Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Δίκαια νίκησε η Πέλλα 2-0 τον Εδεσσαϊκό




Νίκη ουσίας και επιβεβαίωσης για την Πέλλα , αν και την πέτυχε αδικαιολόγητα αγχωτικά, απέναντι σ' έναν αντίπαλο στην κυριολεξία «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντός του. Διαβασμένη αμυντικά η Πέλλα και αδιάβαστη επιθετικά, αφού έκανε τα εύκολα δύσκολα, ώστε στο τέλος να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του αδύναμου Εδεσσαϊκού.

Το καλό της πρώτο ημίχρονο το πέταξε στα «σκουπίδια», αφού έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών χωρίς καν να πατήσει το «γκάζι». Ρίσκος, Βογιατζής και Γάκης σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκαν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ με τον Πασχαλίδη, ευκαιρίες που χάθηκαν από έγκαιρες και σωτήριες επεμβάσεις του έμπειρου τερματοφύλακα, αλλά κι από αστοχία στο πλασέ του Βογιατζή. Στον αντίποδα ο Εδεσσαϊκός με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές δεν απείλησε ούτε μία φορά το τέρμα του Ζαχαριάδη, που παρέμεινε απλός θεατής της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60', ο Εδεσσαϊκός ισορρόπησε στην μεσαία γραμμή χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει αντεπιθέσεις και ευκαιρίες, Ευκαιρίες δεν είχε ούτε η Πέλλα, που μόνο με στημένα προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου κύλισε ανούσια και με αρκετές καθυστερήσεις από τραυματισμούς εκατέρωθεν. Υποψία ευκαιρίας για τον Εδεσσαϊκό, ένα σουτ ψηλά άουτ του Λαφαζανίδη. Στο 80΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρίσκου και σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Χούτας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας ήθελε αλλά δεν μπορούσε και η Πέλλα αποβάλλοντας το άγχος με το πρώτο γκολ, φαινόταν πιο επικίνδννη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με μια κάθετη πάσα του Καραμούζα τρύπησε και πάλι η πολύ ασταθής σήμερα άμυνα των φιλοξενουμένων, με τον Στάγκο να πασάρει έτοιμο γκολ στον Γάκη, κι αυτός να εκτελεί από κοντά τον Πασχαλίδη και να σφραγίζει την νίκη για την Πέλλα.
Ο Εδεσσαϊκός "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις". Σκιά του παρελθόντος η ομάδα των καταρρακτών, ανήμπορη και αδύναμη, ίσως η χειρότερη ομάδα που πέρασε από την Πέλλα.
Καλός ο κ. Ατζαμιδάκης και δίκαιη η κα Σταμενίκη, όχι όμως και ο α' βοηθός κ. Τριανταφυλλίδης που φάνηκε ανέτοιμος για αγώνες Α1.
Η σύνθεση: Ζαχαριάδης, Κούμπους, Γκουτούδης, Χούτας, Ξανθόπουλος, Ρίσκος(Καραλής), Κορώνας, Καμπούρης Κ.(Δεληλάμπου), Καραμούζας, Γάκης, Βογιατζής(Στάγκος)
Με πληροφορίες από το @pella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)