Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοκράτωρ ο Δ. Μπίνος



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  ΤΟΥ Δ. ΠΑΣΟΗ


«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ










Από το συνδυασμό του Δ. Πασόη δόθηκε στη δημοσιότητα   η παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα της εκμίσθωσης του αναψυκτήριου των Λουτρών

Ως άλλος αυτοκράτωρ, ως ακραιφνής νεοφιλελεύθερος, ο μέγας μάνατζερ Δήμαρχος Αλμωπίας ξανασηκώνει τη καταλαγιασμένη, κατά τη άποψή του, σκόνη που σηκώθηκε με την αιφνιδιαστική και με οριακή πλειοψηφία, απόφαση που πήρε η Διοίκηση της Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου για εκμίσθωση του αναψυκτηρίου των Λουτρών σε ιδιώτη.

Με την, διαπιστωμένη πια, προσφιλή του τακτική να παραποιεί την αλήθεια και θεοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθεί να μας πείσει, με το  "διάγγελμά του" , σε προσφιλές του ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας, περί του ορθού της απόφασής του, που δεν το κρύβει ότι ήταν δικιά του οραματική απόφαση, καθώς και για τα επιτεύγματα της πεντάμηνης διοίκησής του στην επιχείρηση των Λουτρών.

Το μόνο που καταφέρνει, τελικά, ο κ. Δήμαρχος, είναι να επιβεβαιώσει τους εκφρασμένους φόβους μας για τους στόχους που έκρυβε η εμμονή του να ηγηθεί της διοίκησης των Λουτρών, υποτιμώντας με αυτή του την ενέργεια τα στελέχη του συνδυασμού του.

Το αναψυκτήριο, με όλα του τα προβλήματα, είναι ένας κερδοφόρος κλάδος, μία κερδοφόρα εκμετάλλευση της μονομετοχικής ανώνυμης εταιρίας των Λουτρών Λουτρακίου. Αυτό δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε με κανένα τρόπο κ. Δήμαρχε και μη προσπαθείτε να αιτιολογήσετε τη απόφασή σας, για ενοικίαση του αναψυκτηρίου, προβάλλοντας αναληθή στοιχεία.

Από τη στιγμή, όμως, που η Αυτού Μεγαλειότητά Σας αυτοπροβάλλεται ως μάνατζερ και γνώστης του management - αλήθεια που τα αποκτήσατε όλα αυτά; - ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Αφού λοιπόν προλάβατε και εντοπίσατε όλα τα κακώς κείμενα γιατί δεν προχωράτε στην διόρθωσή τους και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών;

Γιατί δεν αξιοποιείτε τους άξιους συνεργάτες σας που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο;

Ή μήπως δεν είναι ικανοί και τους χρειάζεστε μόνο και μόνο για να επικυρώνουν, με οριακές πλειοψηφίες, τα μεγάλα οράματά σας για παραχώρηση - δώρο, γιατί περί δώρου πρόκειται, φιλέτων της περιουσίας της Δημοτικής Επιχείρησης, που περαιτέρω είναι περιουσία του Δήμου.

Εσείς κ. Δήμαρχε δεν μπορέσατε να πείσετε, περί του ορθού της απόφασή σας, τους συνεργάτες σας και περιμένετε να πειστούν οι πολίτες της Αλμωπίας;

Αναφερθήκατε εκτενώς, στο "διάγγελμά" σας, στα επιτεύγματα που είχατε κατά την πεντάμηνη διοίκησή σας στην επιχείρηση των Λουτρών Λουτρακίου.

Όχι μόνο επιτεύγματα δεν είχατε αλλά οικειοποιηθήκατε επιτυχίες άλλων διοικήσεων.

Εμείς παραλάβαμε, την 1-1-2011, μια επιχείρηση υπερχρεωμένη, με υποχρεώσεις πάνω από 1.400.000,00 ευρώ και σας την παραδώσαμε, στο τέλος της θητείας, μας με υποχρεώσεις κάτω από 300.000,00 ευρώ καθώς επίσης και με σημαντικές απαιτήσεις και μάλιστα από συγκριμένη Κοινοπραξία επιχειρηματιών, που με άλλη απόφαση παλαιότερης διοίκησης εκμεταλλεύεται άλλο φιλέτο της επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία ιδιωτών αρνούνταν να καταβάλλει τη απαίτηση της επιχείρησης, παρά τα δικόγραφα που της επιδίδονταν καλυπτόμενη πίσω από νομικά τερτίπια. Εσείς ισχυρίζεστε ότι εισπράξατε τη συγκεκριμένη απαίτηση, ως καλύτεροι μάνατζερ, και αποδώσατε στο δημόσιο μέρος παρακρατούμενων φόρων που δημιούργησαν άλλες διοικήσεις.

