Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Περιοδεία του υποψ.Περιφερειάρχη ΓιάννηΖιώγα στην Πέλλα








     Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης

Ζιώγας περιόδευσε στην Πέλλα και μίλησε στην πολιτική εκδήλωση της Σκύδρας


      Κάλεσε όλους, να επιλέξουν με σιγουριά και αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τους Δήμους της περιοχής στις εκλογές του Μάη.
     Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Σκύδρας και μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κανάκης Μάνος. Χαιρετισμό απηύθυνε  και ο Αλέκος Ουγγρίνος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.
       Νωρίτερα, ο Γιάννης Ζιώγας, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Πέλλα, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας, το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αλέκο Ουγγρίνο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέλλας Μπάμπη Αποστολίδη και το δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστο Σίσκο.
        Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες από τον περασμένο Δεκέμβρη και πρόσθετες εφημερίες από τον Αύγουστο του 2013. Δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες υγείας, καθώς οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγάλες, περίπου 40%.
       Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών έκλεισε η Ψυχιατρική Κλινική και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και οι ασθενείς στέλνονται σε ιδιώτες. Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου υπολειτουργούν. Οι ανάγκες επιχειρείται να καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς που προσλαμβάνονται με ετήσιες συμβάσεις. Ταυτόχρονα, προχωρά και η ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα και η σίτιση.
      Από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, την τεχνική υπηρεσία, τα ιατρεία και τις κλινικές, αναδείχθηκε η αγωνία τους για την κατάσταση που βιώνουν, αλλά και η ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
        Το απόγευμα, ο Γ. Ζιώγας συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Πέλλας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, σαν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Ακόμη, ανέφεραν ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις περσινές παραγωγές σε ροδάκινα και άλλα φρούτα, για τις ζημιές από τον περσινό παγετό και την ακαρπία και οι κτηνοτρόφοι για το γάλα που δίνουν στις γαλακτοβιομηχανίες.
        Ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε: «Πρόκειται για μια - πέρα για πέρα - αντιαγροτική πολιτική. Η κατεύθυνση της ΕΕ για "δημιουργία μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων" έχει σαν στόχο τον αφανισμό των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών νοικοκυριών της χώρας.                                                                                                                                                               
          Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στήριξε την αντιαγροτική επίθεση που εντείνεται από την αρχή της χρονιάς με νέα μέτρα. Τακτοποιούσε για άλλη μια φορά "τα καλάθια της" και σχεδίαζε "τα δημοπρατήριά της". Για τα ουσιαστικά προβλήματα της αγροτιάς της περιοχής ούτε κουβέντα. Το ίδιο και οι δήμοι, που είχαν σαν κύριο μέλημά τους την απαρέγκλιτη εφαρμογή των επιλογών της κεντρικής διοίκησης στο χαράτσωμα των δημοτών τους, στη συρρίκνωση ή την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
         Η νέα ΚΑΠ 2015-2020 φέρνει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις. Αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, δηλαδή κινείται ακριβώς στην ίδια ρότα του γρηγορότερου αφανισμού χιλιάδων αγροτικών και κτηνοτροφικών νοικοκυριών.
         Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που είναι προσηλωμένα στον ευρωμονόδρομο. Βρίσκεται στη δράση για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές. Για την εργατική λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, με εργατικό έλεγχο, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της, ώστε να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Όπου δίπλα στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις, οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί των μικρομεσαίων αγροτών θα τους εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».
         Επίσης, τόνισε ότι οι αγρότες δεν μπορεί να παλεύουν ηρωικά μια αντιαγροτική πολιτική και μετά να στηρίζουν με την ψήφο, τη στάση τους τα ίδια κόμματα και πολιτικές που αντιπάλευαν τόσες μέρες στα μπλόκα και τους δρόμους. Και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν το όπλο της ψήφου και να καταδικάσουν την πολιτική που τους ξεκληρίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)