Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Η πίτα των ιαματικών»





Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεραπευτικός τουρισμός στην πατρίδα μας και τις διεξόδους που ανοίγονται για αυτόν αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ετήσια συνεστίαση του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, ο πρόεδρος του Ανέστης Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωσε παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου από όλη την Ελλάδα.
Τις ευχές τους για τη συνέχιση της δημιουργικής προσφοράς του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέφρασαν ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Λευτέρης Κιοσέογλου, η πρόεδρος της 4ης Δ.Κ. του Δ.Θ. Σοφία Σαμαρά, ο Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ο Αλέκος Αναστασιάδης.
Με επιστολές τους χαιρέτησαν την εκδήλωση ο υπουργός Μακεδονίας –Θράκης Θεόδωρος Κράογλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Βου
λής Ιωάννης Δριβελέγκας, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Διονυσία –Θεοδώρα Ζήσιμου Αυγερινοπούλου, και η βουλευτής Δωδεκάνησου Τσαμπίκα Ιατρίδη.
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο παρέστησαν ακόμη ο αναπληρωτής πρόεδρος Νώντας Όχουνος, οι δυο αντιπρόεδροι Χρήστος Σιδηρόπουλος και Παναγιώτης  Άκογλαν, ο Γενικός Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κιφοκέρης, ο ταμίας Γεώργιος Πλαγάκος, τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Ματθαίου και Φώτης Γούναρης.








Απολογισμός του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας του 2013 και Νέες προτάσεις  ανάπτυξης και σε άλλους τομείς το 2014, όπως γεωθερμίας κ.λ.π.

Από το 2004 που ιδρύσαμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας συνηθίζουμε στις αρχές της χρονιάς να κάνουμε τον απολογισμό δουλειάς της προηγούμενης και μάλιστα με μεγάλες δυσκολίες για πολλούς και διαφόρους λόγους που όλοι σήμερα γνωρίζουμε.
Στην χρονιά που μας πέρασε επικεντρώσαμε την δραστηριότητα μας σε θέματα ανάπτυξης λουτροπόλεων που για διαφόρους λόγους που  δεν προχώρησαν και που αρκετές λουτροπόλεις βρίσκονται σε αυτήν την φάση σε αδράνεια ενώ και άλλες στις  αρχές αυτού του χρόνου  προβλέπεται να γίνουν αρκετές επενδύσεις
Υπάρχει και η άλλη πλευρά του προβλήματος ότι η κρίση και η έλλειψη λουτρικού επιδόματος  οδηγούν αρκετές λουτροπόλεις να ‘βγαίνουν στο σφυρί’ με  αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον και  ιδιώτες για αγορά αυτών των λουτροπόλεων.
Λουτροπόλεις που πέρασαν στον ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα και μάλιστα με  μελέτες ανάπτυξης ζήτησαν να υποβληθούν προτάσεις από διεθνείς  επενδυτές για τις εξής ιαματικές πηγές. Και αυτές χωρίς αποτέλεσμα.
Ιαματικές Πηγές Λουτρών Υπάτης, Ιαματικές Πηγές  Θερμοπυλών, Ιαματικές  Πηγές  Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, Ιαματικές Πηγές Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το ίδιο προβλέπεται και για την λουτρόπολη Αιδηψού Καϊάφα κ.λπ.
Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλά αφού οι λουτροπόλεις όπως αυτή της λουτρόπολης Απολλωνίας του δήμου Βόλβης  μεταξύ Τράπεζας  Πειραιώς και Δήμου Βόλβης ψάχνουν επενδυτή προκειμένου  αν τα καταφέρουν, να λειτουργήσει  η νέα Λουτρόπολη που όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και 13 χρόνια παραμένει κλειστή, ενώ  ξοδευτήκαν από τα ευρωπαϊκά και ελληνικά ταμεία πάνω από 24 εκ. ευρώ.
Επίσης έχουμε αρκετά προβλήματα και με τα  Λουτρά Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου όπου  και εκεί ο δήμος ψάχνει από δημοτική επιχείρηση που σήμερα είναι, να περάσει  σε ιδιωτικά χέρια.
Άλλα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες λουτροπόλεις που αν συνεχιστεί  η  οικονομική κρίση και δεν αυξηθεί  το λουτρικό επίδομα, τότε όλοι θα ψάχνουν νέους επενδυτές.
Θα θέλαμε σε αυτόν τον απολογισμό μας να κάνουμε προτάσεις και σε άλλους τομείς ανάπτυξης και όχι μόνο  να αρκεστούμε στον θεραπευτικό τουρισμό. 
Αυτός ο τομέας είτε από ιδιώτες είτε από κρατικούς φορείς αν υπάρξει ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, αυτός ο χώρος θα πάρει την ανάπτυξη που χρειάζεται.

