Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Θ. ΤΖΑΚΡΗ Δήλωσε παρούσα, αλλά το… διόρθωσε



 


Τραβά το αντικυβερνητικό σχοινί η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία τροπολογίας για τον προσδιορισμό των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ ψήφισε «παρούσα» συντασσόμενη επί της ουσίας με την αντιπολίτευση.

 Μάλιστα σε δήλωσή της στράφηκε και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. «Η σημερινή μου στάση είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων, που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς βαφτίζοντάς το success story», τόνισε και σημείωσε ότι «είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε».
Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά καθορίζουμε πλήρως και οφείλουμε να πληρώσουμε αυτά που χρωστά στην ΕΥΔΑΠ το ελληνικό δημόσιο». Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Π. Λαφαζάνη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η τροπολογία αποσκοπεί στο να δοθεί προς εκποίηση η ΕΥΔΑΠ χωρίς χρέη και εκκρεμότητες. «Είναι δυνατόν να καθορίσει αυτός που χρωστά το τι χρωστά;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (πλην της Θ. Τζάκρη) και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους Μ. Μπόλαρη και Γ. Κουράκο. Πέρασε δε με 51 υπέρ και 44 κατά.
Η στάση της Θ. Τζάκρη προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, που ζήτησε εξηγήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Τελικά έπειτα από συζητήσεις η βουλευτής προέβη σε διορθωτική δήλωση, σημειώνοντας πως «η συζήτηση στη Βουλή, που αφορούσε και την τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, όπου είχα γραφεί, για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους με τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι’ αυτό το λόγο ψήφισα ‘παρούσα’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)