Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση έως το 2015 στο ισχύον μέτρο ασφάλισης.



Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για να δοθεί παράταση στο ισχύον μέτρο της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015
και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά τους τελευταίους μήνες

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

΄΄Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας, πιστό στις αρχές δημιουργίας και λειτουργίας του, παρακολουθεί συστηματικά την τοπική κινητικότητα και την αγωνία του κόσμου.

Ένα από αυτά τα φαινόμενα, που πλήττουν καίρια την πλειοψηφία του κόσμου στην καθημερινότητα του, είναι η ανεργία.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα στατιστικά νούμερα, που έτσι και αλλιώς δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα, ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή, ειδικά εδώ στην επαρχία.

Στην περιοχή μας μάλιστα, το φαινόμενο έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, ειδικότερα για τους νέους.

Πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, που βιώνει κάθε σπίτι, το πρόβλημα έχει να κάνει και με την ασφάλιση.

Τα 100 ένσημα που απαιτούνται για την ασφάλιση, εύλογα έγιναν 50, βοηθώντας πολύ κόσμο να ανταπεξέλθει στις ετήσιες ανάγκες παροχών υγειονομικής περίθαλψης.
Η ασπίδα προστασίας για τους ευάλωτους πολίτες, που είναι αδύνατον πλέον, να πραγματοποιήσουν 100 μεροκάματα το χρόνο, θα ισχύσει μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2014, υπό την μορφή παράτασης του θετικού αυτού μέτρου.

Από εκεί και πέρα τι γίνεται. Θα επανέλθουμε και πάλι στο ίδιο μέτρο, το οποίο θα εξοντώσει χιλιάδες Ελλήνων;

Ήδη οι ανασφάλιστοι είναι χιλιάδες αυτοί και θεωρούμε ότι δεν είναι στην πρόθεση σας να οδηγήσετε και άλλους τόσους σε αυτήν την κατηγορία και κατά επέκταση στην απόγνωση.

Η δική μας πρόταση, που πιστεύουμε θα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, είναι ανθρώπινη και πάνω από όλα δίκαιη.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να δώσετε παράταση στο ισχύον μέτρο της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά τους τελευταίους μήνες, προκειμένου η κρατική μέριμνα να αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ελπίζουμε ότι μέσα σε αυτήν την φοροεισπρακτική καταιγίδα και την ανεργία που μαστίζει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, θα ακούσουμε σύντομα τα καλά νέα που όλοι προσμένουμε.΄΄


Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
Δήμου Έδεσσας


Αντώνιος Μπουρδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)