Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Μακεδονία» θέλουν τα Σκόπια οι περισσότεροι Σκοπιανοί



Οποιαδήποτε εναλλακτική για την ονομασία της χώρας τους ως «Μακεδονία» απορρίπτουν οι κάτοικοι της πΓΔΜ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Επιμένουν στην ονομασία της χώρας τους ως «Μακεδονία» οι κάτοικοι της πΓΔΜ, απορρίπτοντας παράλληλα οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 62,4% των πολιτών της γειτονικής χώρας δηλώνουν αντίθετη σε οποιαδήποτε αλλαγή του ονόματος, ενώ το 70,3% απορρίπτει κάθε γεωργαφικό παράγοντα. Ακόμη, το 32,9% πιστεύει ότι η Αθήνα θα ζητήσει νέες παραχωρήσεις για να αναγνωρίσει την ταυτότητα και τη γλώσσα σε περίπτωση διευθέτησης της διαφοράς.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τρεις στους δέκα κατοίκους της πΓΔΜ βέβαιοι ότι η διαμάχη με την Ελλάδα για την ονομασία θα παραμείνει εκκρεμής για καιρό, ενώ σε ερώτηση για τις μελλοντικές κινήσεις, το 31,8% πιστεύει ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα πρέπει να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις καιτο 30,6% καλούν στη συμμετοχή ενός τρίτου διαπραγματευτή (ΗΠΑ 30,6%, ΕΕ 22%, Ηνωμένα Έθνη 16,1% ή Γερμανία 8,1%).
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Κέντρο για τη Διεθνή Συνεργασία και το Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία «Societas Civilis» των Σκοπίων από τις 15 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)