Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Παραδίδεται σύντομα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.








Σύντομα παραδίδεται  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας στον Δήμο Αλμωπίας. Στην συνέχεια και μετά τις γιορτές εκτιμάται αν όλα πάνε καλά να μπουν τα παιδιά.
Αυτό έγινε γνωστό σε συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Π. Ζέρζης , ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος , Αντιδήμαρχοι , υπηρεσιακοί παράγοντες με μέλη της νέας διοίκησης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, υπηρεσιακοί παράγοντες και γονείς , το μεσημέρι της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου.
Ο  Αντιπεριφερειάρχης  δήλωσε πως πρόκειται για ένα σχολείο κόσμημα  το οποίο αδικήθηκε επειδή δόθηκε μεγάλη έκταση στο πρόβλημα με την αυλή. Μάλιστα κατά την άποψη του ίσως είναι και το ωραιότερο στη Μακεδονία.
Για τον αύλειο χώρο έκαναν γνωστό , ότι μετά την παραλαβή  ο Δήμος θα προχωρήσει μετά την παραλαβή στον χώρο μπροστά προς τον κεντρικό δρόμο , που είναι χαρακτηρισμένος ως αθλοπαιδιές. Εκφράστηκε ότι παρανόμως διεκδικείται από ιδιώτη Ο  Π. Ζέρζης κατηγόρησε ευθέως τον τέως Δήμαρχο Δ. Πασόη για κωλυσιεργία, διότι αφορούσε συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου  του συνδυασμού του στις προηγούμενες εκλογές.
Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η αυλή είναι μικρή , όμως το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και η λύση είναι κοντά.
Έκανε ακόμα λόγο για… «μιζέρια των Ελλήνων», ισχυριζόμενος ότι έχει δοθεί η εντύπωση στη κοινή γνώμη ότι πρόκειται για ένα σχολείο έκτρωμα, ενώ στην πραγματικότητα είναι όλα διαφορετικά. Αντιπαράθεση δημιουργήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μελίτα Χισκάκη , η οποία ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα . Όταν δόθηκαν απλά και κατανοητά οι εξηγήσεις όλοι συμφώνησαν  ώστε να γίνει το καλύτερο για τα παιδιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε ο λόγος στον δικηγόρο  Νίκο Κοντάκο τον οποίο είχε καλέσει ο Σύλλογος Γονέων προκειμένου να αναπτύξει ορισμένα νομικά ζητήματα. Παραβρέθηκαν στη σύσκεψη , ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Χρήστος Γεωργίου.



ΜΙΖΕΡΙΑ


Πράγματι το κτήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου είναι ένα στολίδι. Για την μη ανάδειξή του όμως είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι φορείς
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Αλμωπίας, ουδέποτε θεώρησαν σκόπιμο και χρήσιμο να ενημερώσουν τον κόσμο. Να καλέσουν τον τύπο και να το παρουσιάσουν . Μάλλον περίμεναν οι δημοσιογράφοι να κάνουν τον αίλουρο και τους διαρρήκτες και να μπουν στο κτήριο.
Αν δεν ήταν ο Σύλλογος Γονέων , οι εκπαιδευτικοί και ο τύπος να γκρινιάζει διαρκώς το θέμα της αυλής  θα είχε περάσει απαρατήρητο. Συνεπώς μίζερη είναι η αντίληψη και τακτική που ακολουθεί η τοπική αυτοδιοίκηση στην ενημέρωση των πολιτών . Συνεπώς όταν μιλάει για μιζέρια , ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική της. Διότι τόση περιφρόνηση στο δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών δεν νομίζω να υπάρχει αλλού σε πολιτισμένη χώρα. 
Π.Σ.





1 σχόλιο:

  1. ΠΕΤΡΟ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΧΑΤΕ ΔΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΥΛΗ? Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΑΥΛΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)