Η ανάπτυξη θα πρέπει να  συνεχιστή όσες δυσκολίες και αν υπάρξουν 1ον  για  λόγους υγειάς και 2ον για την καταπολέμηση της ανεργίας.
 Kαι αυτή του είδους  η ανάπτυξη  αφορά όλη  την Ευρώπη μαζί και τις γειτονικές μας χώρες που σήμερα είναι οι πρώτες στον ανταγωνισμό στον θεραπευτικό μας  τουρισμό.
Να σας θυμίσω εκτός από την Ευρώπη σήμερα στην Κίνα πάνω σε αυτόν τον χώρο εργάζονται στον  θεραπευτικού τουρισμού και ευεξίας, πάνω από 15 εκατ. εργαζόμενοι με χιλιάδες αναπτυσσόμενες λουτροπόλεις ,ενώ εμείς εδώ και χρόνια  ακόμη προβληματιζόμαστε αν  πρέπει αυτόν το θησαυρό για την χώρα μας να  τον αναπτύξουμε η όχι.
«Ο  κρατικός μας μηχανισμός όπως όλοι γνωρίζουμε βρίσκεται σε αδράνεια και μια Δικαιοσύνη με τις διάφορες δίκες βάζει φρένο περισσότερο σε αυτήν την μηχανή  που μέχρι σήμερα έτσι και έτσι δεν δούλευε τώρα όλοι βρίσκουν την ευκαιρία να μας απειλούν με φυλακίσεις όπως πολλά λέγονται και κανένας δεν υπογράφει τόσο εύκολα. 
Ζητήσαμε με αποφάσεις που πρόσφατα πήραμε στην χρονιά που πέρασε ότι εδώ και τώρα να αναπτύξουμε τις εξής λουτροπόλεις
1ον Τα Λουτρά Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, τα Λουτρά του δήμου Λέσβου που σε  αριθμό που είναι 5 ιαματικές πηγές
Αίτημα  του συλλόγου μας είναι  τα Λουτρά Θερμής του πρώην δήμου Θερμής είναι  να περάσουν σε χεριά με στόχο την ανάπτυξη τους, αφού  σήμερα με ευθύνη του  ασφαλιστικού  οργανισμού γιατρών ΤΣΑΥ γιατί από το 1933 αυτός ο οργανισμός εκμεταλλεύεται την λουτρόπολη  σήμερα  πάει να καταστραφεί αν δεν αλλάξει χεριά.

