Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό στον Δήμος Εδεσσας

 
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταψήφισης , πήρε σάρκα και οστά στην πρόσφατη συνεδρίαση του

Δημοτικού Συμβουλίου ΄Εδεσσας.
Κατά ψήφισαν 12, υπέρ  11. Καταψήφισαν από την πλειοψηφία  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Πριβατιτσάνης, Γιώργος Ρουμελιώτης,Χρήστος Τσιβόγλου.και ο Δημήτρης Φαρμούζης, ο οποίος πορεύεται ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό περιλήφθησαν 300.000 ευρώ για την αποκομιδή σκουπιδιών, με αρκετούς να αναρωτιούνται πως ο Δήμος προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας χωρίς αυτό να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου θα πρέπει να υπάρχει στον προϋπολογισμό αυτό το ποσό, διαφορετικά δεν μπορεί να έρθει τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ξεκαθάρισε πάντως ότι  για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το σώμα.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου υποστήριξε ότι  όταν λέμε ναι ή όχι θα πρέπει να το αιτιολογούμε. «Θα πρέπει να βρούμε και το αντίδοτο σε περίπτωση που δεν εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό. Τι κάνουμε στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Γιάννου και συνέχισε: «ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο στο οποίο θα πρέπει να συνταχθούμε για να μπορέσουμε να δουλέψουμε».
Η ψήφιση του προϋπολογισμού έρχεται ξανά ως θέμα σε Συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)