Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πέλλα - Νέος Μυλότοπος 5-3




Βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα για την Πέλα η σημερινή νίκη επί του αποφασισμένου Νέου Μυλοτόπου

Ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο για την Πέλλα, αλλά και για τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο Πέλλας. Γκολ και θέαμα, με τη γηπεδούχο  να μένει με  το καλημέρα πίσω στο σκορ, αλλά να καταφέρνει με εντυπωσιακή απόδοση την ολική ανατροπή. Στο 3ο λεπτό σε μια καλή αντεπίθεση του Νέου Μυλοτόπου, στην «αδιάβαστη» αρχικά άμυνά , ο Νάτσης με κοντινό πλασέ, πάγωσε το γήπεδο πετυχαίνοντας το 0-1 . Όμως μετά από το πρώτο 5λεπτο η Πέλλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και όχι μόνο ισοφάρισε με το καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Γάκης από τον τερματοφύλακα και εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμούζας, αλλά κατάφερε την ολική ανατροπή στο 12' με εκπληκτική προσπάθεια και άψογο πλασέ του Μπρατσούδη. Η Πέλλα δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες της γρήγορης ανατροπής, αλλά συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά το τέρμα του Νέου Μυλοτόπου και στο 25' μετά από πλαγιοκόπηση του Ξανθόπουλου και ασίστ στο «συνήθη ύποπτο» φέτος , Βογιατζή, που με κοντινό ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 3-1. Ο Βογιατζής λίγα λεπτά αργότερα στο 28΄ανέβασε από τελική πάσα του Μπρατσούδη κι άλλο το δείκτη του σκορ σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο εκμεταλευόμενος της σαστισμένη άμυνα των φιλοξενουμένων, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς ποδοσφαιριστών και φιλάθλων. Το 4-1 φαινόταν μαξιλάρακι για να πάει η Πέλλα πιο ήσυχη στο ημίχρονο, όμως 5 λεπτά πριν σφυρίξει τη λήξη του ο διαιτητής, σε μια ολιγωρία της άμυνας, μ' ένα τυχερό αφού η μπάλα χτύπησε σώμα αμυντικού και άλλαξε πορεία όσο και «κρύο» γκολ, ο Νέος Μυλότοπος με τον Νάτση και πάλι, μείωσε το σκορ σε 4-2. Εκτός από τα 6 γκολ το ημίχρονο ήταν πλούσιο και σε φάσεις, με την Πέλλα να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες σε 3-4 πολύ καλές περιπτώσεις και τους φιλοξενούμενους επίσης σε δύο φάσεις να απειλούν σοβαρά το τέρμα της Πέλλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο διακόπτης και πάλι έκλεισε για την Πέλλα, με τον Νέο Μυλότοπο να έχει κερδίσει το κέντρο και να παίζει στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να δημιουργεί από κακό συντονισμό κυρίως, επικίνδυνες καταστάσεις. Όμως όσο η μπάλα έφτανε με ευχέρεια στην περιοχή της Πέλλας και δεν υπήρχε καμία αντίδραση κυρίως από την μεσαία γραμμή αλλά και με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές μας να μην έχουν θέσεις στο γήπεδο, τόσο φάνταζε βέβαιο ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα η «στραβή». Έτσι το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και η κακή απόδοση της Πέλλας σ' αυτό το διάστημα, αποδείχθηκε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γκολ. Έτσι στο 65' μετά από πλαγιοκόπηση από δεξιά και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαμής με κεφαλιά μείωσε κι άλλο το σκορ, δίνοντας πίστη στους φιλοξενούμενους και γεμίζοντας άγχος την γηπεδούχο, που απώλεσε χωρίς να το καταλάβει την διαφορά 3 τερμάτων που είχε χτίσει με πολύ κόπο και καλό ποδόσφαιρο. Και το επόμενο δεκάλεπτο κύλισε με πρωτοβουλία του Νέου Μυλοτόπου, παρά τις αλλαγές με κακές τελικές επιλογές από τους μέσους των φιλοξενουμένων όμως που δεν ανησυχούσαν τον Ζαχαριάδη.
Από το 75' λεπτό κι ενώ η κούραση άρχισε να «κόβει» την επιθετικότητα των φιλοξενουμένων, η Πέλλα  πήρε τα ηνία και πάλι κερδίζοντας την μάχη του κέντρου, κι αποδίδοντας αρκετά καλά, έφτασε σε 2-3 περιπτώσεις πολύ κοντά στο 5ο γκολ, χάνοντας όμως άχαστες ευκαιρίες. Στο 82' όμως σε μια ακόμη ατομική προσπάθεια του Μπρατσούδη από δεξιά, ο επιθετικός της Πέλλας ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον προσωπικό του αντίπαλο, με το κ. Ροδοβίτη να υποδεικνύει άμεσα το σημείο του πέναλτι. Πέναλτι που εκτέλεσε και πάλι εύστοχα ο Καραμούζας,για να ανακόψει τις όποιες φιλοδοξίες του Νέου Μυλοτόπου για ισοφάριση και να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Ο κ. Ροδοβίτης αν εξαιρέσει κανείς κάποια «αχρείαστα» φάουλ και μερικές «υπερβολικές» κίτρινες κάρτες, τα πήγε αρκετά καλά. Καλοί και οι δύο βοηθοί χωρίς τις δύσκολες φάσεις.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης(Μπουράκης), Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Καραμούζας, Γάκης, Ρίσκος(Στάγκος), Βογιατζής(Κορώνας
Με πληροφορίες από το @pella blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)