Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 17-23/12/2014




ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΙΑΣ
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ – ΛΙΛΗΣ»

Χριστουγεννιάτικο παζάρι εγκαινιάστηκε στο Γυμνάσιο Πετριάς την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, και διαρκεί ως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Το παζάρι γίνεται στο θαυμάσια διακοσμημένο αμφιθέατρο του σχολείου.
Οι μαθητές, με την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Μπίντση Πελαγίας και Αργυράτου Αγγελικής και  Μαουσίδου Θεοδώρας, καθώς και της κ. Σταματοπούλου - Κυμπίρη Αναστασίας, μητέρας μαθητή και κηροπλάστριας, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα κεριά, στολίδια και στεφάνια από κερί, ξύλο, πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά (CD, κουτιά αναψυκτικών, χαρτόνι, εφημερίδες κ.α.) βαμμένα σε διάφορα χρώματα με σπρέι και τέμπερες, τα οποία διέθεσαν προς πώληση. Παράλληλα, μητέρες μαθητών έφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, τα οποία μαζί με αναψυκτικά διατέθηκαν προς πώληση σε συμβολικές τιμές.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε έρανος με συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και χρημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε πακέτα για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το παζάρι περιλάμβανε και έκθεση βιβλίου, σε συνεργασία με βιβλιοπωλείο της περιοχής.
Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τη χαρά και την προθυμία των παιδιών που συμμετείχαν σε όλη την διαδικασία, από το εργαστήριο κατασκευής, το στήσιμο της έκθεσης και τη διακόσμηση, μέχρι και την πώληση.
Επίσης ήταν συγκινητικότατη η ανταπόκριση τoυ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην προσφορά χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων, αλλά και του κόσμου και τοπικών επιχειρήσεων με την προσφορά χρημάτων, ειδών διατροφής και ρούχων για τον έρανο. Όλα αυτά ζεσταίνουν τις καρδιές μας, μας φέρνουν πιο κοντά και μας κάνουν να νιώσουμε κάτι από το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη. Τους ευχαριστούμε όλους.
Οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Πετριάς ευχαριστούν  το δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που ήταν δίπλα μας σ’ όλη αυτή τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)