Πήραμε επίσης απόφαση για την λουτρόπολη του Παρανεστίου Δράμας όπου  υπάρχουν έτοιμες λουτρικές εγκαταστάσεις και με λίγα χρήματα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής σχετικά με τον   θεραπευτικό τουρισμό  της περιοχής
Πήραμε απόφαση και συμφωνήσαμε  στην επένδυση που πρόκειται να γίνει στις αρχές του 2014  στα Λουτρά Ελευθερών  Καβάλας με ένα ποσόν πάνω από 8 εκ ευρώ  από ιδιωτικά κεφαλαία με ευθύνη της Ανατολικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και προτείναμε να υπάρχει  μεγάλη προσοχή στην επένδυση για να μην έχουμε  προβλήματα όπως  των λουτροπόλεων Απολλωνίας η και της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής.  
Επισκεφθήκαμε την Διεθνή έκθεση τουρισμού hiloxenia και ήρθαμε  σε επαφή με όλους τους δήμους  και ιδιώτες που είχαν περιπτερά στην Έκθεση και ανταλλάξαμε απόψεις  για την καλύτερη προβολή μέσα και έξω από την Ελλάδα του θεραπευτικού μας τουρισμού.
 Συνεργαζόμαστε  με τον ΟΓΑ-Αγροτική Εστία  και προτείναμε να έχουμε κοινωνικό θεραπευτικό τουρισμό για το 2014 για 200.000 συνταξιούχους αγρότες, τα γνωστά πενθήμερα κοινωνικού  τουρισμού.
Συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με το εδώ γραφείο του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης το οποίο συμμετείχε  και μας στηρίζει σε όλες τις συνεδριάσεις  του Δ.Σ. του συλλόγου μας 
Έτσι  προτάσεις του  έχουν γίνει  σχετικά με την λουτρόπολη Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής.
Πιέσαμε την κυβέρνηση σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον τουρισμό να δώσει έμφαση και στον θεραπευτικό τουρισμό ώστε να γίνει άμεσα η αναγνώριση που εδώ και χρόνια καρκινοβατεί εξαιτίας του γραφειοκρατικού μηχανισμού και της  ανικανότητας του ιατρικού μας και επιστημονικού κόσμου.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι  η Ευρώπη και ο κόσμος που πάει στις λουτροπόλεις απαιτούν ξεκάθαρη ενημέρωση  σε ποια λουτρόπολη πρέπει να πάνε και ασφαλώς  σύμφωνα  με την πάθηση τους.
Αυτήν την απάντηση δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε από τους γιατρούς αλλά ούτε από κάποιους άλλους φωστήρες που συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές.

Ζητήσαμε, επίσης, ως ο μοναδικός Πανελλαδικός φορέας που εδώ και χρόνια δίνει την μάχη για όλα  αυτά τα θέματα να συμμετέχει  και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην αρμόδια επιτροπή του ΕΟΤ που είναι υπεύθυνη για την  αναγνώριση κ.λπ. και απάντηση δυστυχώς εδώ και χρόνια  δεν πήραμε.
Προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε και είχαμε επαφή με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και μέχρι σήμερα  απλά μείναμε στην  υπόσχεση των διοικούντων αυτόν τον οργανισμό. Ιστορικά το 1983 εμείς που σήμερα συμμετέχουμε σε αυτόν τον σύλλογο ιδρύσαμε και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών.
  
