Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Δικαίωση για τον Γ. Καρασμάνη



Μόνο χαρά νοιώθει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Πέλλας για την υπουργοποίηση του Γιώργου Καρασμάνη .
Μια υπουργοποίηση  που ήρθε ίσως αργά ανάλογα με Την πολυετή προσφορά του . Ο ίδιος του ποτέ δεν παραπονέθηκε  και όταν χρειάστηκε να συγκρουστεί για το καλό του γενικού συνόλου δεν δίστασε να το κάνει. Εργατικός , χωρίς τυμπανοκρουσίες  και πάντα χρήσιμος . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εκλέγεται έξι φορές συνεχώς
Γνώστης των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου θεωρείται ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, καθώς ασχολείται με τα αγροτικά ζητήματα εδώ και 30 χρόνια.
Ο Γ. Καρασμάνης, , γεννήθηκε στην Πέλλα το 1951, είναι έγγαμος με την Αικατερίνη Σπέρη, πρώην διευθύντρια τραπέζης και χουν μια κόρη την Αναστασία. Οικονομολόγος στο επάγγελμα, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνωρίζει την Αγγλική και την Ιταλική.
Βουλευτής Πέλλας στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 του 2009 και του 2012.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής (2004-2007).
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (στα θερινά τμήματα) και μέλος της, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς επίσης και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.
Στις εκλογές του 2009 εξελέγη Κοσμήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στέλεχος της Ν.Δ από το 1974.
Υπήρξε υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής της Γραμματείας Αγροτικού (1985-1989), υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το 1985 και μετείχε στη σύνταξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος.
Κατά την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στις 4.11.2004 εξελέγη Τομεάρχης της Ν.Δ στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στις 10/1/2011 ορίστηκε Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Συνέγραψε τα βιβλία «Η Μάχη για το Ροδάκινο», «Η Μάχη για τον Προϋπολογισμό του 2000″ και πολλά άρθρα.

8 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ.. ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 2010 ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ..ΟΡΜΑ ΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To 2010 δεν τον έφερε αυτός. Μάλιστα από τότε αγωνίζεται ο ίδιος για να τον αλλάξει. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι αληθεια οτι για τις ευχες που δεχθηκε απο τους δυο αλλους βουλευτες του νομου Σταμενιτη και Τζαμτζη τους ευχαριστησε και τους εστειλε και απο ενα ταβλι για δωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΝΑΝ ΠΑΡΕΑ Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ, Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ. ΑΡΑ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καρασμανη και τιποτε να μη κανεις δεν πειραζει. Φτανει που ο Σταμενιτης βουλευτης δεν ξαναβγαινει. Ενας ψηφοφορος του Θεοδωριδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταμενιτη τωρα βρες τον Ανδριτσο να σε βοηθησει. Σταμενιτη καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΜΑΝΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΠΑΡΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ. ΔΙΩΞΕ ΡΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ. ΠΑΡΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΡΕΕΕΕΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΡΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)