Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 2-3



ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ): (11.12.2013)


Μεγάλη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πέλλας 2013/14 πέτυχε το Ριζάρι εκτός έδρας στο Άσπρο με αντίπαλο τον τοπικό Ηρακλή. Ο Ορφέας παίζοντας όσο χρειάστηκε, αν και αγωνιζόμενος με 9 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και με αρκετές απουσίες βασικών του παικτών, κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και συνάμα για πρώτη φορά στην ιστορία του, το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Το παιχνίδι που παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι των δύο ομάδων ήταν απολαυστικό αφού επιτεύχθηκαν 5 τέρματα και διατήρησε ζωντανό το ενδιαφέρον τους μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
Ο Ορφέας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με το γρήγορο τέρμα του Μίσκου στο 3ο λεπτό, όταν έπειτα από δεξιά σέντρα του Παπουλίδη με ωραίο εναέριο γυριστό σουτ έκανε το 0-1 για τον Ορφέα, δίνοντας άλλο αέρα . Το Ριζάρι παίζοντας πλέον πιο απελευθερωμένα, πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο 14ο λεπτό, όταν ο νεαρός μέσος Χόντζιας
γίνεται αποδέκτης της μπάλας και στο δυνατό σουτ που επιχειρεί έξω από την περιοχή, η μπάλα εξοστρακίζεται σε πόδι αμυντικού και καταλήγει στα δίχτυα κάνοντας το 0-2. Εν συνεχεία ο Ορφέας έχοντας το σκορ υπέρ του, προσέχει τα νώτα του ενώ βγαίνει μπροστά με ξαφνικές και επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύονται οι γηπεδούχοι οι οποίοι πιέζουν δίχως όμως να τα καταφέρουν αφού η δυνατή άμυνα αλλά και ο τερματοφύλακας Γώγης τους φράζουν τον δρόμο προς την εστία. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ορφέας θα διατηρήσει το 0-2 μέχρι το ημίχρονο, ο Μίσκος στο 44ο λεπτό με εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο βγάζει τον νεαρό μέσο Μούλα σε τετ-α-τετ (αριστοτεχνικός συνδυασμός) ο οποίος με ωραίο τελείωμα κάνει το 0-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Μαλουμίδη θέλοντας να κρατήσουν το αποτέλεσμα, συνεχίζουν να παίζουν με ωραίες αντεπιθέσεις και με προσοχή στην άμυνα. Από την άλλη οι παίκτες του Ηρακλή ανεβάζουν ρυθμούς και στο 50ο περίπου λεπτό έπειτα από κερδισμένο και καλοεκτελεσμένο φάουλ, η μπάλα σταματά στο δοκάρι της εστίας. Λίγα λεπτά αργότερα (60ο λεπτό) ο Ορφέας μένει με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσεγάνη καθόσον συνέχισε την φάση ενώ δεν είχε αντιληφθεί ότι ο διαιτητής είχε σταματήσει την φάση με σφύριγμα. Φτάνοντας στο 70ο λεπτό έρχεται και η δεύτερη αποβολή
όταν ο Κατικαρίδης Α. σε μονομαχία απωθεί βίαια τον αντίπαλο και αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ορφέας συνεχίζει το ματς με 9 παίκτες. Από κει και πέρα, ο Ορφέας αρκείτε στην αμυντική λειτουργία και παίζει με αντεπιθέσεις ώσπου στο 73ο λεπτό γίνεται το 1-3 με σουτ του Παλάνη από τους γηπεδούχους. Παράλληλα λίγα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι σε μία αμφισβητούμενη φάση όπου ο διαιτητής έδειξε την συνέχεια του αγώνα και έγινε δέκτης παραπόνων από τους γηπεδούχους. Στην φάση αυτή ο Ηρακλής μένει με 10 παίκτες αφού ο διαιτητής αποβάλλει με απευθείας κόκκινη για εξύβριση τον Παλάνη γηπεδούχων. Πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα, ο διαιτητής δείχνει 9 λεπτά καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι ανεβάζουν ρυθμούς και πιέζουν για την ισοφάριση, μειώνοντας σε 2-3 στο 96ο λεπτό έπειτα από ασυνεννοησία στην άμυνα και κοντινό πλασέ του Ρομάντζη. Από κει και έπειτα ο Ορφέας παίζει την άμυνα που γνωρίζει, φράζει το δρόμο προς την εστία του και τελικά παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με το τελικό σκορ στο 2-3.
Με πληροφορίες και από το επίσημο site του Ορφέα Ριζαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)