Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αυστηρές κυρώσεις για την παράνομη υλοτομία



Τελευταία παρουσιάστηκε έξαρση παραβατικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με μεταφορές δασικών προϊόντων, κυρίως καυσόξυλων,  τα οποία δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία νόμιμης υλοτομίας.

    Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί ότι η υλοτομία είναι παράνομη, η νομοθεσία προβλέπει μήνυση εις βάρος του οδηγού, διοικητικό πρόστιμο 5πλάσιο της αξίας των προϊόντων και κατάσχεση της άδειας του οχήματος, των πινακίδων,  του διπλώματος οδήγησης (επιστρέφεται μετά από τρίμηνο), των εργαλείων υλοτομίας (αλυσοπρίονο) και του μέσου μεταφοράς (τρακτέρ, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αγροτικά κλπ.).
    Σαν παράδειγμα και σύμφωνα με τα παραπάνω,  η παράνομη υλοτομία 2 χ.κ.μ. ή 1 τόνου  καυσόξυλων αξίας 50 € και μεταφορά τους με τον «κουβά» ενός τρακτέρ θα μπορούσε να κοστίσει 500 € και την απώλεια του τρακτέρ.
    Καλούμε τους υλοτόμους να τηρούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της υλοτομίας και  μεταφοράς και τους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών να περιοριστούν στις επιτρεπόμενες από το Δασαρχείο Αριδαίας καυσοξυλεύσεις.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΓΑΝ ΕΝΑΝ ΤΡΕΛΟ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΨΩΜΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ? ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΔΗΞΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΑΡΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα θα κυνηγησουν κανενα κακομηρη που δεν εχει να φαει και κοβει κανενα ξυλο να ζεσταθει και θα κοβουν με τη βουλα φορτηγα .... και φορτηγα παρανομα γα,,,, ο το κτρατος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας υπάλληλος του Δασαρχειου8 Αυγούστου 2014 στις 9:24 π.μ.

      Ανώνυμε 9:10, το 2014 είναι προγραμματισμένη παραγωγή απο τα δάση της Αλμωπίας περί τα 80.000 κ.μ. Αυτά για να κατεβούν απαιτούν δρομολόγια περίπου 5.000 φορτηγών. Εσύ βέβαια απο το καφενείο τα βλέπεις όλα παράνομα και πως να μην τα δεις αφού είσαι ξερόλας....
      Όσον αφορά τους κακομοίρηδες το Δασαρχείο Αριδαίας βοηθάει με τον τρόπο του αλλά δεν το διαλλάει.

      Διαγραφή

(3)