Αλήθεια οι συγκεκριμένοι ιδιώτες εξόφλησαν τη απαίτηση της Επιχείρησης επειδή πείστηκαν από τη μεγάλη σας ικανότητα ή έδειξαν καλή διαγωγή προκειμένου να παρατείνουν, όχι μόνο, την παραμονή τους στη συγκεκριμένη εκμετάλλευση αλλά και να συμμετάσχουν και στη νέα ιδιωτικοποίηση;

Κ. Δήμαρχε, η πιστοποίηση των πηγών ως ιαματικών καθώς και η ανανέωση της άδειας του υδροηλεκτρικού επιτεύχθηκε επί ημερών της δικιάς μας διοίκησης.

Σίγουρα, στα τρεισήμισι χρόνια, που διοικήσαμε τη Δημοτική Επιχείρηση δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας γι΄αυτήν. Την περαιτέρω ανάπτυξή της που θα ήταν προς όφελος όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής των Λουτρών αλλά και όλης της Αλμωπίας.

Κατά τη θητεία μας κάναμε λάθη και είχαμε ολιγωρίες. Σε μια δύσκολη όμως οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για την Επιχείρηση αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, σε ένα περιβάλλον γενικής ύφεσης και οικονομικής κρίσης δώσαμε βάρος στην εξυγίανση και το νοικοκύρεμα της υπερχρεωμένης Επιχείρησης. Στοιχεία που ήταν προαπαιτούμενα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σήμερα, λοιπόν, που υπάρχουν αυτά τα προαπαιτούμενα περιμέναμε από τη νέα διοίκηση και ιδιαίτερα από τον ειδήμονα, πολυπράγμονα και έμπειρο Πρόεδρό της, να στραφεί προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αντί, όμως, αυτού βλέπουμε τη νέα Διοίκηση να στρέφεται στις εύκολες λύσεις. Στην παραχώρηση σημαντικών φιλέτων της επιχείρησης στην αδηφάγα και με μόνο σκοπό το κέρδος ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ποιο φιλέτο της επιχείρησης έχει σειρά κ. Δήμαρχε; Μήπως μεγάλο κομμάτι της Επιχείρησης ή ολόκληρη η Επιχείρηση;

Αυτοί λοιπόν ήταν οι σημαντικοί στόχοι που θα προωθούσατε όταν αναλαμβάνατε, ως ο μόνος ικανός του συνδυασμού σας, το τιμόνι της επιχείρησης;

Σας καλούμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά να ανακαλέσετε την, με οριακή πλειοψηφία απόφαση που πήρατε για ενοικίαση του αναψυκτηρίου σε ιδιώτη. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πάντα η πανάκεια. Το ομολογείτε εξάλλου και εσείς στο "διάγγελμά" σας καθώς υπάρχει η παλιά εμπειρία. Επενδυτής με βαρύ πορτοφόλι δεν σημαίνει πάντα και σωστός επαγγελματίας.

Διορθώστε, λοιπόν, τα κακώς κείμενα που, όπως ισχυρίζεστε, προλάβατε να τα εντοπίσετε.

Λειτουργείστε το αναψυκτήριο μέσα στα πλαίσια τη Δημοτικής επιχείρησης, που ποιός ξέρει, ως καλοί επαγγελματίες, μπορεί να τα καταφέρετε καλύτερα από εμάς.

Και ένα τελευταίο κ. Δήμαρχε. Η περιοχή των Λουτρών, που την εκμεταλλεύονταν για δεκαετίες ιδιώτης, παραχωρήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έπειτα από αγώνες συγκεκριμένων ανθρώπων. Αγώνες στους οποίους δεν συμμετείχατε εσείς. Αποφάσεις, λοιπόν, που αφορούν όλους τους πολίτες την Αλμωπίας, πρέπει να μπαίνουν σε μακρά διαβούλευση και να έχουν τη συναίνεση του συνόλου ή τουλάχιστον της αυξημένης πλειοψηφίας της κοινωνίας της Αλμωπίας.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. Tα λουτρά αναδείχθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο μέσο αυτής θα είναι βιώσιμα.
    Ασ το καταλάβουν οι Μαυρογιαλούρηδες τισ Αλμωπίας που Πλήθυναν τελευταία.
    Και τα λουτρά είναι ένας φυσικός πλούτος που ανοικη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Λουτρα ανήκουν σε όλη την Αλμωπια και γι' αυτο πρέπει να είναι δημοτικα. Αυτα είναι λυμμενα θέματα, οποιος παει να τα δώσει η να τα παρει θα έχει την τύχη αυτών που πήγαν να πουλήσουν τον δημόσιο πλούτο και βρέθηκαν στα αζήτητα, φιλε εισαι πολυ μόνος με το μυαλο που κουβαλας..

