Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2013









Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Πέλλα, διεκδικώντας μ’ αυτόν τον τρόπο δεδουλευμένα τους από  τον Αύγουστο του 2013. 

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπως δηλώνουν , η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο .Αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα επιβίωσης, ενώ  η ιδιοκτησία δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τίποτα . Σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας. Η ιδιοκτησία της αλυσίδας προκειμένου να λειτουργήσει τα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Πέλλας , μετέφερε προσωπικό από την Αριδαία από αυτούς που δεν συμμετέχουν στην επίσχεση.  Συνδικαλιστικοί φορείς χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την συμπεριφορά της επιχείρησης γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει μέχρι και σήμερα παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τους, καταπατώντας ακόμη και την δέσμευση μετά από τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και μάλιστα με Προεδρεύοντα τον Υφυπουργό Εργασίας , ο οποίος θεωρούν ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα για την εξασφάλιση και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους εργαζόμενους οι Διοικήσεις Εργατικών Κέντρων καλούν την επιχείρηση S/M Αρβανιτίδης να προχωρήσει στην εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών και να διαβουλευτεί άμεσα με τους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να εξασφαλιστούν πάση θυσία όλες οι θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν στο σύνολό τους όλοι οι όροι εργασίας.»
Οι τακτικές αυτές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Το ΕΚΘ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, το αίτημα τους για άμεση καταβολή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.



Η κατάσταση που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες στα καταστήματα είναι γνωστή. Τα ράφια αδειάζουν μέρα με τη μέρα, δεν αναπληρώνονται τα προϊόντα, οι εταιρείες δεν προμηθεύουν τα καταστήματα ακόμα και με βασικά προϊόντα όπως το γάλα. Ο εργοδότης μας από την άλλη αυθαιρετεί, απειλεί και εκβιάζει, δίνει ανέξοδες υποσχέσεις, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Εδώ και μήνες
Οι εργαζόμενοι πιστεύουν  ότι η  επιχείρηση κρατάει τα χαρτιά της κλειστά και οι  φημολογίες  για αυτό οργιάζουν προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Η επιχείρηση ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ εμπαίζει συστηματικά τους εργαζόμενους. Στην δεύτερη πρόσκληση του Σωματείου τους για διαβούλευση παραβρέθηκε μόνο ο λογιστής της εταιρείας που επανέλαβε όσα τις τελευταίες μέρες είχανε ακούσει. Γι΄αυτό  καλούν τους συναδέρφους τους να είναι οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους. Δεν πρέπει να αφήσουν την τύχη τους  στα χέρια άλλων, αλλά να πάρουν την ευθύνη, να συσπειρωθούν στο σωματείο και μαζί να  ειές τους,  αν θα έχουν δουλειά ή όχι.
Οι Εργαζόμενοι στον Ν. Πέλλας και Πιερίας ήδη αποφάσισαν και προχώρησαν  σε επίσχεση εργασίας από ΣΉΜΕΡΑ Τετάρτη 5/2/2014 με συμμετοχή που ξεπερνούσε το 90%.  ΄Όπως δε τονίζουν ,θα βρίσκονται καθημερινά στα καταστήματα και θα δίνουν την μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Παράλληλα καλούν και τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι
έχουν ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά, από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθούς και δικαιώματα που να τους επιτρέπουν να ζουν  με αξιοπρέπεια. Για να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που βιώνουν, χρειάζεται συλλογικά να αντισταθούν. Μόνο τότε δεν θα μπορέσουν να τους κάνουν τίποτα, ο καθένας από μόνος του είναι αδύναμος, είναι το εύκολο θύμα.
Η αλληλεγγύη είναι ένα μεγάλο όπλο που πρέπει να το ξαναπιάσουν στα χέρια τους. Να δείξουν πως αυτοί  είναι οι πολλοί, μπορούν να γίνουν περισσότεροι, γιατί έχουν δίκιο, έχουν και την δύναμη. Στις απειλές, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία ς απαντάν με αποφασιστικότητα, με ουσιαστική συμμετοχή, με ενότητα και οργανωμένη πάλη για την διεκδίκηση του αυτονόητου, την πληρωμή των μισθών χωρίς καθυστερήσεις και των θέσεων εργασίας. Με τις εξελίξεις να τρέχουν πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις .Γι αυτό καλούν  όλους τους συναδέλφους  τους να συμμετέχουν μαζικά  και στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Φλεβάρη 5μ.μ. στο Ε.Κ.Θ.».
Από την πλευρά της εργοδοσίας μέχρι την ώρα της σύνταξης του κειμένου, δεν υπήρχε κάποια ανακοίνωση . 

5 σχόλια:

  1. τα ρουφιανακια της επιχειρησης και οι τεμπεληδες ΔΕΝ απεργουν και φερονται με εχθροτητα στουε συναδελφους τους δεν ξερουν οτι το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕβολευει τον ιδιοκτητη στο τελος αυτοι θα χασουν και λεφτα και δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΥΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο 12:33!
    Υπάρχουν ρουφιανοι που θυμώνουν κι από πάνω με τους συναδέλφους τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επρεπε να θυσιαστουν 4-5 πριν χρονια ,για να ξυπνισουν μερικοι σημερα .Παιδια ειναι πολυ αργα . Καλο κουραγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)