Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κιθαριστή Γιάννη Ανδρόνογλου στo Παρθεναγωγείο Έδεσσας





Κυριακή 19 Ιανουαρίου ώρα 19.00.


        Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας ανοίγουν τον κύκλο των εκδηλώσεων για το νέο έτος με το ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κιθαριστή Γιάννη Ανδρόνογλου την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στo
Παρθεναγωγείο Έδεσσας
        Ο Γιάννη Ανδρόνογλου θα ερμηνεύσει έργα Johann Sebastian Bach, Dionisio Aguado, Alberto Ginastera και Joaquin Rodrigo των Carlo Domeniconi, Joaquin Rodrigo Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο και ως  «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard.
        Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ξεκινά τις σπουδές κλασσικής κιθάρας στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Πραγματοποιεί το πρώτο του ρεσιτάλ καθώς και την πρώτη του σύμπραξη ως σολίστ  με  Ορχήστρα Δωματίου, σε ηλικία 13 ετών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος. Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
        Tον Οκτώβριο του 2010 συμπράττει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, στην Αίθουσα ‘Χρήστος Λαμπράκης’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
        Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως  σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο συνέδριο και διαγωνισμό  κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, στο Guitar Foundation of America,που διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο 2011 στο Columbus της Georgia  (Η.Π.Α.)  .
       Από το 2007 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και από το 2010 διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μάρκο Τσέτσο, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2013 είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας. 

                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)