Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ από ΚΚΕ & ΚΝΕ





       Τιμώντας την επέτειο της αγωνιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στα Γιαννιτσά.

       Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα «Με ΑΓΩΝΑ και ΘΥΣΙΑ, γράφεται η ιστορία» στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ).
       Στη συγκέντρωση μίλησε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και τα μηνύματά της στο σήμερα η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, που τόνισε :

     «Στα 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί ο λαός μας να συμπεράνει ότι,  μόνο με την σύγκρουση με τους δυνάστες του - ντόπιους και ξένους – μπορεί να καρπωθεί τους κόπους του και να μην συμβιβαστεί με τα ψίχουλα που του αφήνουν για να ζει.
      Να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που έχει στρατηγικό στόχο να εξαφανίσει κεκτημένα δικαιώματα, να κατακρεουργήσει τους μισθούς, τις συντάξεις, την κοινωνική πολιτική και τα ασφαλιστικά δικαιώματα για να συνεχίσουν να αποκτούν αμύθητα κέρδη τα μονοπώλια.
      Να ανεβάσει τον πήχη των αξιώσεών του από τη ζωή, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του μικρότερες, που μπορούν να ικανοποιηθούν με τη ανάπτυξη της παραγωγικότητας της εργασίας και την εξέλιξη της τεχνολογίας.
      Το οφείλουμε όλοι στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, να μην τους επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στην ανέχεια. Να μην επιτρέψουμε να καταστρέψουν τη ζωή μας. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με πλατιά κοινωνική συμμαχία, ένα μεγάλο ταξικό μέτωπο που θα επιβάλει το δικό μας δίκιο κόντρα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε., τον ιμπεριαλισμό.
      Στις σημερινές συνθήκες η δικτατορία των μονοπωλίων, με πρωταγωνιστή την αστική τάξη της χώρας και οδηγό τη στρατηγική της Ε.Ε. συνθλίβει στις μυλόπετρες της ανταγωνι-στικότητας τα εργασιακά δικαιώματα, σκορπά το φόβο και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, επιτίθεται με τις άριστα εξοπλισμένες δυνάμεις καταστολής στους αγώνες των εργατών, των αγροτών, των νέων και των συνταξιούχων, αξιοποιεί όλους του αστικούς μηχανισμούς για βάλει φραγμό στην ανασύνταξη του ταξικού κινήματος.
       Όπως τότε, έτσι και σήμερα η αστική τάξη της χώρας, έχοντας στην υπηρεσία της την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κεντροδεξιών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσει συμμαχίες για τα συμφέροντά της, μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που εγκυμονούν κινδύνους για το ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
       Ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης και η καπιταλιστική κρίση φέρνουν νέες κρίσεις και πολέμους, νέες καταστροφές για να συνεχίσουν να κερδοφορούν. Τα κέρδη τους είναι βαμμένα με αίμα. Δεν προωθείται η «ειρήνη και η περιφερειακή συνεργασία» όπως ισχυρίζονται. Το «Κυπριακό» περιπλέκεται περισσότερο. Δεν πρόκειται μέσα στο ΝΑΤΟ και
στη Ε.Ε. να ωφεληθούν ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός και οι άλλοι λαοί.
     Το ταξικό κίνημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μαθητές και οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων, οι γυναίκες, η κοινωνική συμμαχία, όχι μόνο θα αποκαλύ- πτει τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά πάνω απ’ όλα θα οργανώνει, θα στήνει μπλόκο στην πολιτική τους, γιατί λέμε το αυτονόητο:
      Εμείς δε ζούμε με αυταπάτες! Γνωρίζουμε, έχουμε πείρα, δεν υπάρχουν σωτήρες!
Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στα όρια της πείνας!  Απορρίπτουμε τη ζωή με ψίχουλα! Διεκδικούμε τη ζωή που δικαιούμαστε! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κεντροδεξιά ή σοσιαλδημοκρατική ή ακόμη και «εθνική ενότητας» απαιτώντας να μην μας κλέβουν το ιδρώτα και το πλούτο που παράγουμε!
      Δίνουμε τη μάχη της πανεργατικής - πανϋπαλληλικής απεργίας στις 27 του Νοέμβρη. Να κλείσουν όλα: εργοστάσια, μαγαζιά, σχολειά,υπηρεσίες και να δώσουμε μαχητικό παρόν στις 11 το πρωί στην Πλ.ΕΠΟΝ των Γιαννιτσών και τους «Μ.Καταρράκτες» στην Έδεσσα.
        Συνεχίζουμε τους αγώνες. Το Πολυτεχνείο του ’73 συνεχίζει να μας εμπνέει και ανάβει τη φωτιά μέσα μας για σύγκρουση και ανατροπή»

       Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Γιαννιτσών. «Πλημμύρισε» ο πεζόδρομος από αγωνιστικά τραγούδια και συνθήματα, όπως : 

«Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, Μόρφωση - Δουλειά -Ανεξαρτησία»,                             «Το Πολυτεχνείο - δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή»,                                                           
«Στον ιμπεριαλισμό - καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»,
«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη»,
«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»,                                                                «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», κ.ά.




Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)