Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Φρένο για την ανάπτυξη μη αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών»







Επιστολή Προς την Υπουργό Τουρισμού κυρία Κεφαλογιάννη

Κοινοποίηση:      Γραφείου Αντιπροέδρου και Υπουργού εξωτερικών κυρίου Βαγγέλη Βενιζέλου


Κυρία Υπουργέ                                                


 Με απόφασή του το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 4.6.2014 αποφάσισε α) Να επαναφέρει το μεγάλο θέμα που αφορά την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών και β) Τη συμμετοχή του Συλλόγου στην «επιτροπή προστασίας των Ιαματικών Φυσικών Πόρων» Άρθρο 10 νόμος Πετραλιά 2006.
 Να θυμίσουμε ότι με δική σας απόφαση για καλύτερη λειτουργία της παραπάνω επιτροπής, μετακόμισε από τον ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού αλλά μέχρι σήμερα δεν βλέπουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, για αυτό και επιμένουμε για τη δική μας συμμετοχή.

Μια άλλη πρόταση κυρία Υπουργέ είναι να μας γίνει μια ενημέρωση πάνω στο θέμα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών γιατί είναι ένα τεράστιο θέμα που εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει σε καμιά λουτρόπολη να προχωρήσει σε κάποια μορφή ανάπτυξης.

Γνωρίζετε επίσης ότι ο θεραπευτικός τουρισμός δεν είναι όπως ο θαλάσσιος που είναι μόνο για τρεις μήνες, αλλά διαρκεί όλο τον χρόνο με αποτέλεσμα να δίνει δουλειά σε χιλιάδες επιχειρήσεις και αυτό για τη σημερινή εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ένα άλλο θέμα και μάλιστα για το καλοκαίρι είναι εάν θα υπάρχει λουτρικό επίδομα για το 2014. Δίχως αυτό το επίδομα και με την οικονομική κρίση που υπάρχει  θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις.

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Να καταργηθεί το λουτρικό επίδομα και να εφαρμοστεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη που αφορά και τη λουτρική θεραπεία όπου  το κόστος μεταφέρεται στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό θα βοηθήσει τις ανάγκες του λουομένων από πλευράς υγείας. Επιπλέον θα οδηγήσει στην άνθηση του θεραπευτικού μας τουρισμού και μάλιστα με πελάτες από όλη την Ευρώπη καθώς το προβλέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία .

Για όλα αυτά τα απλά θέματα ζητούμε να έχουμε μια απάντηση και επειδή κυρία  Υπουργέ έχουμε μια κακή πείρα σχετικά με αυτά που ζητάμε εδώ και χρόνια και ποτέ δεν απαντάτε σε εκατοντάδες επιστολές μας,  ζητούμε με αυτήν μας την επιστολή και  την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλη Βενιζέλου.
Ο Κύριος Αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην προεκλογική του ομιλία εδώ στην Θεσσαλονίκη με έμφαση αναφέρθηκε στον Ιαματικό και Θεραπευτικό Τουρισμό και η παρέμβασή του ίσως ξεμπλοκάρει την όλη κατάσταση.
Το θέμα παρέμβασης αφορά  1ον το  Υπουργείο Τουρισμού και 2ον  το Υπουργείο Υγείας που αφορά την πρωτοβάθμια υγεία σχετικά με το Θεραπευτικό Ιαματικό Τουρισμό.

Με εκτίμηση                        Ο Γενικός Γραμματέας        Ο ειδικός  Γραμματέας
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος
Αναστασιάδης Ανέστης      Μεταλούλης Αχιλλέας        Κιφοκέρης  Γερασίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)