Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στα δικαστήρια οικονομική επιθεωρήτρια και ο Πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου Σταύρος Τουφεγγόπουλος




 ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ



 Για την προηγούμενη Τετάρτη 26/3/2014 είχε προσδιορισθεί να δικασθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας η υπόθεση με κατηγορούμενους την οικονομική επιθεωρήτρια Ε.Δ. και τον πρώην δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο.  Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 3/9/2014, με αίτημα του πρώην δημάρχου ο οποίος επικαλέσθηκε λόγους υγείας.
 Μετά από μηνυτήρια αναφορά των Παράσχου Τσάνταλη και Παναγιώτη Παρούτογλου, κατά των κατηγορουμένων και κατά παντός υπαιτίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της οικονομικής επιθεωρήτριας για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος και κατά του πρώην δημάρχου Εξαπλατάνου για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Η υπόθεση αφορά τον διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική επιθεωρήτρια στον Δήμο Εξαπλατάνου, σχετικά με την εκτέλεση έργων και προμήθειες που έγιναν κατά την περίοδο 2002 – 2006, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
    Τότε η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΠΙΘΕΩΡΉΤΡΙΑ δεν είχε διαπιστώσει τίποτα για τα πεπραγμένα του Δήμου Εξαπλατάνου, αναφέροντας στο πόρισμά της ότι «δεν προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι εκτελέσθηκαν έργα ή έλαβαν χώρα προμήθειες χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Η αλήθεια όμως, ήταν τελείως διαφορετική, αφού ήδη είχαν κοινοποιηθεί στον Δήμο Εξαπλατάνου αγωγές εργολάβων και προμηθευτών που ζητούσαν να πληρωθούν για έργα και προμήθειες που τους ανατέθηκαν προφορικά.  Μάλιστα όλες σχεδόν οι αγωγές έγιναν δεκτές από τα Δικαστήρια, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αλμωπίας, ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Εξαπλατάνου, να αναγκασθεί να πληρώσει τεράστια ποσά.  Επίσης, το αμαρτωλό θέμα των χαλικοστρώσεων που ανατέθηκαν εικονικά τον Δεκέμβριο του 2006 (λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του Χρήστου Παλίκογλου) και πληρώθηκαν το 2007 επί δημαρχίας Τουφεγγόπουλου, δεν διερευνήθηκε από την επιθεωρήτρια κ. Ε.Δ.  αν και  είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Εξαπλατάνου και υπήρχε πλήθος καταγγελιών.
    Το όλο θέμα το είχε αναδείξει η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ  με πλήθος δημοσιευμάτων.
Τελικά, μετά από μηνυτήρια αναφορά των Π. Τσάνταλη και Π. Παρούτογλου, κατά των κατηγορουμένων και κατά παντός υπαιτίου, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης η οποία και έχει πλέον τον λόγο.

12 σχόλια:

  1. Οι φίλοι που ‘χω χάσει και δεν κυκλοφορούν
    ουρανούς παλιούς θωρούν και στο περιθώριο ζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχουμε και τους ψευδομαρτυρες απο τους οποιους ο ενας απο οτι ακουγεται πιθανον να ειναι υποψηφιος με τον μπινο περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσανταλη απο κατι τετοιους ακομα αποτελουνται οι υπο συσταση παλαιοκομματικοι συνδυασμοι. Αξιοι της καταντιας μας. Μισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουν να δουν τα ματια μας πολλα ακομα για τουμπες και τουμαρισμενους του θεαθειναι. Χαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπινο αν εχεις αυτον τον ψευδομαρτυρα στο ψηφοδελτιο καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι μικρες κοινωνιες οφειλουν να επαναπροσδιοριζονται με αναφορα το χρονο και με κριτιριο τον προηγουμενο λογο...
    οι μικρες κοινωνιες(που επιχειρει να καταστρεψει ο ολοκληρωτισμος του Καπποδιστρια) οφειλουν να ειναι γενναιες μπροστα σε γεγονοτα (αλλα και διλημματα) που κονιορτοποιησε η αληθεια...
    οι μικρες κοινωνιες γνωριζαν οτι πολλα απο τα εργα δεν εγιναν ποτε...
    οι μικρες κοινωνιες γνωριζαν την αλαζονεια της δημοτικης αρχης...
    οι μικρες κοινωνιες χαζογελουσαν κρυφα(μην χασουν την ανταποδοτικοτητα της καλης σχεσης με τον Δημαρχο) οταν η τοπικη αρχη ανακοινωνε:"ο δημος Εξαπλατανου αποτελει παραδειγμα προς μιμηση και το εργο μας ειναι αδιαμφισβητητο και αναγνωρισμενο" και οτι "κανενα εργο δεν ειναι εικονικο"..
    οι μικρες κοινωνιες τα ξεραν ολα αυτα εκτος απο την οικονομικη επιθεωρητρια που ηρθε (εκ των πραγματων) να φιμωσει και τις μικρες τοπικες κοινωνιες αλλα και εκεινουν που αντεξαν στις προσωπικες υβρεις,στις πιεσεις "παραγοντων" και τραβηξαν την υποθεση στο φως...
    αν η Ιστορια αφηνει κατι,αν γινεται ευεργετικος κρικος συνδεσης του χθες με το αυριο,οι τοπικες κοινωνιες(οχι μονο συλλογικα αλλα και ατομικα) εχουν χρεος να επαναπροσδιοριστουν χωρις φοβο και παθος αλλα με αυτοκριτικη,αλλαγη λογικης,αλληλεγγυη,συμμετοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Ο χρόνος εδειξε καθαρά την αξία.τις προθέσεις,τις δυνατοτητες αλλα και την εντιμότητα αυτών που ασχολήθηκαν με τις υποθέσεις του πρώην δήμου Εξαπλατάνου.
    Πανω απο 6 χρονια ψευτιας,αθλιότητας,δυσωδιας,καμαρίλας,συναλλαγής..
    Όσοι συνεχίζουν να χαιδεύουν,να αγνοουν και να υποβαθμίζουν την διάσταση του θέματος(ακομα και μετα τις δικαστικές αποφάσεις)ε'ιναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και σαν τέτοιους θα τους αντιμετωπίσουμε στις εκλογές που έρχονται.
    Και ασφαλώς,ούτε λόγος για εκείνους που στήριξαν την εξάχρονη αλητεία και συνεχιζουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των διαφόρων συνδιασμών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπινο δημητρακη για σενα χτυπαει η καμπανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα τα καλα παιδια του πρωην δημου Εξαπλατανου βρισκουν στεγη αποτι λεγεται στην Αλμωπια της καρδιας μας; Προσοχη ομως μηπως παθει εμφραγμα απο τα πολλα βαριδια. Μοιραρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολσ τα καλα παιδισ του πρωην δημου Εξαπλατανου απο αυτα που λεγονται βρηκαν στεγη στην Αλμωπια της καρδιας μας; Προσοχη ομως μηπως απο τα βαριδια παθει εμφραγμα. Μοιραρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλμωπια της καρδια μας. Εχεις μεσα και υποδικους; Απο τον αμαρτωλο δημο Εαπλατανου; Μαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)