Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δ ιαμαρτυρία για την κατάργηση υπηρεσιών στην Αλμωπία



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ                                      
ΑΛΜΩΠΙΑΣ – Ν. ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                          




    Άλλες δύο Υπηρεσίες της Αλμωπίας καταργούνται δια της ουσιαστικής υποβάθμισης τους και της μετακίνησής στην Έδεσσα του συνόλου των υπαλλήλων που υπηρετούν σ΄ αυτές.
    Για το λόγο αυτό ανάστατοι είναι όλοι οι αγρότες & κτηνοτρόφοι της Αλμωπίας από τον εμπαιγμό που υφίστανται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο, με απόφαση του οποίου καταργούνται, το σύνολο των υπηρεσιών του Αγροτικού Κτηνιατρείου Αριδαίας και του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας.
    Με αποτέλεσμα πέραν των 1.500 κτηνοτρόφων και πολύ περισσότερων αγροτών για κάθε απλή τους συναλλαγή θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν καθημερινά στην Έδεσσα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Κάτι που σημαίνει, χάσιμο πολύτιμου χρόνου αλλά και χρήμα.
   Το Αγροτικό Κτηνιατρείο Αριδαίας εξυπηρετεί  1500 κτηνοτρόφους με ζωικό κεφάλαιο άνω των  5.500 βοοειδών  και 70.000 αιγοπροβάτων καθώς επίσης  στηρίζει τους κτηνοτρόφους στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Ενιαίας ενίσχυσης, του άρθρου 68 και άλλων δράσεων τους(επιστροφή ΦΠΑ – βεβαιώσεις πρώην ΑΤΕ κ.α.).
   Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας εξυπηρετεί άνω των   6.000 αγροτών που καλλιεργούν 200.000 στρέμματα γεωργικής γης, 80.000 στρέμματα δενδρώδεις καλλιέργειες, 5.000 στρέμματα αμπέλια, και 115.000 στρέμματα με αροτριαίες καλλιέργειες
   Πέραν όλων  των άλλων, με τις μετακινήσεις του προσωπικού, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα προγράμματα εξυγίανσης της κτηνοτροφίας από ζωοανθρωπονόσους (Φυματίωση-Βρουκέλλωση-Λεύκωση κ.α.) με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παραγωγών αλλά και των πολιτών της Επαρχίας μας, που καταναλώνουν τα παραγόμενα προϊόντα. Να τονίσουμε ότι, παρά την πλημμελή εκτέλεση των προγραμμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού, για την περίοδο 2013-2014 υποχρεώθηκαν σε σφαγή πάνω από 1.100 βοοειδή(βρουκελλικά-Φυματικά)  στην Αλμωπία, κάτι που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος από τις παραπάνω ζωοανθρωπωνόσους και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τους πολίτες της Επαρχίας μας. Και αντί ο κ. Θεοδωρίδης και η κ. Ζωγράφου(Περιφερειακή Σύμβουλος –υπεύθυνη για την Αγροτική ανάπτυξη) να ενισχύσουν την λειτουργία  του Αγροτικού Κτηνιατρείου Αριδαίας με την αύξηση του προσωπικού, το υποβαθμίζουν και ουσιαστικά παύουν κάθε του λειτουργία, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους αγρότες της Αλμωπίας. Τον λόγο φυσικά δεν τον καταλαβαίνουμε, γιατί η Επαρχία μας τους τίμησε με το παραπάνω στις πρόσφατες εκλογές, σεβόμενοι τις υποσχέσεις που  έδιναν για την βελτίωση των υποδομών και την βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Υπηρεσίες που εποπτεύονται από την Π.Ε. Πέλλας.
   Επίσης, δεν θα είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν άμεσα βεβαιώσεις καταλληλότητας, βεβαιώσεις λαϊκών αγορών, βεβαιώσεις για αποστάξεις, διαδικασία ελέγχου παραλαβής και αποστολής όλων των αμπελοοινικών προϊόντων της Αλμωπίας(περίπου το 70% του Νομού) κ.α. Οι λιγοστοί εναπομείναντες υπάλληλοι του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας, με ζήλο εκτελούν τα καθήκοντά τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον αγρότη του Δήμου Αλμωπίας. Με τις επερχόμενες εξελίξεις ο Δήμός μας θα είναι ο μοναδικός στον Νομό, χωρίς Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης.
   Η αγανάκτηση κυριαρχεί ανάμεσά μας, γιατί πέραν από την απουσία και την ανύπαρκτη υποστήριξη της Πολιτείας στην προσπάθεια που κάνουμε , έρχεται τώρα και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και μας στερεί Υπηρεσίες που με φιλότιμο και μεγάλη προσπάθεια  στέκονται στο πλευρό μας.
  Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουμε  και να επιλύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την  επιβίωση την δική μας και των οικογενειών μας.
    Τα τελευταία χρόνια  το  εισόδημα των κατοίκων της περιοχής από αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, εξανεμίζεται. Ο παραγωγός πουλάει το κρέας, το γάλα και τ΄ άλλα αγροτικά προϊόντα συνεχώς σε χαμηλότερες τιμές, σ΄ αντίθεση με τον καταναλωτή που τ΄ αγοράζει όλο και πιο ακριβά.   Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι  αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και  ανήμποροι μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. Όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την γεωργία & την κτηνοτροφία και ψάχνουν μια καλύτερη τύχη στις πόλεις ή το εξωτερικό. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία συνεχώς συρρικνούνται
    Ευθύνη της Πολιτείας  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι να σταθεί δίπλα στους αγρότες  & κτηνοτρόφους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αφήσει  στην μοίρα τους και απροστάτευτους.
    Να νοιώσουν όλοι οι αγρότες & οι κτηνοτρόφοι, ότι έχουν την στήριξη της Πολιτείας  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι δεν αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς ο κλάδος της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της  οικονομίας  του τόπου μας.
   Με τέτοιες αποφάσεις της Π.Ε.Πέλλας, νοιώθουμε ότι τιμωρείται ο κλάδος των κτηνοτρόφων & των αγροτών αλλά και ολόκληρη η Αλμωπία.
   Να είστε σίγουροι, ότι αυτές  οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την επιβίωσή μας και το μέλλον του κλάδου μας.
   Καλούμε το Δήμαρχο Αλμωπίας να παρέμβει δυναμικά, για να μη κλείσουν  δύο ακόμα πολύτιμες Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο μας.
   Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος και να σκύψουν πάνω στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.
   Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, να δώσει άμεσα λύση, με την ακύρωση τις όποιας απόφασης.
                                             Για την Συντονιστική Επιτροπή
                                                        Ο Πρόεδρος


                                                  Ματζηρίδης Βασίλειος






 
                                                                     Προς: Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

                                                                      Κοιν.:1.-Βουλευτές Πέλλας
                                                                                2.- Αντιπερειφερειάρχη Πέλλας
                                                                                3.- Δήμαρχο Αλμωπίας
                                                                                4.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                5.- Πρόεδροι Τ & Δ. Κοινοτήτων

1 σχόλιο:

  1. ας φέρουν τα γραφεια οπεκεπε ή όλων των κτηνιατρείων πέλλας στην Αριδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)