      Διαγραφή
  2. Εργα και ημερες και επι ημερων σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χωριό των μέντιουμ! Όλοι οι λουτρακιώτες έγιναν Πυθίες και Τειρεσίες, οιωνοί κακών, επιστολές με φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες, για το δια-ταύτα όμως δεν μιλάει κανείς... Ναι, όλη η Αλμωπία μιλάει γι' αυτό και εν τούτοις, αυτό που είναι ηλίου φαεινότερον και βγάζει μάτι, οι ίδιοι οι λουτρακιώτες δεν το βλέπουν...Πέρασαν οι καιροί του προσωπικού ευδαιμονισμού κυρίες και κύριοι, ήρθε ο καιρός του κοινωνικού ευδαιμονισμού και ως καλοί χριστιανοί οφείλετε να το αποδεχτείτε. Έφτασε η εποχή όπου τα λουτρά θα πρέπει να ενισχύσουν την οικονομία όλης της Αλμωπίας και όχι να συνεχίσουν να εξυπηρετούν την κλειστή οικονομία του Λουτρακίου. Όσον αφορά τους αγώνες των λουτρακιωτών, βεβαίως και είναι σεβαστοί, αλλά εκείνο το όραμα, αν υπήρξε ποτέ, έχει πλέον φθίσει, οι ανάγκες έχουν αλλάξει. Εάν πράγματι, το αναψυκτήριο είναι φιλέτο, ας αποδώσει τα σχετικά κέρδη και όχι τα οριακά που αποδίδει έως τώρα. Τα φιλέτα κύριοι, ενισχύονται, αναδεικνύονται και έτσι αποφέρουν τα προϋπολογιζόμενα κέρδη. Έγινε ποτέ προϋπολογισμός για προαπαιτούμενα κέρδη από το αναψυκτήριο; Ποιες ήταν ως τώρα οι απαιτήσεις της επιχείρησης από αυτό το φιλέτο; Είστε πλέον βαρετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε προσαρμόσει τον τρόπο συμπεριφοράς μας ανάλογα με τα βιώματά μας .
      Έχουμε αποδεχτή ότι είναι καιρός του κοινωνικού ευδαιμονισμού επειδή ανεχόμαστε εδώ και 18 χρόνια τον κάθε επιτήδειο να κάνη ότι θέλει στα Λουτρά ,απ΄όλα είδαν τα μάτια μας μόνο έργο δεν έχουμε δει. Οψόμεθα !!!!
      Δεν μπορούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα ούτε θα ήταν θεμιτό να αφήσουμε την τύχη μας στο κάθε τυχοδιώκτη που κρύβεται από το πληκτρολόγιό του .
      Αν όπως επικαλείσθε χρησιμοποιούμε φανφάρες και τυμπανοκρουσίες οι επισκέπτες των Λουτρών ,που μας τιμούν με τη παρουσία τους εδώ και πολλά χρόνια ,θα μας είχαν τιμωρήσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο .
      Αν η κλειστή κοινωνία του Λουτρακίου που εικάζεις αποτελείται μόνο από κατοίκους του Λουτρακίου πλανάσθε πλάνην οικτρά ,απεναντίας στο Λουτράκι έχουν κάνη επένδυση ,ουκ ολίγοι , κάποιοι που δεν κατάγονται από το Λουτράκι .
      Δε μπορούμε να αποκαλέσουμε από μόνο του το αναψυκτήριο "φιλέτο" ,φιλέτο είναι όλα τα Λουτρά πόζαρ και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αναπόσπαστο μέλος του είναι το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή
      Μήπως ζείτε σε άλλη εποχή ,πέρασαν ανεπιστρεπτί εκείνα τα πέτρινα χρόνια που λειτουργούσαν τα Λουτρά από τον ιδιώτη σας σαν ένα κλειστό γκέτο , από ανέκαθεν τα Λουτρά Πόζαρ ενύσχιαν την οικονομία της αλμωπίας και ειδικά της αριδαίας .
      Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με το τουρισμό και με αντίξοες συνθήκες ,νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τα Λουτρά μας γνωστά στο πανελλήνιο και όχι μόνο ,αυτό δε μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει .
      Εμείς τους επισκέπτες τους θεωρούμε σαν ένα περιουσιακό στοιχείο και όχι εμπόρευμα ,ενώ κάποιοι σαν εσάς θεωρείται εμάς και τους επισκέπτες των Λουτρών σαν εμπόρευμα ,προσπαθείτε μόνο να απομυζήσετε και να ικανοποιήσετε τα προσωπικά σας θέλγητρα .
      Εμείς δε καθίσαμε να κλαίμε και να βρίζουμε τον οιονδήποτε για τη μοίρα μας ούτε περιμέναμε να έρθει η επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος ,αγωνιστήκαμε, ρισκάραμε , χρεωθήκαμε για να φτάσουμε το Λουτράκι σ'αυτό το επίπεδο .Και δε θα σταματήσουμε εδώ ,όσο περνάει από το χέρι μας θα το ανεβάζουμε όλο και πιο ψηλά στη προτίμηση του κόσμου ,μαζί φυσικά και την επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ, γιατί τα πάντα ξεκινούν από εκεί ,αν θέλεις να το καταλάβεις.