Νέες προτάσεις
Στον απολογισμό  για την χρονιά που πέρασε θελήσαμε  εκτός από τον θεραπευτικό τουρισμό  να μπούμε  και σε άλλους αναπτυξιακούς  χώρους  σχετικά  με τα ζεστά νερά που βγαίνουν όχι μονό στις λουτροπόλεις αλλά και σε πολλά  μέρη της χωράς μας.
1ον Στην συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης στις 16.10.2013 σε αίθουσα του δήμου Θεσσαλονίκης με παρόντες εκπροσώπους του δήμου όπως τον Αντιδήμαρχος Γιώργο Αρβανίτη και Γιώργο Φωτιάδη αντιπρόεδρο του διαμερίσματος.
Σε αυτήν την συνεδρίαση  πήραμε απόφαση και είπαμε αν η λουτρόπολη της Θέρμης δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σαν λουτρικό συγκρότημα  προτείναμε, σαν δεύτερη πρόταση το ζεστό νερό των λουτρών να δοθεί στους γύρω αγρότες προκειμένου τα  εκατοντάδες  στρέμματα  να τα μετατρέψουν σε αναπτυξιακά θερμοκήπια με δωρεάν ενέργεια που προσφέρει το ζεστό νερό.
 Είναι μια σοβαρή πρόταση  και ελπίζουμε ότι ο δήμος  να δει το όλο θέμα αλλά και τι σκοπό έχει και για τα 500 στρέμματα που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα.
2ον Χιλιάδες κυβικά νερά σε καθημερινή βάση πέφτουν μέσα στα ρέματα και στα λουτρά  Αγκίστρου  και  Σιδηροκάστρου  με θερμοκρασία η πρώτη με 36 βαθμούς και η δεύτερη με 52 βαθμούς.
Φαντάζεστε τι θερμοκήπια μπορούν να κάνουν ή τι  σπίτια μπορούν να θερμάνουν και όμως δεν το κάνουν παρά περιμένουμε το φυσικό αέριο από την Ρωσία να κάνει αυτό  που μπορούμε να κάνουμε εμείς  με τα ζεστά μας νερά.
Στα λουτρά της Απολλωνίας του δήμου Βόλβης εκτός από τα λουτρά υπάρχει και ένα η και δυο θερμοκήπια. Το νερό έχει 52 βαθμούς θερμοκρασία και αυτός ο πλούτος σε εκ. κυβικά φεύγει  στην Λίμνη της Βόλβης και οι αγρότες της περιοχής περιμένουν τις επιδοτήσεις για να πάνε στην συνέχεια να παίξουν τάβλι.
Οι δε  νέοι ψάχνουν δουλειά στα 6ηνα των δήμων, ενώ μπορούν με την αξιοποίηση στην γεωθερμία να ανταγωνιστούμε όλη την Ευρώπη με την δωρεάν ενέργεια που μας προσφέρει η φύση εκτός από τον ήλιο που τον έχουμε 11 μήνες τον χρόνο.
Υπενθυμίζουμε  τον   κάμπο της  Νιγρίτας από τα ζεστά νερά στα Θερμιά καθώς   μπορεί ο κάμπος να γίνει η γη της επαγγελίας και όμως δεν ασχολείται  κανένας αφού  όλοι θέλουμε να ζεσταθούμε με  φυσικό αέριο, ενώ αυτό είναι διαθέσιμο.
Γιατί όχι και στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ-Λουράκι   του Ν.  Πέλλας που εκεί τα νερά παραμένουν ανεκμετάλλευτα. 

Ας αναφέρουμε  τα εκ. τόνοι  νερά στα Λουτρά Θερμοπύλων όπου  ένας τεράστιος κάμπος περιμένει την εκμετάλλευση. Και αυτός ο πλούτος πέφτει στην θάλασσα ενώ  ο δικό μας υπουργός ψάχνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα πελάγη,  όταν αυτός ο πλούτος εξαφανίζεται  κάθε μέρα.
Δεν θα ξεχάσω όταν επισκεφτήκαμε την λουτρόπολη του Ποληχνίτου του σημερινού δήμου Λέσβου οπού  υπάρχει στρατόπεδο που έκαναν μπάνιο με θερμοσίφωνες όταν τα ζεστά νερά ήταν δίπλα τους με θερμοκρασία 80 βαθμούς.
Σήμερα  όλο το νησί  έχει 5 λουτροπόλεις με θερμοκρασία που ξεκινά  από 60 -80 βαθμούς αξίζει να τονίσουμε ότι η  Τουρκία προσφέρεται  σαν  μια τεραστία αγορά δίπλα στην Λέσβο για αγορά με τα προϊόντα που θα βγάζαμε από την γεωθερμία.
Και έτσι θα μπορούσαμε να δώσουμε σε χιλιάδες χέρια  δουλειά και όχι  να  περιμένουμε την βοήθεια των «φίλων μας Ευρωπαίων»
Να σας θυμίσω ότι τα Λουτρά Αιδηψού δεν λειτουργούν τον χειμώνα γιατί απλά όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση και τα νερά  των 80 βαθμών θερμοκρασία με εκατοντάδες πηγές πέφτουν στην θάλασσα και όμως δεν έχουν θέρμανση όλα τα συγκροτήματα, με αποτέλεσμα η λουτρόπολη όλο το χειμώνα να παραμένει κλειστή.
Το 1986 φτιάξαμε με το τότε Υπουργείο Ενέργειας με τον αείμνηστο Υπουργό Λευτέρη Βεριβάκη δυο μεγάλα θερμοκήπια  στα λουτρά της Γεννησέας  Ξάνθης του σημερινού δήμου Αβδήρων με θερμοκρασία νερού πάνω από 70 βαθμούς και με τεράστιες ποσότητες νερού. Και όμως αυτή η επένδυση οδηγήθηκε σε αφανισμό από τους συνεταιρισμούς, ενώ ήταν ένα πείραμα για όλη την περιοχή.
Αυτά όλα κατά καιρούς μας τα έλεγε το ΙΓΜΕ τα λέγαμε και εμείς  και  είχαμε συνεργαστεί  όταν εγώ ήμουν πρόεδρος και ιδρυτής του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.
Αλλά όπως κάποτε δήλωσε ο μακαρίτης ο Φλωράκης δεν προκάναμε και εμείς  δυστυχώς από κάποιους τότε ανεγκέφαλους Δημάρχους και Υπουργούς δεν τα καταφέραμε. Αυτά που σας ανέφερα είναι μερικά παραδείγματα για το πώς δεν τα καταφέραμε να κάνουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται.
Μακάρι τα οικονομικά του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σχετικά με τα  ΕΣΟΔΑ- ΕΞΟΔΑ να ήταν κάπως αυτάρκη
Τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που σήμερα  σας ανέφερα  όπως   να  συνεργαστούμε και με τις έξω από την Ελλάδα, κάτι που είχαμε κάνει το 1995 όταν ιδρύσαμε  τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην συνεχεία  τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών με  έδρα της Βρυξέλες  που σήμερα έχει αδρανήσει  και αυτό χάριν των κρατούντων σε αυτόν τον οργανισμό

