Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον νέο Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού





Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του νέου Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Χρήστο Καρυώτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον νέο διοικητή να έχει υγεία και δύναμη ώστε να εκπληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντά του στην Μεραρχία, η οποία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους σχηματισμούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο στις πολιτικοστρατιωτικές συνεργασίες της χώρας. Επίσης, τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη, για την προώθηση έργων και δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η πολιτική προστασία και η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο  Αριδαιώτης Επιτελάρχης της Μεραρχίας Συνταγματάρχης Χατηγεωργίου. 


Ο Υποστράτηγος Χρήστος Γ. Καρυώτης γεννήθηκε στο Γλυκονέρι Κομοτηνής το 1961. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων το 1979, από όπου αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) το 1983.
Προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1986, του Λοχαγού το 1990, του Ταγματάρχη το 1995, του Αντισυνταγματάρχη το 2001, του Συνταγματάρχη το 2008, του Ταξιάρχου το 2011 και του Υποστρατήγου το 2014.Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις επί 20 έτη ως Διμοιρίτης, Διοικητής Λόχου και Επιτελής σε Μοίρες Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών και Αμφιβίων Καταδρομών. Επιπλέον υπηρέτησε ως Επιτελής στο ΓΕΣ, το Α΄ ΣΣ και στην ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ. Διετέλεσε Διοικητής του 618 Μ/Κ ΤΠ, της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, του Συντάγματος Ευελπίδων, της ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ, της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ» και Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.Είναι απόφοιτος όλων των προβλεπόμενων Σχολείων του Πεζικού, της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον έχει αποφοιτήσει από όλα τα Σχολεία της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, το Σχολείο Καταδρομών, την Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων. Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται για τον βαθμό του. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο θυγατέρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)