      Τα οράματα ποτέ δε φθίνουν ,υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν γι΄αυτό άλλωστε αγωνιζόμαστε!!!
      ΠΑΣΟΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Η διαστρέβλωση στον πολιτικό αντίλογο θεωρείται πλέον πεπαλαιωμένη τακτική...
      Είναι καιρός να προσέξετε την ορθογραφία σας, να αναμορφώσετε τον πολιτικό σας λόγο και να μάθετε τι σημαίνει κοινωνικός ευδαιμονισμός.
      Δεν άκουσα τίποτα για απαιτήσεις, προϋπολογισμούς και προαπαιτούμενα...

      Διαγραφή
  4. Πολλους χατζηδες μαζευτηκαν για τα λιυτρα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΦΕ" ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
    α) ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ (τζιτζιφυλης Γ.)
    β) ΤΗΣ ΟΡΜΑΣ(αβραμιδης Κ.)
    γ) ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ (καραπανος)
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.τζιντζιφιληδεσ
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΗΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ
    ΟΙ ΑΒΡΑΜΗΔΙΔΕΣ, ΟΙ ΤΖΙΝΤΖΙΦΙΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΑΝΙΔΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ.
    ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ?
    ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι λετε ρε; εκμεταλευεστε τα λουτρα που που καποιοι αγωνιστηκαν για αυτα.πρωτα να δωσετε συσταδες στο δημοτικο δασος των προμαχων σε ολους και μετα να κανετε οτι θελετε στα λουτρα.καποτε θα ξυπνυσουν οι λουτρακιωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λαλίστατη "παράγκα" του Σιφάκη τσιμουδιά...! (Εκτός και αν μας διέφυγε).
    Από συνευρέσεις όμως σε ταβέρνες και καφέ καλά πάμε.
    Αλλά μήπως είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων γενικά... ο Αριστερός a la carte;
    Θα δούμε, ίσως, όταν θα τους κατευθύνει τι να λένε. Αν προλαβαίνει βέβαια. Διαφορετικά θα κάνουμε να ακούσουμε νέα της παράταξης για καιρό. Σσσσσσσ ο αρχηγός κάνει καριέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον 1,44.
    εισαι πολυ σωστος. ναι πολυ ωραιος.
    ετσι πρεπει να γινει και με τα μαγαζια αυτα.
    εδω και τωρα δημαρχε. χρονος αλλος για χασιμο δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προσεξτε καλα.ηπεριοδος χαριτος εληξε.αν δεν ειστε σε θεση να τηρησετε το προγραμμα σας και να προσεξετε την καθιμερηνοτητα μας τοτε γιατι βγηκατε δεν δικαιουσθε να ειστε κατωτεροι απο τον Πασοη.ΒΓΗΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΡΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΤΙ ΜΩΡΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ? ΧΑΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ?
    ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕ Η ΓΗ?
    ΓΙΑΝΗ, ΓΙΑΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)