Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ




   Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές οι οποίες υποκριτικά υποστηρίζουν πως οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν, μετά τις εκλογές, στο Δήμο Αλμωπίας,  δεν θα έχουν καμία σχέση  με τις πολιτικές  της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλοντας προφανώς να παραπλανήσουν τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τη σημασία της επιλογής τους.

    Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλμωπίας, θέλει να τονίσει για μια ακόμη φορά πως αυτή η πολιτική της βαρβαρότητας Ε.Ε. και κυβέρνησης εφαρμόζεται και στους δήμους, για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που ταλαιπωρούνται από τη βαρβαρότητα που ζουν στην καθημερινότητά τους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να ψηφίσουν και στις τρεις κάλπες και να βγάλουν πανίσχυρο το Κομμουνιστικό Κόμμα. 
Ζητάμε να δοκιμάσουν την αξία της ψήφου που επιστρέφει στον εαυτό τους και γίνεται δύναμη για το ίδιο το κίνημα.
 Ζητάμε ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα από τη ζωή του και να το δει με ευθύνη αυτό.
   Όλοι γνωριζόμαστε και έχουμε δείξει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια. Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εγγύηση γιατί είναι το διαφορετικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία το οποίο προβάλλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν που έχει ανάγκη η κοινωνία. 
Η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική αν όλοι αυτοί που πλήττονται σήμερα, ξεπεράσουν το φόβο, συντρίψουν τις αυταπάτες ότι μπορεί στο πλαίσιο αυτής της ζούγκλας του ανταγωνισμού. Ενάντια στην Ε.Ε., στα κόμματα και τους υποψηφίους που τη στηρίζουν.
   Τα προηγούμενα χρόνια κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ό,τι περνούσε από το χέρι μας ως προς το να οργανώσουμε την πάλη του κόσμου, να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον αγώνα, ώστε να μπορεί να ανακουφιστεί ο κόσμος.
   Εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ότι διά της ανάθεσης δεν λύνονται τα προβλήματα. Δεν λέμε στον κόσμο ψηφίστε μας και εμείς θα σας λύσουμε τα προβλήματα. Τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, οι φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται αυτήν τη στιγμή, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής. Όμως αυτό που πρέπει να βάλει μπροστά ο εργαζόμενος, είναι ότι πρέπει να ενισχύσει ακριβώς το ριζοσπαστικό πόλο ανατροπής γι' αυτό το λαϊκό δρόμο ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή μπορεί να εγγυηθεί μόνο το ψηφοδέλτιο της«Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλμωπίας.
   Σε όλους τους Δήμους τάση είναι πια να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση και να αυξάνονται οι ίδιοι πόροι δηλ. τα δημοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι. Οι ίδιοι πόροι είναι η φορολογία των εργαζομένων. Ξεκινάμε από τα ανταποδοτικά τέλη της καθαριότητας. Λοιπόν, η κατοικία αλλά και ο φτωχόκοσμος πληρώνει ακριβώς το ίδιο με τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες. Αυτά είναι τα χρήματα με τα οποία προσπαθούν να συμπληρώσουν τα χρήματα που δεν εγγυάται το κράτος για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Ο κόσμος να πάρει υπόψη του ότι αυτό σημαίνει ισοσκελισμός στον προϋπολογισμό. Είναι μια γραμμή που υπάρχει από παλιά, να απαλλάσσεται το κράτος από τους πόρους που πρέπει να δώσει στους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να έχουν κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές στο λαό, που δικαιούται να τις έχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν γιατί τις έχει χρυσοπληρώσει.
Το κράτος αντί να τα αντιμετωπίσει αυτά, επιβάλλει να συνδράμουν οι Δήμοι σε αυτό.
   Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζονται όλα τα κόμματα που είχαν κατέβει στις προηγούμενες εκλογές. Στο ΔΣ, η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι εκλεγμένοι (η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκπροσωπείται ως παρατηρητής). Αυτοί, λοιπόν, που σήμερα βγαίνουν ως ανεξάρτητοι, «αντικαλλικρατικοί», ως «αντιμνημονιακοί», όλοι αυτοί έχουν συμμετάσχει στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, στους εργαζόμενους. Μάλιστα, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και διαφημίζουν αυτήν τους την προσπάθεια. Λένε ότι κινδυνεύει η χώρα, ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ότι αυτό είναι το σπίτι μας η Ε.Ε., η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η κοινωνική συνοχή. Ζητάνε περισσότερη οικονομική αυτοτέλεια. Τους τη δίνουν. Αυτό σημαίνει ότι στους δήμους από εκεί που αναλογικά έχουμε το 30% περίπου να είναι η κρατική χρηματοδότηση και το 70% απευθείας χρήμα που δίνει ο κόσμος (και το 30% από τη φορολογία του λαού προέρχεται), με την οικονομική αυτοτέλεια το 100% θα το δίνει απευθείας ο λαός.
Αυτοί οι δήμαρχοι, λοιπόν, ήδη έχουν δοκιμαστεί στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που είναι επιζήμια για τα λαϊκά στρώματα.
    Όσο αφορά αυτούς που λένε ότι δεν έχουν κομματική ταυτότητα, αυτούς που λένε «είμαστε ακομμάτιστοι» ή ανεξάρτητοι, στηρίζουν το πιο μεγάλο κόμμα: το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν θέλουν πια διαμεσολαβητές. Στηρίζουν απευθείας τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποστασιοποιούνται από τα κόμματά τους, γιατί βλέπουν ότι έχουν κόστος, ο κόσμος γυρίζει το πρόσωπό του από τα κόμματα που είχε στηρίξει, παίζουν αυτό το παιχνίδι για να θολώνουν το κριτήριο του κόσμου
   Επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή, πως ο «Καλλικράτης» είναι, πλέον, μια συνολική βίαιη προσαρμογή στο καπιταλιστικό περιβάλλον. Αυτό αφορά όλο το Δημόσιο, μέρος του οποίου  είναι και οι περιφέρειες και οι δήμοι. Ακριβώς η ίδια πολιτική υλοποιείται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και θα γίνουν και στη χώρα μας. Γι' αυτό λέμε ενιαία ψήφος και στην Ευρωβουλή και στην Περιφέρεια και στο Δήμο, υπέρ του Κ.Κ.Ε. Γιατί η πολιτική αυτή της βαρβαρότητας, εκπορεύεται από την Ε.Ε.  όπου οι σοσιαλδημοκρατικές και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, έχουν αποφασίσει και υλοποιούν διαχρονικά και απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο.
   Εμείς λέμε λοιπόν καθαρά, ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης. Αυτή την ευκαιρία έχουν και με τις εκλογές, να δώσουν δύναμη σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, με αμφιβολίες ενδεχομένως, με επιφυλάξεις, έστω κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας.
   Αυτός ο δρόμος που προτείνουμε είναι σύντομος και ρεαλιστικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να ανοίξει και με την ψήφο. Έτσι που η επόμενη μέρα να μας βρει με ακόμα πολύ πιο μεγάλη δύναμη, στο Δήμο Αλμωπίας. Για να ανασάνει περισσότερο ο κόσμος με την οργάνωση της πάλης.
Αυτή η φιλοδοξία μας, ταυτίζεται με το να διαμορφωθεί μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, απ' όλους που πλήττονται σήμερα και είναι, στην ουσία, οι παραγωγοί του πλούτου. Πρέπει να τολμήσουμε για τα συμφέροντά μας.
 Δε γίνεται διαφορετικά.


