Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Προπονητής στη Δόξα Ριζού ο Χρήστος Υφαντίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ


Ο Χρήστος Υφαντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Δόξας Ριζού, μετά την παραιτηση του του Κώστα Αλεξανδρίδη.
Ο νέος προπονητής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Βέροια και στον Παναθηναϊκό, Δόξα  Δράμας, και Νάουσα



Ο Χρήστος Υφαντίδης είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Βέροιας που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών ενώ ακόμη ανήκε στο δυναμικό της «Βασίλισσας του Βορρά»!
Παράλληλα, ο σπουδαίος αυτός δεξιός ακραίος επιθετικός αγωνίστηκε αδιαλείπτως από το 1971 ως το 1992 στην πρώτη και τη δεύτερη εθνική κατηγορία! Ρεκόρ, που προκαλεί, αν μη τι άλλο, το θαυμασμό!
Οι φίλαθλοι της  Αλμωπίας τον θυμούνται από τις αναμετρήσεις Αλμωπού -Βέροιας καθώς ήταν από του πιο γρήγοτους επιθετικούς και δεινόε τριπλέρ.

Ο γεννημένος στην Ακρολίμνη Κ. Βρύσης άλλοτε διεθνής άσος,  σήμερα ασχολείται με την προπονητική.
 Στο παρελθόν εργάστηκε επί σειρά ετών στη Νάουσα, ενώ κάθισε και στον πάγκο των Νίκης Πολυγύρου, Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, Σκύδρας. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2011είχε τα ηνία της Νίκης Αγκαθιάς Ημαθίας, συλλόγου που μετέχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Το 1953 γεννήθηκε ο Χρήστος Υφαντίδης, και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του χωριού του, από την οποία τον απέκτησε, το 1971, η Βέροια που τότε αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία. Τρία χρόνια αργότερα, ο ταχύτατος, καλογυμνασμένος και άκρως αποτελεσματικός αυτός παίκτης πανηγύρισε με την ομάδα την άνοδο στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας!
Έμεινε ως το 1979 στη «Βασίλισσα του Βορρά» έχοντας πολύ καλή παρουσία. Κατόπιν μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό, αντί 11 εκατ. δραχμών. Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στους «πράσινους» πανηγύρισε ένα Κύπελλο, το 1982, που είναι και ο μοναδικός τίτλος της πολύχρονης σταδιοδρομίας του. Οι συχνές αλλαγές προπονητών σε εκείνη την ομολογουμένως δύσκολη για το «τριφύλλι» περίοδο επηρέασαν αρνητικά τον Βορειοελλαδίτη άσο, ο οποίος πάντως δικαίωσε τον Ιταλό τεχνικό Μπρούνο Πεζάολα που τον εμπιστεύθηκε, και την περίοδο 1980/81 ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, με 10 τέρματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)