Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Νίκησε η ψυχή



Αλμωπός- Κρ. Βρύση 5-4 στα πέναλτι για το κύπελλο
1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση







ΝΤΕΡΜΠΙ βγαλμένο από άλλες εποχές στην Αριδαία για την ημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας. Αλμωπός και Απόλλων Κρ. Βρύσης βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  για ένα άλλο θεσμό.
Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, ιδίως στο ά ημίχρονο ,όταν υπήρχε και ισορροπία δυνάμεων. Μετά το 60΄ο Αλμωπός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ηλιάδη  με απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα. Μια αποβολή που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες , αλλά άλλαξε και τον συσχετισμό δυνάμεων . Από κει και πέρα ο Αλμωπός ακολούθησε αμυντική τακτική. Ο Απόλλων είχε τον έλεγχο ,προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες , αλλά μάλλον ανορθόδοξα.  Ο Αλμωπός τελικά περισσότερο με ψυχή πήρε την πρόκριση. Από το ξεκίνημα φαινότανε ότι θα γίνει καλό παιχνίδι , καθώς ο Απόλλων  εμφανίστηκε κατά πολύ πιο βελτιωμένος από το  παιχνίδι στη Κρύα Βρύση για το πρωτάθλημα.
Μόλις στο 5΄ο Αλμωπός ανοίγει το σκορ. Μετά από ωραία προσπάθεια  η μπάλα πηγαίνει στον Τσακαλίδη ο οποίος με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.
Πριν προλάβει ουσιαστικά να χαρεί το γκολ ο Αλμωπός      ο Απόλλων εκτελεί φάουλ από δεξιά.. Με γυριστή κεφαλιά και αρκετά χαμηλά ο Πετρίδης  καταφέρνει να ισοφαρίσει σε1-1. Ήταν πράγματι ένα καταπληκτικό γκολ.
Στο 10 ο Σιδέρης πιάνει κεφαλιά από καλή θέση πιάνε κεφαλιά. Ο τερματοφύλακας του Αλμωπού αποκρούει λίγο την μπάλα που αλλάζει πορεία και αφού βρίσκει την συμβολή των δοκαριών  στην συνέχεια φεύγει κόρνερ.
Μετά από λίγο ο Πετρίδης πιάνει κεφαλιά  ελάχιστα άουτ. Στο 18΄είναι η σειρά του Αλμωπού να χάσει ευκαιρία με τον Ηλιάδη να πιάνει κεφαλιά άουτ.
Στο 30΄σε μια φάση διάρκείας ο Αλμωπός δεν μπορεί να πετύχει γκολ., αφού τελικά  Καρακούτσης μαζεύει την μπάλα.
Στο 35΄η Κρύα Βρύση χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί. Από δεξιά πλάγια επιχειρεί σέντρα. Η μπάλλα περνά από πολλούς με κτεύθυνση προς το κόρνερ. Μεσα στην περιοχή βρίσκει το απλωμένο χέρι αμυντικού του Αλμωπού ακούσια. Ο διαιτητής δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτυ.
Πέναλτι που θεωρούν υπερβολικό οι γηπεδούχοι. Το εκτελεί ο Άγγελος Βοτάρης και ακολουθεί μια από τις πιο σπάνιες φάσεις , που γίνονται στα γήπεδα. Η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι , φεύγει παράλληλα με την γραμμή του τέρματος, χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο όπου την διώχνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
Το δεύτερο μέρος ξεκινά χωρίς τον Κανωτίδη που τραυματίστηκε στο 40΄και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μπογδάνη.
Μέχρι το 60΄όλα κυλούσαν χαλαρά . Στο σημείο αυτό και στο ύψος της αντίπαλης περιοχής ο Αλμωπός ετοιμαζότανε να εκτελέσει πλάγιο αόυτ. Ξαφνικά ο διαιτητής δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Ηλιάδη του Αλμωπού , γιατί όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα φέρεται να είπε σε αντίπαλο παίκτη «σήκω πάνω καραγκιόζη»Από κει και πέρα ο Απόλλων ανέλαβε πρωτοβουλίες και πίεσε για να πετύχει γκολ και να πάρει τη πρόκριση . Στο 80΄ο Πετρίδης πιάνει κεφαλιά , αόυτ.
Στο 85΄σχεδόν εξ επαφής με υπερένταση ο Χαντούρης στέλνει την μπάλα άουτ.
Οι δύο ομάδες οδηγούνται στη παράταση με την Κρύα Βρύση να πιέζει , αλλά να μην μπορεί να πετύχει γολ. Στο 104, σε μια φάση διαρκείας και απανωτά σουτ προς την εστία του Αλμωπού περνάν χωρίς αποτέλεσμα .Ο Αλμωπός καταφέρνει και σώζει την παρτίδα ,πηγαίνοντας την στα πέναλτι.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΥ
Πετρίδης Κ.Β.)  1-0
Μητιτανίδης  (Αλμωπού) 1-1
Γ. Παπαδόπουλος  2-1
Παντελίδης, απόκρουση
Μισαηλίδης 3-1
Γ.Ελευθεριάδης 3-2
Χαντούρης 4-2
Τσόλκας  4-3
Αγγελος Βοτάρης απόκρουση
Τσακαλίδης 4-4
Π. Κίτσας απόκρουση
Μιχαηλίδης 4-5


Διαιτητής Πασλαμούσκας (Σίπκας-Κεσίσογλου)
Αλμωπός  Καραγιαννίδης, Τσιτλακίδης, Ηλιάδης,Κανωτίδης, (46΄ Μπογδάνης), Παπαγεωργίου, Γ. Ελευθεριάδης,Μητιτανίδης,Λαζ. Ελευθεριάδης( 75΄ Τσόλκας)Παντελιδης Τσακαλίδης, Παπαδόπουλος (75΄Μιχαηλίδης)

Απόλλων Κ. Βρύσης
Καρακούτσης,Σ.Παπαδόπουλος. Γ. Παπαδόπουλος,Μπρέγου,Α. Βοτάρης,Δ. Βοτάρης΄(60΄Γ. Κίτσας)Μισαηλίδης,Πετρίδης,Κίτσας,Νίρλας (55΄ Φανιάδης) Σιδέρης ( 70΄ Χαντούρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)