Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Χαλασμένη αρδευτική γεώτρηση επί 20 μέρες στην Κωνσταντία .



 
Ευθύνες στον Δήμο Αλμωπίας , τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ακατάλληλο και ανίκανο.,
επιρρίπτει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας Χρήστος Μαρμαρίδης, για την  μη επισκευή γεώτρησης η οποία έχει χαλάσει εδώ και είκοσι μέρες. Ο ίδιος έχει ενημερώσει όλους τους υπεύθυνους  , οι οποίο επικαλούνται οικονομική αδυναμία για την επίλυση του προβλήματος.  Ολόκληρη η επιστολή τουέχει ως εξής:



Μήνυμα του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας για τη χαλασμένη γεώτρηση που ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Εδώ και 20 μέρες, η γεώτρηση από την οποία εξυπηρετούνται δεκάδες αγρότες της Κωνσταντίας και εκατοντάδες στρέμματα παραγωγής, στην καρδιά του καλοκαιριού δε δουλεύει, με αποτέλεσμα να «καίγονται» οι παραγωγές, χωρίς δυστυχώς να «ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων».

Από εμένα, ως πρόεδρος της Κωνσταντίας, έχει γίνει συνεχής ενημέρωση προς τους αρμόδιους και τη δημοτική αρχή, η οποία λόγω της ανυπαρξίας και της ακαταλληλότητάς της δε μπορεί να δώσει λύση και επικαλείται οικονομική αδυναμία.

Αν και η επικοινωνία με τη δημοτική αρχή υπήρξε εντελώς δύσκολη, εξαιτίας του ότι ακόμα και τα τηλέφωνα δε σήκωναν, τόσο ο δήμαρχος όσο και συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι, εντούτοις όταν τελικά η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, επικαλέστηκαν ότι είναι πολύ δύσκολο να επισκευαστεί η γεώτρηση διότι δεν υπάρχουν χρήματα που να είναι σε θέση να διαθέσει ο Δήμος.

Πρωτύτερα μάλιστα είχαν υποστηρίξει ότι το πρόβλημα είναι της ΔΕΗ και αφού έφερα εγώ ο ίδιος τη ΔΕΗ, αυτή αποφάνθηκε ότι δεν ήταν η ίδια υπεύθυνη για το πρόβλημα. Η επαφή μου με τον αρμόδιο μηχανικό, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η βλάβη είναι μεγάλη, απαιτείται υψηλό οικονομικό ποσό και δυστυχώς ο Δήμος αδυνατεί να το αναλάβει και να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ώς πρόεδρος της Κοινότητας λοιπόν, δηλώνω υπεύθυνα, έχοντας πλήρη ευθύνη των λεγόμενων και πεπραγμένων μου, ότι η κύρια αιτία της μη αποκατάστασης της βλάβης είναι η Δημοτική Αρχή η οποία επικαλείται οικονομική αδυναμία και κανείς άλλος. Γιατί ίσως κάποιοι «ιδιαίτερα ευφυείς», κοινώς «εξυπνάκηδες» και «ξερόλες», θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν ότι οφείλεται σε δική μου κωλυσιεργία, ανευθυνότητα και έλλειψη των δικών μου απαιτούμενων ενεργειών και όχι στις απαιτούμενες ενέργειες του Δήμου. Εξ’ άλλου από τη βλάβη της γεώτρησης θίγομαι κι εγώ προσωπικά.

Περιμένουμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της και να μας δείξει το λόγο ύπαρξής της.

Με εκτίμηση
Χρήστος Μαρμαρίδης
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας
 

6 σχόλια:

  1. A N I K A N O Σ!!!! ΥΔΡΕΥΣΗ ,ΑΡΔΕΥΣΗ ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΗ Ο Κ.ΠΑΣΟΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ!!!!ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΣΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ!!!
    ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε μας κορόιδεψες και εξακολουθείς να μας κοροϊδέυης ,τι άλλο μπορούσε να σου ζητήσει ένα χωριό ? νερό να ποιούμε ,νερό να ποτίσουμε τα χωράφια μας και καθαρούς δρόμους ,στις πρόσφατες εκλογές πήρες σχεδόν τους μισούς ψήφους της Κωνσταντίας , απαξιώσαμε φίλους ,συγγενείς ,κουμπάρους, γείτονες για να σε στηρίξουμε και τώρα μας λες δεν έχουμε λεφτά για την επισκευή της γεώτρησης, κρίμα σου και ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασχαλίδης Γιάννης29 Ιουλίου 2014 στις 1:06 π.μ.

    Που είστε να σας δούμε Κύριοι της Κωνσταντίας , κομματάρχες του Πασόη, ξεσχιστήκατε να τον στηρίξετε ,τον έντιμο και τον αδιάφθορο, τον ικανό, που είσαι Μπούλη, που είσαι, Μιχαηλιδη Γιώργο που απαξίωσες τον νουνό σου , που είσαι, Βρόντακα ,που είσαι Δημήτρη Τσαουσίδη, που είσαι Ουρανιό που…. εγώ καλά σου τα έλεγα και δεν με πίστευες ,το χωριό σας ενδιέφερε ή ο Πασόης, δεν σας ενδιαφέρει τώρα και δεν βγάζετε μούγκα , το γεγονός που δεν δουλεύει εδώ και είκοσι μέρες η γεώτρηση που καλύπτει σε άρδευση το 30% του κάμπου της Κωνσταντίας; Δεν έχουμε λεφτά προβάλει ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, όχι Δήμαρχε δεν είναι έτσι όπως τα λες εσύ, είναι όπως θα τα πω εγώ. Κατέβασες τον προϋπολογισμό της συντήρησης των αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου από 100.000 € που ήταν πέρυσι με ανοιχτή δημοπρασία σε 45.000 €, τον χώρισες σε δύο ενότητες Εξαπλαάνου 22.000 € και Αριδαίας 23.000€ για να φτάσεις στο όριο της απευθείας ανάθεσης, και έκανες δύο Μαΐμου αναθέσεις ακριβώς στα μέτρα και στα δικάσου και στα μέτρα των αναδόχων. Και λεφτά να είχες Δήμαρχε δεν έχεις προϋπολογισμό ,οπότε τα ψέματα αλλού.(Οποιαδήποτε άλλη βλάβη σε οποιοδήποτε δημοτικό διαμέρισμα θα επισκευαστή του χρόνου) . Δήμαρχε και οι δύο αναθέσεις είναι άκυρες. Γιάννης Πασχαλίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να στειλετε τον βαμβακιδη να τη φτιαξει. Και βοηθο τον τσεντεμιδη. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΕΞΥΠΝΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ...... ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΥΛΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΩΤΕΣ, ΤΙ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ.....ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)