Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι"



Επιστολή του «αγανακτισμένου» Σταύρου Κοφτερού προς το Δήμαρχο Αλμωπίας

Με αφορμή την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλμωπίας.


Κύριε Δήμαρχε

Γνωρίζω ότι έχετε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσετε... Οικονομικά βέβαια… Το φωνάζετε σε κάθε ευκαιρία για να δικαιολογήσετε την συνεχή επιδείνωση που παρουσιάζει η καθημερινότητα των δημοτών εξ’ αιτίας της προβληματικής παροχής υπηρεσιών του Δήμου.

Το να διεκδικείτε όμως το ρόλο του αναδιαρθωτή της δημόσιας διοίκησης με πάθος μεγαλύτερο και από των κυβερνητικών παραγόντων, δεν το περίμενα.

Σας συγχαίρω…

Ήδη κατορθώσατε να καταργήσατε οικιοθελώς μια υπηρεσία του δήμου!

Συστηματικά και με σχέδιο… Με συνέπεια…

Την Υπηρεσία Δόμησης.

Δεν ευθύνεται για την κωμικοτραγική εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά η συγκεκριμένη υπηρεσία σας, όπως διατυμπανίζετε για την διοικητική αποψίλωση της Αλμωπίας η κεντρική κυβέρνηση και η τρόϊκα. Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή για απομάκρυνση των πολεοδομιών από τους δήμους. Ούτε η αδιαφορία των βουλευτών και των τοπικών παραγόντων. Το αντίθετο. Οι Υπηρεσίες Δόμησης πέρασαν αν δεν το γνωρίζετε στην αρμοδιότητα των Δήμων με τον Καλλικράτη. Εδώ και τρία χρόνια.

Η ευκαιρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση Τοπικών Πολεοδομικών και Χωροταξικών σχεδιασμών σύμφωνα με τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις που παρουσιάζει κάθε δήμος.

Δεν το αντιληφθήκατε.

Δεν κατορθώσατε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία.

Αντιθέτως!

Αντί να το δείτε σαν ευκαιρία το είδατε σαν πρόβλημα.

Κάνατε ότι δεν το γνωρίζετε.

Στρουθοκαμηλίσατε και το ξεχάσατε.

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοέμβη και ώρα 10,00π.μ. η Υπηρεσία Δόμησης είναι κλειστή.

Έτσι απλά… Κλειστή.

Δεν συμβαίνει αυτό πρώτη φορά. Συμβαίνει για πολλοστή. Και δεν μπορείτε να επικαλεστείτε δικαιολογίες του τύπου «δεν γνωρίζω, δεν έχω προσωπικό κλπ.»

Δεν έχετε παραλείψει βέβαια να προσλάβετε εκτός των άλλων, Γ. Γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες και με ευθύνη την λειτουργία των υπηρεσιών. Εκτός βέβαια κα εξαιρέσατε την Υπηρεσία Δόμησης.

Σας ενημερώνω αν δεν το γνωρίζετε ότι με την πολεοδομία δεν συναλλάσσονται μόνο μηχανικοί τους οποίους όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχετε και σε μεγάλη υπόληψη, αλλά και πολίτες και το κυριότερο τρέχουν προθεσμίες που απαιτούν πρωτόκολλο εμπρόθεσμα.

Κάποιοι προγραμματίζουν την εργασία τους και την κατανομή του χρόνου τους. Την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα τους. Η συναλλαγή με την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αλμωπίας εδώ και τρία χρόνια εμπεριέχει στοιχεία θεάτρου του παραλόγου. Το αν είναι κλειστή ή ανοιχτή παίζεται καθημερινά σαν στοίχημα στους κύκλους των εμπλεκομένων και με φαβορί όπως καταλαβαίνετε το πρώτο.

Κύριε Δήμαρχε έχετε ειδικούς συμβούλους και μάλιστα με ικανοποιητικές αμοιβές. Και τεχνική υπηρεσία με επάρκεια.

Ασχοληθείτε επιτέλους με σημαντικά ζητήματα δίχως εμπάθειες και φοβίες.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Ο περιβόητος Συμπαραστάτης του Δημότη τι θέση έχει άραγε επί του ζητήματος?

Με αγανάκτιση
Σταύρος Κοφτερός
Αρχιτέκτων

6 σχόλια:

  1. .........αρχισαμε.............βαραν τα οργανα........εμ ; Δημητρακη , τα μεταξωτα βρακια θελουν επιδεξιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως τον μηχανικό μας λοιπόν πες μας Σταυρο Κοφτερε για το ξενοδοχείο που γρέμισες στα Λουτρα όταν εισουν Πρόεδρος.Πές μας για το οικοδομικό τετράγωνο 108. ! στην Αριδαία και φωτισέ μας για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για όλα τα οικόπεδα που
    πήρατε αποφάσεις μαζί με τον Χατζηδημητρίου κ.λ.π. για να δούμε πόσο επιδέξιος είναι ο δικό σου
    και μερικών άλλων για να φέρουμε
    μεταξωτές κορδέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε φιλαράκι το 108 το έψαξε το συμπαραστάτης μαζί με κάτι άλλα μιας και έβαλε στο μάτι γνωστό και μη εξαιρετέο πρώην. Αλλά εκεί τριγύρω στους κύκλους του κόμβου αμέλησε να ψάξει.
      Μάλλον τον ενδιέφερε όχι το συγκεκριμένο τετράγωνο αλλά το συγκεκριμένο πρόσωπο.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Κοφτερέ μιας και το επισημαίνετε, θα περιμέναμε και εμείς ένα πόρισμα του κου συμπαραστάστη του Δημότη για την θητεία Πασόη. Όλο πορίσματα για τους προηγούμενους είναι. Τρία χρόνια τώρα στην θητεία Πασόη τίποτα δεν βρίσκει ή κλείνει προκλητικά τα μάτια σε όσα συμβαίνουν; Πόσο αμερόληπτος μπορεί να είναι όταν είναι δικός τους άνθρωπος; όταν κατέβαινε μαζί τους στο ψηφοδέλτιο τους;
    Μήπως είναι βαλτός ή έχει άνωθεν εντολές να εξουδετερώνει πολιτικούς άλλων συνδυασμών μιας και πλησιάζουν δημοτικές εκλογές;
    Περιμένουμε με ανυπομονησία πορίσματα για την θητεία ΠΑΣΟΗ.
    Θέλετε να ψάξουμε να σας βρούμε ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)