Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

: Σε εκκαθάριση και κλείσιμο οδηγείται η επιχείρηση "Τουριστική ΑΕ" του Δήμου Έδεσσας.



 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ  Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού



      
        Τον Οκτώβρη του 2008 αποφασίστηκε, από την πλειοψηφία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, η δημιουργία της Δημοτικής Επιχείρησης "Τουριστική ΑΕ" για τη διαχείριση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών του κέντρου των "Καταρρακτών" και της πλατείας "Τημενιδών" στην Έδεσσα.
        Η πολιτική όμως που άσκησαν από τότε έως σήμερα όλες διαδοχικά οι διοικήσεις του Δήμου δημιούργησε σημαντικά χρέη στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα οι χρήσεις των περισσότερων ετών να καταγράφουν ζημιές, ήδη τα τελευταία τρία χρόνια το χρέος της "Τουριστικής ΑΕ" έχει ξεπεράσει το 1.400.000 ευρώ. Ταυτόχρονα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες των εργαζομένων της επιχείρησης για σοβαρά φαινόμενα κακοδιαχείρισης πίσω από τους αρνητικούς ισολογισμούς της.
         Με την, από 8/12/2014, κατά πλειοψηφία απόφασή του, για τη λύση και εκκαθάριση της "Τουριστικής ΑΕ", το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας μεταφέρει ουσιαστικά τις οικονομικές ζημιές στους εργαζόμενους (19 μόνιμοι και μέχρι 25 εποχικοί εργαζόμενοι) που θα χάσουν τη δουλειά τους και στους δημότες που θα επωμιστούν τα χρέη μέσω του Δήμου. Παράλληλα με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική "αξιοποίηση" του φιλέτου των καταρρακτών από ιδιώτες.
                               Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

   Να παραμείνει η διαχείριση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών του κέντρου των "Καταρρακτών" και της πλατείας "Τημενιδών" στην αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου Έδεσσας και των υπηρεσιών του με την αντίστοιχη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
   Να καταβληθούν όλες οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων                                                                                           

                                                                                        Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                          Σάκης    Βαρδαλής
                                                                                          Ελένη   Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)