Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κατά της αξιολόγησης ο Δήμος Αλμωπίας

Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του τη Δευτέρα ,  το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας τάχθηκε κατά της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων , όπως απαιτυεί ο σχετικός νόμος. Αν και υπάλληλοι και ο Δήμαρχος εμφανίστηκαν υπερ της αξιολόγησης . τάχθηκαν κατά του τρόπου που γίνεται και το ποσοστό απολύσεων που θέτει ουσιαστικά
. Ο Πέτρος Ζέρζης πρότεινε να συμπεριληφθεί η διάταξη που μπορεί να αποτελέσει ως κίνητρο για να αμείβονται ανάλογα  με την προσφορά τους με μετρήσιμα στοιχεία ,οι συνειδητοί και εργατικοί υπάλληλοι.ζάητησε να γίνει ομόφωνη αποδοχή , διαφορετικά και ο ίδιος δήλωσε ότι τάσσεται υπε του ψηφίσματος  όπως προτείνεται από όλους.
Η ψήφιση ήταν ομόφωνη.
 Το Δημοτικό συμβούλιο όρισε νέους υδρονομείς σε Προμάχους , Γαρέφι και Τσάκωνες στην θέση αυτών που παραιτήθηκαν .
Αποσιώπησε όμως πλήρως την εξαπάτηση  όλων των αρχών ,με την πρακτική που ακολουθείται τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις , όπου έχουν διοριστεί άλλοι υδρονομείς και άλλοι ασκούν τα καθήκοντά τους. Η κλασσική δε περίπτωση αφορά τον ίδιο τον Δήμαρχο , στο χωριό του οποίου ασκεί άλλος καθήκοντα υδρονομές αντί του ορισθέντος. Μάλιστα η διανομή του νερού γίνεται δίπλα στο σπίτι του.
Η άποψη της πλειοψηφίας , όπως ισχύει στην πράξη είναι ότι γράφουν νόμους και εισαγγελείς στα παλιά τους παπούτσια.

1 σχόλιο:

(3)