Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ








Ο ετήσιος χορός του συλλόγου Ανατ/θρακιωτών Ν. Πέλλας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» στα Σεβαστιανά, στις 31 Ιανουαρίου.
Προσκεκλημένος σύλλογος ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος «ΠΥΡΣΌΣ» Παλαιφύτου, που με το χορευτικό  συγκρότημα των ενηλίκων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με χοροδιδάσκαλο τον Κοροσίδη Ι. έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμπαρασύροντας στην πίστα τους συνδαιτημόνες. Ο κόσμος χόρεψε και διασκέδασε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα με την ορχήστρα «Παπαγεωργίου» από το Αχλαδοχώρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Τασόγλου αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και κυρίως στο κοινωνικό του έργο, όπως, τη χρηματική  βοήθεια στο γηροκομείο Έδεσσας, και στα συσσίτια του ναού του Αγ. Στεφάνου Σκύδρας, καθώς και  τον εμπλουτισμό με βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης των Γαλατάδων. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόθεση του συλλόγου να οργανωθεί ένα πανθρακικό αντάμωμα συλλόγων των χωριών του νομού μας που έχουν θρακιώτικο πληθυσμό. Για την πρόταση αυτή έδειξε το ενδιαφέρον του ο Αντιπεριφεριάρχης, κ. Θ. Θεωδωρίδης, που τίμησε με την παρουσία του τον χορό και υποσχέθηκε συνεργασία και κάλυψη της εκδήλωσης. Ο πρόεδρος ανέφερε πως το αντάμωμα αυτό πρέπει να γίνει και σε συνεργασία με τοπικό πολιτιστικό  σύλλογο και πρότεινε τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλίπολης «Σοφ. Βέμπο».
            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού  Γ.Καρασμάνης ,Θεοδώρα Τζάκρη και  ΓιάννηςΣηφάκης Ι. 
Τη Δήμαρχο της Σκύδρας, Αικ. Ιγνατιάδου, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος,  Μαρία Γιακαμόζη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους των «Φίλων παραδοσιακής μουσικής», των «Ελληνοαυστραλών» και  του πολιτιστικού συλλόγου Γαλατάδων ο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» με τον πρόεδρό του, Δ. Πέικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)