Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε συνδιάσκεψη



Η ουσιαστική σύνθεση στον ευρύτερο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου παραμένει ως σήμερα ανεκπλήρωτο όνειρο. Στο ίδιο διάστημα οι κομματικές φατρίες της χώρας συνεχίζουν αμετανόητα το καταστροφικό τους έργο, βασιζόμενες στη συνταγή του διπολισμού, της κατασκευής εχθρών, του οπαδισμού και της συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών.

Εθνική λύση χωρίς συνειδητοποίηση και συνεννόηση δεν υπάρχει. Αλλά ακόμα και στους συνειδητοποιημένους, ενεργούς πολίτες του μεταρρυθμιστικού κέντρου, η συνεννόηση δεν είναι δεδομένη. Ο κατακερματισμός εξουδετερώνει τις εξαιρετικές προτάσεις και θέσεις. Οι κατά καιρούς προσπάθειες σύνθεσης από πάνω προς τα κάτω δεν οδήγησαν ως τώρα σε κάποιο διατηρήσιμο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, μεμονωμένοι πολίτες αλλά και εκπρόσωποι από πολιτικές κινήσεις του χώρου λάβαμε πρόσφατα την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός
δικτύου πολιτικής συνεννόησης. Ενός πεδίου σύνθεσης που θα συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί στη βάση ξεκάθαρων πολιτικών αρχών, διαφάνειας και συλλογικότητας. Έτσι συντάξαμε το κείμενο αρχών που με χαρά κοινοποιήσαμε σε επιλεγμένους ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες του χώρου και επισυνάπτεται στο παρόν. Είναι μια προσπάθεια ώστε η σύνθεση να επιτευχθεί και από κάτω προς τα πάνω, χωρίς τις παθογένειες που την εμπόδισαν ως σήμερα.
Κατόπιν της θερμής ανταπόκρισης που έτυχε η πρωτοβουλία αυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην εναρκτήρια συνδιάσκεψη του δικτύου πολιτικής συνεννόησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/12/14 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Πανεπιστημίου 16, β΄ όροφος, www.idos.gr).
Από αναλύσεις προβλημάτων χορτάσαμε.
Ελάτε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε τη λύση!
Δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυο υπάρχει για όλους όσους προσυπογράφουν το κείμενο αρχών. Παρακαλώ επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω e-mail προς το diktyopolitikissynennohshs@gmail.com. Για διευκόλυνση όσων διαμένουν μακριά από την Αθήνα, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω διαδικτύου κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.

Για την προσωρινή επιτροπή συντονισμού της πρωτοβουλίας
Γιαννακόπουλος Νίκος, 694 7824088, από τους Δημοκρατικούς
Φενέκος Στέλιος, 698 5734000, από την Κοινωνία Αξιών
Κοτρώτσος Σεραφείμ, 697 7880995, από μεμονωμένα μέλη
---
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο facebook event της εκδήλωσης
Κάνετε Like στη σελίδα του δικτύου πολιτικής συνεννόησης
Μοιραστείτε την παρούσα πρόσκληση με όσους θεωρείτε ότι υιοθετούν το κείμενο αρχών.

1 σχόλιο:

(3)