Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος στο ρουσφέτι για άδειες εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πέλλας



 
Φρένο σε συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και άλλες παρόμοιες άδειες, βάζει με έγγραφό του ο αναπληρωτής διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας Αλέξανδρος Βουδρισλής, ο οποίος καλεί όσους εργαζόμενους θέλουν να το μεταφέρουν σε πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους, ώστε να παρέμβουν εκείνοι εξωθεσμικά, να το κάνουν έγκαιρα, για να πάρουν όλοι αρνητική απάντηση.


Ο αναπληρωτής διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας, επισημαίνει τα παραπάνω σε έγγραφό του προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας της Πέλλας (Αριδαία, Σκύδρα, Άρνισσα), καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν ακόμη και 100 μέρες άδεια ετησίως σε βάρος των υπολοίπων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πέλλας. Όπως διαπίστωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, υπάρχουν εργαζόμενοι που όλο το χρόνο, μία μέρα εργάζονται και μία... κάθονται. Μάλιστα για να επιτύχουν το σκοπό τους συχνά πυκνά χρησιμοποιούν και πολιτικό μέσον με τις απαραίτητες τηλεφωνικές παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων, ( σημείωση ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ) χωρίς ομως να κατονομάζει έστω και έναν). Το φαινόμενο εντείνεται τις περιόδους των εορτών. Πρόκειται για… αμαρτωλές συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες που όλως τυχαίως λαμβάνονται μέσα στην περίοδο των εορτών.

Αποτέλεσμα είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να επωμίζονται το βάρος της εργασίας και να μετατρέπονται σε… πληβείοι της υπόθεσης. Μ' αυτά και μ' αυτά και για να πάψουν να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, Αλέξανδρος Βουδρισλής, απέστειλε τελεσίγραφο έγγραφο πασπαλισμένο με τη δέουσα ειρωνεία προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας που εποπτεύει και με το οποίο τους καθιστά σαφές ότι απαγορεύονται οι συνδικαλιστικές, αναρρωτικές και οι άλλες παρόμοιες άδειες πλην των κανονικών που ούτως ή άλλως αφαιρούνται από αυτές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Δεν παραλείπει να τους... «συστήσει» ότι όποιοι πάρουν αναρρωτική άδεια θα πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Έδεσσας για να «διαφυλαχτεί η υγεία τους»! Ο αναπληρωτής διοικητής, στο ίδιο ύφος, που έχει προκαλέσει την μήνιν των εργαζομένων, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι όποιος θελήσει να βάλει πολιτικό παράγοντα να... μεσολαβήσει, να τον ενημερώσει ότι θα πάρει αρνητική απάντηση.

  «Παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα το προσωπικό σας», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητή προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας και συμπληρώνει, «ώστε να απευθυνθούν εγκαίρως στους πολιτικούς παράγοντες της αρεσκείας τους οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να κάνουν εξωθεσμική παρέμβαση, ώστε να λάβουν εγκαίρως (οι πολιτικοί παράγοντες) την αρνητική απάντηση από τον αν. διοικητή, για να μην υπάρχουν προστριβές και παρεξηγήσεις κατά τις γιορτινές μέρες». Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς ο αναπληρωτής διοικητή δείχνει μάλλον μεγαλύτερη... κατανόηση, καθώς σημειώνει πως αν βγουν οι εφημερίες μπορούν κανονικά να τους χορηγούνται άδειες.

1 σχόλιο:

(3)