                                                                                   Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας
    
                                                                                                 Φτίκας Νικόλαος
                           
                                                                            

16 σχόλια:

  1. Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προτάσεις του 19 ου αιώνα...ξεπερασμένες αντιλήψεις οπισθοδρομικών συντηρητικών κύκλων...η Αλμωπία αξίζει κάτι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ ή ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΒΡΕ ΝΙΚΟΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ, ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ. ΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ. ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ, ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ,,,, ΣΚΥΛΙΑ...ΦΛΟΓΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΟ Κ.Κ.ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ. ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ "ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απολιθώματα του 1917 στα 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασε μας ρε μπάρμπα.τραβα με τον ζερζη τον φίλο σου να πιείτε κανα καφέ εν ώρα εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΤΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.. ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ ??? ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ?? ΛΑΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ 10000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.. ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΚΑΤΕΒΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ η Ο ΖΕΡΖΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Φτικα με τη σταση σου δεν εξυπηρετεις τα κοιναΜπες στο συνολο και παλεψε. Μην μενετε μονοι σας αμετοχοι και ανευθυνοι. Εδω δεν ειναι Αθηνα. Συντροφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
      ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΔΗΛΩΝΕΤΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ, ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΣΥΧΗ.

      Διαγραφή
  10. Κυριε Νικολαε εσεις εδω δεν ασχολεισθε με την κοινωνια της Αλμωπιας. Αλλα με τη κοινωνια του ΚΚΕ. Χαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H KOIΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κε ΧΑΜΠΟ;;;;
      ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ, ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑΤΙ;;;

      Διαγραφή

(3)