Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι Καταρράκτες Έδεσσας είναι η ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης.



ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Με βάση το κέντρο Καταρράκτες ιδρύθηκε η Δημοτική Επιχείρηση «Καταρράκτες ‘Εδεσσας» που στήριξε διαχρονικά την τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Έδεσσας και όλης της Ορεινής Πέλλας. Η 2η Δημοτική Επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα. 
Η πολιτική όμως που ακολουθεί, σταθερά τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Έδεσσας και η παράταξη του, οδηγεί στο θάνατο της επιχείρησης. Τα 50 έτη «βιωσιμότητα» που έδειξε η μελέτη «διάλυσης» της Δημοτικής Επιχείρησης από την οποία προέκυψε η Τουριστική ΑΕ δυστυχώς φαίνεται να τέλειωσαν πολύ γρήγορα.
Σήμερα όλα δείχνουν πως αυτό που φωνάζαμε ως εργαζόμενοι είναι αληθές.
Τελικός στόχος είναι το κλείσιμο της επιχείρησης η διάλυση των Καταρρακτών και μάλιστα με το ίδιο πρόσχημα που εφαρμόζεται το μοντέλο σε όλη την Ελλάδα.
«Φορτώνουμε Χρέος, λέμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι και μετά κλείνουμε, διαλύουμε και κατόπιν μοσχοπουλάμε φτηνά για να τα οικονομήσουμε λέγοντας ότι κάνουμε επενδύσεις»
Το μάθαμε, το καταλάβαμε και ως εργαζόμενοι και ως πολίτες»
Η διοίκηση φόρτωσε με χρέος της επιχείρηση, με δικές της επιλογές. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι δεν ασκούμε διοίκηση, εκτελούμε εντολές. Θα ήταν αυτοκτονία να θέλει οποιοσδήποτε από εμάς να κλείσει η επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Ούτε και φοβόμαστε την απόλυση. Είμαστε εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου και εφόσον μας δοθούν οι αποζημιώσεις μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, να πάμε στην ευχή του θεού.
Εδώ όμως η δημοτική αρχή και η διοίκηση που έχει εγκαταστήσει,
 όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο δεν αποζημιώνουν αλλά θέλουν την επιχείρηση να την λειτουργούν, ως κομματικό φέουδο, να την υπερχρεώνουν και στο τέλος πήραν και την απόφαση να την κλείσουν. Λύση και εκκαθάριση αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όλες οι ενδιάμεσες αποφάσεις ελέγχου και διαβούλευσης ουδέποτε εφαρμόστηκαν διότι ο στόχος είναι να ξεζουμίσουν την επιχείρηση και την ανοχή των εργαζομένων.
Η πολιτική που εφαρμόζεται αφήνει όλα όσα βρίσκονται στην περιοχή καταρρακτών στο έλεος του Θεού.
Η Ανω Εστία δεν λειτουργεί, οι Λαμαρίνες συνεχίζουν να χαρίζουν υπέροχη θέα, το Κανναβουργείο δεν λειτουργεί, το Ξενία είναι κλειστό.
Οι εργαζόμενοι χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου από το 2011 αλλά δεν εισακούσθηκαν.
Η δημοτική αρχή μας αντιμετωπίζει ως νούμερα. Θέλει, λέει, να τηρήσει την νομιμότητα.
Αφού θέλει να την τηρήσει γιατί δεν υπακούει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης που μας δικαίωσαν.
Τα νούμερα όμως δεν τους βγαίνουν. Με βάση τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών ξεκίνησε μια διαδικασία με την ελληνική δικαιοσύνη την οποία και εμπιστευόμαστε. Δεν επιδιώκουμε εμείς την δικαστική έρευνα, οι πράξεις της δημοτικής αρχής την ενθαρρύνουν και εκεί θα αποκαλυφθεί ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρονται.
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα :
Γιατί είναι αρνητικοί οι ισολογισμοί του αναπτυξιακού εργαλείου του Δήμου Έδεσσας :
Α. Μήπως επειδή η Δημοτική Αρχή συστηματικά παραθέτει γεύματα και εκδηλώσεις, κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική χωρίς να πληρώνει αντίτιμο στην επιχείρηση;
Β. Μήπως επειδή κάνει προμήθειες με γνώμονα όχι το συμφέρον της επιχείρησης αλλά συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα;
Γ. Μήπως επειδή έκτακτοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας πληρώνονται από την επιχείρηση;
Δ. Μήπως επειδή χρεώνονται τιμολόγια στην επιχείρηση χωρίς να παραλαμβάνονται τα αντίστοιχα προϊόντα;
Ε. Μήπως επειδή η επιχείρηση πληρώνει οφειλές του Δήμου Έδεσσας σε τρίτους; (Ξενοδοχεία κλπ).
ΣΤ. Μήπως επειδή διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας επιβαρύνουν οικονομικά την επιχείρηση;
Η. Μήπως η επιχείρηση λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα με υπεράριθμο έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνονταν ρουσφετολογικά από την διορισμένη από τη Δημοτική Αρχή διοίκηση της Τουριστικής ΑΕ.
Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει.
Ήδη βοηθάμε στον άμεσο έλεγχο που έχει ζητηθεί με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, διότι πίσω από το κλείσιμο κρύβεται μια προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών πολιτικών προσώπων και τρίτων που έφεραν την επιχείρηση σε αυτό το τέλμα.
Δυστυχώς η περιοχή των Καταρρακτών που έπρεπε να δίνει οφέλη σε όλους τους Εδεσσαίους πολίτες και την ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει με ερήμωση προκειμένου να έρθει κάποιος σωτήρας … με το αζημίωτο φυσικά.
Το πιο σημαντικό φυσικό αξιοθέατο στην Β.Ελλάδα εγκαταλείπεται. Το κέντρο Καταρράκτες αφήνεται στην τύχη του. Εμείς οι εργαζόμενοι πιστεύουμε πως μια τέτοια επιχείρηση σε αυτή τη μοναδική τοποθεσία πρέπει να λειτουργεί συνολικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ολης της Έδεσσας, όλου του Ν.Πέλλας και όχι μόνο.
Η δημοτική επιχείρηση δεν πρέπει να κλείσει. Η επιχείρηση πρέπει να ζήσει. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση προς την κατεύθυνση της λειτουργίας της και της αναβάθμισής της.
Καλούμε τους πολίτες της Έδεσσας και όλους τους φορείς της πόλης να στηρίζουν την προσπάθεια.
Η υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάργησης δομών κοινωφελούς συμφέροντος.
Καλούμε τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου Έδεσσας και του Δημοτικού Συμβουλίου
Τους Φορείς, τους Οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Ν.Πέλλας
Τους βουλευτές και τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής
Να πάρουν θέση και να ακυρωθεί η απόφαση για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης Καταρράκτες
Θα είναι μια ήττα για την Έδεσσα και όλη την περιοχή, άνευ προηγουμένου

Εργαζόμενοι στους Καταρράκτες της Έδεσσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)