Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 0-1



Τι Ροζάριο ,
 τι Ριζάριο
ο πιο κακός ….δαίμονας


του Εδεσσαϊκού


Ποδαρικό με το δεξί για το 2014, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει με αντίπαλο την γειτονική ομάδα του Εδεσσαϊκού, πραγματοποίησε το Ριζάρι την  Κυριακή 05.01.2014 κερδίζοντας με σκορ 0-1, για το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι που έγινε στην Έδεσσα παρευρέθηκαν περίπου 500 φίλοι των δύο ομάδων, με την πλειοψηφία να ανήκει στους φίλους του Ορφέα, ενώ το παιχνίδι ήταν μέτριο αγωνιστικά με ελάχιστες φάσεις και την ομάδα του Ριζαρίουνα είναι ελαφρώς πιο επιθετική, δημιουργώντας τις περισσότερες φάσεις στον αγώνα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν από το γρήγορο τέρμα και προσπάθησαν να αντιδράσουν, πλην όμως έβρισκαν εμπόδιο την πολύ καλή άμυνα .
Η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον Εδεσσαϊκό, όταν στο 9ο λεπτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο έξω από τα καρέ. Η απάντηση του Ορφέα ήταν άμεση και στο 10ο λεπτό μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Σαββίδης από το ύψος του κέντρου, έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο όπου κινούταν ο Τσεγάνης και ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς. Παράλληλα το Ριζάρι  συνέχισε να πιέζει και έβγαινε μπροστά δημιουργώντας φάσεις κυρίως με σουτ με τους Παπουλίδη, Μίσκο, Τσεγάνη, Σαββίδη και Σωκρατίδη ενώ στο 40ο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μίσκου μέσα στην περιοχή, όταν αμυντικός των γηπεδούχων έσπρωξε αντικανονικά με το σώμα τον Μίσκο, όμως ο ρέφερι Σιδηρόπουλος υπέδειξε την συνέχεια του αγώνα. Φτάνοντας στο 45ο λεπτό, κερδισμένο φάουλ των γηπεδούχων διαγώνια έξω από την περιοχή, εκτελείται ωραία με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να παίρνει τροχιά προς το αριστερό παραθυράκι της εστίας , όμως ο τερματοφύλακας Γώγης με υπερένταση σώζει σωτήρια.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν να αγωνίζονται σε μέτριους ρυθμούς δημιουργώντας μερικές αξιόλογες φάσεις. Στο 65ο λεπτό δυνατό σουτ σταματά ενστικτωδώς ο γκολκίπερ Πασχαλίδης στην αριστερή του γωνία. Από την άλλη η πίεση του Ορφέα συνεχίζεται και στο 68ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχή σώζει και πάλι ο Πασχαλίδης με διπλή προσπάθεια. Παράλληλα σημαντική ευκαιρία χάθηκε στο 70ο λεπτό μετά ωραία διείσδυση του Παπουλίδη από αριστερά και άσχημο τελείωμα με σουτ. Από κει και έπειτα ο Εδεσσαϊκός ανέβασε ρυθμούς και πίεσε για την ισοφάριση, όμως έβρισκε εμπόδιο την καλή και δυνατή άμυνα της ομάδος μας. Ο Ορφέας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και έβγαινε μπροστά με αντεπιθέσεις, με αποκορύφωμα την φάση του 75ου λεπτού όπου Τσεγάνης και Μίσκος βγαίνουν μπροστά με αντίπαλο έναν αμυντικό όμως η πάσα του Τσεγάνη προς τον Μίσκο σταματά στο σώμα του αμυντικού και καταλήγει κόρνερ. Εν συνεχεία ο Ορφέας προσπαθούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα απειλώντας με τους Τσεγάνη και Μίσκο ενώ ο Εδεσσαϊκός έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση αφού στο 80ο λεπτό διαγώνιο σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γώγη. Από κει και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε ζωηρό ενδιαφέρον με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Φτάνοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα (93ο λεπτό) έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Ριζαρίου  οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι ισχυριζόμενοι χέρι, με τον ρέφερι Σιδηρόπουλο να είναι κοντά στην φάση και να δείχνει την συνέχεια του αγώνα. Αυτό εξόργισε τους παίκτες του Εδεσσαϊκού οι οποίοι έτρεξαν παραπονούμενοι προς το σημείο του διαιτητή. Στην φάση αυτή ο Εδεσσαϊκός έμεινε με 10 παίκτες αφού ο αμυντικός Καραβασιλειάδης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, γεγονός που τον εξόργισε και κινήθηκε υβριστικά και απειλητικά προς τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, τον οποίο και έπιασε βίαια από το κεφάλι καταφέρνοντάς του χτυπήματα με τα χέρια. Σε αυτή την φάση παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθησαν τα χειρότερα αφού οι ενέργειες του παίκτη των γηπεδούχων ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα μας νικήτρια για 4ο σερί επίσημο αγώνα την τελευταία διετία και τον αποβληθέντα παίκτη του Εδεσσαϊκού να επιτεθείτε και πάλι προς τον διαιτητή στην φυσούνα των αποδυτηρίων.


Διαιτησία: Πολύ καλή η διαιτησία του διαιτητή κ. Σιδηρόπουλου και των βοηθών του κ. Πίλτση Φ. & κας Μήτρου οι οποίοι ήταν άψογοι στις υποδείξεις τους.

Σύνθεση του Ορφέα:
Γώγης, Μπράσα, Ουζούνης, Καραμαλάκης, Παπουλίδης, Σαββίδης, Χόντζιας (Μούλας 90΄), Σωκρατίδης (Κατικαρίδης Α. 92΄), Χαραλάμπους (Βόλτσης 60΄), Τσεγάνης, Μίσκος.

ΠΗΓΗ Orfeas Rizariou Blogspot




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)