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει.
Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι  ότι σήμερα   εύκολες λύσεις και εύκολα λεφτά δεν υπάρχουν. 1ον Γιατί από όλους μας χρειάζεσαι  μυαλό 1ον  από την  κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δήμοι,  φορείς κ.λπ  και δεύτερον δουλειά που όπως καταλάβατε  κανένας δεν την θέλει, ενώ η αντιπολίτευση μας λέει κάθε μέρα ψηφίστε μας να σας κάνουμε όλους δημοσίους υπαλλήλους για να κάθεστε.
Αλλά όλοι ξεχνούν ότι όλα αυτά μας τελείωσαν και το μονό που μένει είναι να αξιοποιούμε αυτά που έχουμε σε όλους τους τομείς  και να δουλέψουμε, αν θέλουμε και εμείς και τα παιδιά μας να έχουνε ψωμί και για τα επόμενα χρόνια. Συγνώμη που δεν αναφέρθηκα ονομαστικά για κάθε λουτρόπολη με τα εκατοντάδες προβλήματα που σήμερα έχουν.
Τα λέμε  όμως σχεδόν κάθε ,μέρα με τις αποφάσεις που παίρνουμε και μάλιστα ενημερώνουμε τους πάντες και κυρίως τις Ελληνικές Πρεσβείες στο εξωτερικό που δεν λένε και αυτοί  κάπως να βοηθήσουν την κατάσταση.
Σήμερα στον χρονιάτικο απολογισμό ζητούμε από όλους τους Έλληνες να μην είναι ξενομανείς σχετικά με τον Ιαματικό Τουρισμό αλλά πρόταση μας είναι όλοι στις ελληνικές λουτροπόλεις σας περιμένουν και μάλιστα  στην κρίση που περνάμε είναι και εθνικό και αναπτυξιακό μας καθήκον 
Αυτός είναι ένας σύντομος απολογισμός δουλειάς του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας αγαπητοί φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ που και στην φετινή μας εκδήλωση  μας τιμήσατε και σας εύχομαι καλή χρονιά.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του συλλόγου και τα  μέλη του διοικητικού  συμβουλίου που μαζί δίνουμε αυτήν την μάχη όπως τον Νώντα Οχονα αναπληρωτή Πρόεδρο, που σήμερα είναι ο χορηγός της εκδήλωσης
Τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Τοπογράφο μηχανικό, Α Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο δημοσιών σχέσεων.
Τον Αντιπρόεδρο  Παναγιώτη Άκογλαν , επιχειρηματία.
Τον Γ. Γραμματέα Αχιλλέα Μεταλουλη δημοσιογράφο και υπεύθυνο γραφείου  τύπου
Τον Γεράσιμο Κιφοκέρη Ειδικό Γραμματέα Αρχιτέκτονα.
Τον Γιώργο Πλαγάκο  Ταμεία Μηχανικό   ηλεκτρολόγο 
Τον Νίκο Ματθαίου  επαγγελματία και  υπεύθυνο   προβολής μέσω  του site του συλλόγου μας.WWW.LOUTROPOLEIS.COM 
Τον Γούναρη Φώτη καθηγητή και μέλος του δ.σ.
Τον Πέτρο Σαμάνδη εκδότη εφημερίδας του Νομού Πέλλας ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και υπεύθυνο  προβολής στον επαρχιακό τύπο όλων των λουτροπόλεων
Τους  Ηλία  Σαχπατσίδη διευθυντή της λουτρόπολης Πλατύστομου, τον  Παναγιώτη  Έμμα  και Χρήστο Καραδήμο μέλη του Δ.Σ 
Τα μέλη της Ε.Ε.  Γιώργο Ρειζοπουλο, Πρόεδρο Χημικό Μηχανικό ,  τον Αλέξη Αναστασιαδη Διευθυντή  ΤΟΥ 1055 ROCK ραδιοφώνο    τον Χρήστο Γιασκουλίδη δημοσιογράφο και τον Λαμπρίδη  Αθανάσιο που πάντα μας βοηθά  
Την επιτροπή τουρισμού Ανδρέα Τσαούση, Βασίλη Μπαντή, Αλέξανδρο Αναστασιάδη Βασίλη Πανταζή Καραπαναγιώτη Αργύρη και Χρήστο Γεωρνά

