Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ποινές φυλάκισης για τρεις αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης



ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ


H υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων για ανεκτέλεστα τεχνικά έργα, που είχε αποκαλυφθεί, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ, στα λογιστικά βιβλία εργοληπτικής εταιρίας, οδήγησε στην επιβολή ποινών φυλάκισης για τρεις αιρετούς τής τότε Δημοτικής Αρχής Αλυκών στη Ζάκυνθο, καθώς και του εργολήπτη των προαναφερόμενων έργων.
Συγκεκριμένα, σε οκταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο εργολήπτης, που εξέδωσε εικονικό τιμολόγιο, αξίας 1.000.000 ευρώ, για έργα στον προαναφερόμενο Δήμο, την περίοδο 2004 - 2006, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν είχαν εκτελεστεί.
Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Πατρών καταδικάστηκαν, ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εξαετή φυλάκιση καθώς και δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, σε μικρότερες ποινές, επειδή είχαν ψηφίσει την εξόφληση του συγκεκριμένου τιμολογίου.
Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

4 σχόλια:

  1. Εδω ειναι Αλμωπια. Απραγος ο αιρετος της τωρινης προσωρινης εξουσιας. Χαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ Κ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΩΒΗΤΟ.. Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΟΠΩΣ Ο ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θεση πηρε ο σημερινος ηγητορας του δημου μας κυριε Τσανταλη ; Και τι εκαναν ολοι μα ολοι σαν δημοτικη αρχη να προστατεψουν τα συμφεροντα του δημου μας ; Μιχαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαθυ πολυ βαθυ το δικτυο της λαμογιας. Απο οπου και αν προερχεται. Μισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)