Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αναζήτηση λύσης για τους εργαζόμενους των «Καταρρακτών»



Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, μετά την υπόσχεση των Κυβερνητικών Βουλευτών του Νομού μας ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν νομοθετική παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος απασχόλησης των εργαζομένων στους «Καταρράκτες», επισκέφθηκε μαζί με τον
Αντιδήμαρχο και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Γιάννη Μουράτογλου το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα. Κώστα Πουλάκη.
Στόχος των επαφών και παρεμβάσεων του Δημάρχου είναι η εξάντληση των δυνατοτήτων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων στους «Καταρράκτες», καθώς η επιχείρηση σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση μετά από τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γιάννου εξέθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου με ακρίβεια την κατάσταση της Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε. και έλαβε την υπόσχεση για διερεύνηση του θέματος, καθώς σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών.
Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα είναι γρήγορες καθώς τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη απόφασης για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης είναι ασφυκτικά. Για το λόγο αυτό τέθηκε στο τραπέζι το θέμα της τήρησης των προθεσμιών για τη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης και την παράλληλη πραγματοποίηση των θεσμικών παρεμβάσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, όπως δεσμεύτηκαν οι Κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)