Επίσης ευχαριστώ τους εκπροσώπους  του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης την κυρία Τρίχα Περσεφόνη διευθύντρια  και Σάββα Λασκαρίδη που ήταν παρών σε αρκετές συνεδριάσεις ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία
Ευχαριστούμε επίσης το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς που μας προσέφερε  αρκετές φορές δωρεάν αίθουσα για την συνεδρίαση του Δ.Σ
 Ευχαριστώ όλες τις λουτροπόλεις για την προσφορά τους και ιδιώτες και τους ευχόμαστε να έχουν καλές δουλειές για το καλό της ανάπτυξης και προπάντων για την υγεία  του κόσμου .
Ευχαριστούμε όλα τα μέσα ενημέρωσης   που συνεχώς προβάλουν την δραστηριότητα μας 
Τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την βιομηχανία τροφίμων « OHONOS SNACK»   που στην εφετινή εκδήλωση μας όπως τόνισα  είναι ο σπόνσορας μας και ιδιαιτέρως  την  Νίτσα Όχονα και τον Σεραφείμ Όχονα με το ποσόν τον 1000 ευρώ.
Έδρα της βιομηχανίας είναι 1ονη  Θεσσαλονίκη και 2ον το  Βουκουρέστι και ευχές στους πρωτεργάτες αυτής της βιομηχανίας ΝΩΝΤΑ ΟΧΟΝΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΟΧΟΝΑ
 
Ευχαριστούμε το 1055ROCK ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ και που πάντα προβάλουν τον σύλλογο όπως και η εφημερίδα Τα Γεγονότα του Νομού Πέλλας με την Άννα και τον Πέτρο Σαμάνδη  

Σας ευχαριστώ.
  Ο Πρόεδρος
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
 
Υ.Γ. να θυμίσω
Στο πρόσφατο νομοσχέδιο σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθλαση υπάρχει και ένα άρθρο ότι στην πρωτοβάθμια περίθλαση εντάσσετε και ο Ιαματικός θεραπευτικός Τουρισμός που αν εφαρμοστή 1ον όλοι θα απολαμβάνουν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία  τις θεραπευτικές δυνατότητες των ιαματικών πηγών, αλλά είναι μια ευκαιρία να ανθήσουν οικονομικά όλες οι ελληνικές λουτροπόλεις και κυρίως από τις χώρες τις Ευρώπης που θα επισκέπτονται τις ιαματικές πηγές 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)