Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ



    

Η ανάπλαση της πλατείας του Αετοχωρίου Αλμωπίας έχει δρομολογηθεί! Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στις 23 του Σεπτέμβρη 2014, ό
που το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας αποφάσισε ( Αριθμ.Απόφ. 185/2014) ομόφωνα να « εγκρίνει  τη συμμετοχή του Δήμου στην πράξη “Living History, Living Nature II” με ακρωνύμιο “Lhi-Lna II” στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας ¨Ελλάδα- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας¨».
Η πράξη Living History, Living Nature II (Ζώντας την Ιστορία, Ζώντας τη Φύση II)  με ακρωνύμιο Lhi-Lna II, είναι συνέχεια της πράξης Lhi-Lna  και δίνει έμφαση σε θέματα υποδομών περιλαμβάνοντας έτσι μεταξύ άλλων και την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου. Αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρώην Δήμαρχο κ. Πασόη Δημήτρη και τους συνεργάτες του που, μέσα από τη στενή και διαρκή συνεργασία του με το Σύλλογο, ανταποκρίθηκε και συνέβαλε προσωπικά στην αναγκαιότητα ανάπλασης της πλατείας. Στις  20 Αυγούστου 2013 υποβάλλεται η πρόταση και εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (Αριθμ.Απόφ. 303/2013).  Ευχαριστούμε θερμά και τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Τσίμα Νικόλαο για τη συνεργασία και τη συμβολή του ως υπεύθυνου υποβολής της πράξης, αλλά και της μελέτης ανάπλασης (Αρ. Μελέτης 27/2013), καθώς και το προσωπικό του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών.
 Η ανάπλαση της πλατείας δεν αφορά στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Αφορά στη σηματοδότησή της  ως σημαντικής αφετηρίας  των ορειβατικών διαδρομών στο Πίνοβο και της ευρύτερης περιοχής. Αφορά στους κατοίκους της Αλμωπίας ως χώρου  συνάθροισης και αναψυχής, αλλά και προσέλκυσης ορειβατικού τουρισμού. Σηματοδοτεί και εκφράζει την αναγκαιότητα ανάδειξης του θρησκευτικού πλούτου, αλλά και των πολύμορφων ορειβατικών δυνατοτήτων του ορεινού τόξου της ανατολικής Αλμωπίας.
Θα ακολουθήσει, πιστεύουμε άμεσα, η δημοπράτηση του έργου, που έχει προϋπολογισθεί σε 186.530 ευρώ και η εκτέλεση των εργασιών. Με την ευκαιρία ευχόμαστε δύναμη στη νέα Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο κ Μπίνο Δημήτριο για τη συνολική προσπάθεια και το έργο τους στο Δήμο Αλμωπίας για την επόμενη πενταετία.
 Βόλτσης Σωκράτης
Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αετοχωρίου «ΤΟ ΠΙΝΟΒΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)