Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μελίτα πες ονόματα



Τις τελευταίες μέρες κάποιοι όψιμοι μαχητές της δεοντολογίας της ενημέρωσης και του πλουραλισμού, ξεσπαθώνουν κοπτόμενοι  δήθεν για την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών
. Αυτοί που πριν λίγο καιρό  άκουγαν  «Τύπος» και έβγαζαν σπυράκια και τον φακέλωναν γενεές δεκατέσσερις, ξαφνικά άρχισαν να κόβουν τις φλέβες τους για την…ενημέρωση των πολιτών  . Μέχρι σήμερα δηλαδή , δεν υπήρχε ούτε ενημέρωση , ούτε αντικειμενικότητα ούτε καλοπροαίρετη κριτική. Έπρεπε να βγουν στην σύνταξη αυτοί  (ή μήπως συνεχίζουν από άλλο πόστο και «ευαγή» ιδρύματα;) , για να ανακαλύψουν ότι υπάρχει και… ’άλλη ζωή . Ότι υπάρχει κοινωνία. Υπάρχουν άνθρωποι , απλοί και δραστήριοι. Ότι υπάρχουν και άλλα στη ζωή .  Μπορεί να βρήκαν έναν τρόπο να γεμίζουν τις ατέλειωτες ώρες τους ως συνταξιούχοι πλέον ,αλλά ως εκεί. Με αυτούς θα τα πούμε εν καιρώ.
Στο θέμα μιας επιχειρούμενης εμφύλιας τυπομαχίας , εμπλέκεται προφανώς  άθελά της και χωρίς καμιά σκοπιμότητα (πιστεύουμε) και η Μελίτα Χισκάκη. Ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής επικαλούνται απάντησή της στο facebook που λέει :
 «Η συμβολή των τοπικών μέσων επικοινωνίας, ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως διαφορών μεταξύ τους, ήταν καθοριστική στην ανάδειξη του θέματος του 2ου Δημοτικού! Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και ελπίζω να συνεχίσετε να αντιμετωπίζεται με την ίδια αίσθηση ευθύνης όλα τα θέματα του τόπου μας! Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον σε αυτόν τον τόπο, να παίζουμε τα παιχνίδια κανενός!
Σημειώνω ότι όταν "καλέστηκα" σε αυτήν τη συνάντηση, είχα ρητή εντολή να μην ενημερώσω ΚΑΝΕΝΑ τοπικό μέσο επικοινωνίας. Αυτό για την ιστορία του θέματος...¨»
Αγαπητή Μελίτα έχεις διαπιστώσει τόσα χρόνια από την πλευρά μας να υπάρχει διαφορά με κάποιο μέσο ενημέρωσης. Πρόσεξε , από την πλευρά μας. Αν ναι ,να την κατονομάσεις. Και τότε να μας βάζεις στο ίδιο σακί με τις διαφορές.
Όταν κληθήκατε σε αυτή την σύσκεψη –φιέστα  και  βιομηχανία κατασκευής διαφόρων άλλοθι, από ποιον κληθήκατε και ποιος σας έδωσε ρητή εντολή να μην καλέσετε κανένα μέσο επικοινωνίας;
Άλλωστε πλέον δεν είχατε κάποιον θεσμικό ρόλο. Γιατί να ζητήσουν κάτι τέτοιο από εσάς;
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι και επί ημερών σας υπήρχε επιλεκτική ενημέρωση και καλούσατε μόνο συγκεκριμένο μέσο. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία και δεν μας ενδιαφέρει . Είναι πρώτιστα δικό σας θέμα.
Αγαπητή Μελίτα. Πιστεύω ότι λέτε τα πράγματα με το όνομά τους , όσοι ελάχιστοι τολμούν σε αυτό τον τόπο. Θεωρώ ότι  απλά , έντιμα και δεοντολογικά οφείλουμε να τα λέμε όλα. Διαφορετικά αυτό που λέτε  ότι « Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον σε αυτόν τον τόπο, να παίζουμε τα παιχνίδια κανενός!» , είναι λόγια του αέρα και στην ουσία κουβαλάν νερό στον μύλο ενός συστήματος που ανακυκλώνεται αενάως.
Πείτε στον κόσμο ποιος σας έδωσε εντολή να μην κληθεί κανένα μέσο ενημέρωσης στην συγκεκριμένη σύσκεψη.  
Πέτρος Σαμάνδης


4 σχόλια:

  1. ΠΕΤΡΟ ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΖΗΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ,ΧΑ ΧΑ Χ Α Χ Α ΧΑ ΧΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΧΑΛΑΡΑ.GAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΤΡΟ ΜΙΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΛΗΘΕΙ .....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Η συμπολιτευση μαζεψε τον τυπο-δημοσιογραφο στη συναξη......Επιλεκτικη δημοκρατια-ενημερωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση στον 8. 58
    Κλήθηκα πράγματι στο και 5΄και αφού προφανώς κάτι μεσολάβησε. Και η παρουσία μου ήταν περισσότερο τυχαία, γιατί αναβλήθηκε μια άλλη δουλειά που είχα προγραμματίσει. Πάντως να ξέρεις ότι δεν κλήθηκα σε πολλές συναντήσεις, στις οποιές ήταν ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους. Ούτε έκανα έτσι , ούτε πρόκειται να κάνω έτσι. Είναι ατέρμονες αναποτελεσματικές και χωρίς νόημα καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι σημερινοί λειτουργούν κάπως καλύτερα από τους προηγούμενους, αλλά αυτό δεν σώζει καταστάσεις. Όσο ο καθένας τους θα νοιάζεται για τον εαυτό του μόνο ,αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται ένα σοβαρό και οργανωμένο γραφείο τύπου . Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους.
    Φυσικά και πρέπει να καλούνται όλοι. Όμως κάποια στιγμή ο καθένας ας κάνει και την αυτοκριτική του. Δεν φταίει σε τίποτα ο τόπος για διαπιστώσεις αυτών που κατόπιν πολλών εορτών ανακαλύπτουν την Αμερική και τα αυτονόητα
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)