Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Νέας Ζωής στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τη ρύπανση του ποταμού στην περιοχή




Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ξεκινάμε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση και επίλυση του προβλήματος»


Αντιπροσωπεία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη σήμερα, 4/7, στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους σχετικά με το επίπεδο ρύπανσης που συντελείται στο ποτάμι που διέρχεται του οικισμού, του οποίου το νερό χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς.
Η αιτία της ρύπανσης, σύμφωνα με τους κατοίκους είναι η πλημμελής λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που βρίσκεται στη θέση «Άσπρο Κεφάλι» του Δήμου Έδεσσας και η περιοδική εκφόρτιση στραγγισμάτων με τελικό αποδέκτη τον ποταμό της Ν. Ζωής. Στην περιοχή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την κτηνοτροφία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μόλυνση των αιγοπροβάτων που εκτρέφονται στις υπάρχουσες μονάδες.
Άμεσα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, κατανοώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Ν. Ζωής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας να προβούν σε ενδελεχείς ελέγχους ώστε, να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης και η αιτία αυτής.
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε, ότι προτεραιότητα της Π.Ε. Πέλλας αποτελεί ο έλεγχος και η τιμωρία όλων όσων υπονομεύουν και ενεργούν σε βάρος της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος της Πέλλας. Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι στο παρελθόν έχει ήδη εφαρμοσθεί στο σύνολό της η κείμενη νομοθεσία και επιβλήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Εν κατακλείδι, οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση που είχαν. Ο κ. Θεοδωρίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκβαση των ελέγχων και των διαδικασιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)