Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στη Πέλλα




Με καταμετρημένο το 98,92%  (σε 276 από 279 εκλογικά τμήματα , το ένα ετεροδημοτών ) βουλευτές στη Πέλλας  εκλέγονται:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ
Θεοδώρα Τζάκρη  11.037
Γιάννης Σηφάκης 7.173
Χρήστος Σμίας    6.699
Από την Νέα Δημοκρατία
 Γ.Κ αρασμάνης 17.834




 Τα βιογραφικά τους


Θεοδώρα Τζάκρη

Γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κατεύθυνση του Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης. Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004. Από το 1998 έως το 2004 διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και θήτευσε ως Αντινομάρχης για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Από το 2004 και για τέσσερεις συνεχόμενες φορές εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Κατά την διάρκεια της θητείας της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Διετέλεσε επίσης μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Επιτροπής Ισότητας και μη Διάκρισης, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Νομικών την περίοδο 2012-2013. Τον Νοέμβριο του 2013, μετά την θετική ψήφο της στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιήθηκε.



Γιάννης Σηφάκης

Γεννήθηκε το 1962 και είναι κάτοικος Αριδαίας. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται με τις ανενεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών, και διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μηχανικών και του συλλόγου Εργοληπτών του Νομού Πέλλας. Ήταν επί 8ετία πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ». Συμμετέχει ενεργά και σε άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους της περιοχής.  Υπηρέτησε τις αξίες της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα ήδη από τα φοιτητικά του πολλές φορές από θέσεις ευθύνης και μέλος του ΣΥΝ Αριδαίας από την αρχή της λειτουργίας του. Συμμετείχε ως σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια και πανελλαδικές συνδιασκέψεις. Από το 2012 είναι Συντονιστής της Ο.Μ. Αλμωπίας και από το 2013 Συντονιστής της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.  Στις περσινές δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας με το υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευρύτατο πολιτικά σχήμα «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» και είναι δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας.


Χρήστος Σμίας

Γεννήθηκε το 1952 στον Π. Μυλότοπο Γιαννιτσών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και σήμερα είναι Διευθυντής ΕΣΥ, αιματολόγος, στην ομάδα μετμοσχεύσεων μυελού των οστών του Γ.Π. Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του ΚΚΕ την περίοδο 1981-1991 και από το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών. Διετέλεσε πρόεδρος των εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  του Νομού Πέλλας και την περίοδο 1984-1986 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης Γιαννιτσών ΑΝ.Α.Σ.Α. και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της στις εκλογές του 2014. Είναι μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 1ο τακτικό Συνέδριο. 

 Γ Καρασμάνης


Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Πέλλα το 1951.
Οικογενειακή Κατάσταση: 'Εγγαμος με την Αικατερίνη Σπέρη, πρώην διευθύντρια τραπέζης. 'Εχουν μια κόρη την Αναστασία.
Επάγγελμα: Οικονομολόγος.
Σπουδές: Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Βουλευτής Πέλλας στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ( 2004-2007).
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ( 2009-2012), Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής ( 2009-2012), μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Oικονομικών Υποθέσεων, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς επίσης και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.Στις εκλογές του 2009 εξελέγη Κοσμήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Στέλεχος της Ν.Δ από το 1974.
Υπήρξε υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής της Γραμματείας Αγροτικού ( 1985-1989), υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το 1985 και μετείχε στη σύνταξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος.
Κατά την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στις 4.11.2004 εξελέγη Τομεάρχης της Ν.Δ στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στις 10/01/2011 ορίστηκε Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Συνέγραψε τα βιβλία <<Η Μάχη για τον Προϋπολογισμό του 2000>>, <<Η Μάχη για το Ροδάκινο>>, και πολλά άρθρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)