Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τα σκουπίδια και οι δικαιολογίες , πνίγουν την Αλμωπία






Η σημαία της δημοτικής αρχής Αλμωπίας , που ήταν η καθημερινότητα μπορεί να μην έχει υποσταλεί ακόμα ,κυματίζει όμως μεσίστια. Καθαριότητα και Φωτισμός δεν είναι στα καλύτερά τους. Η καθαριότητα ιδίως βρίσκεται σε κακή κατάσταση.
Τη Δευτέρα τόσο ο Δήμαρχος  Δ. Μπίνος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρ. Μπάτσης , εμφανίστηκαν αρκετά απολογητικοί στο δημοτικό συμβούλιο. Επικαλέστηκαν πολλές δικαιολογίες. Ο Δήμαρχος τουλάχιστον τρεις φορές επανέλαβε ότι « δεν  είναι Ρομπέν των σκουπιδιών και των λακουβών».
Ακόμα και τις εκλογές επικαλέστηκαν , γιατί απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις και ξέμειναν από προσωπικό.  Ο τέως δήμαρχος Δ. Πασόης του υπενθύμισε ότι με αυτό το σύνθημα κέρδισε τις εκλογές και τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα δεν ασφυκτιούν όπως αυτοί τότε. 

ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ Δημάρχου , μόνο ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης , βρέθηκε να στηρίξει τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο. Όλοι οι υπόλοιποι σιώπησαν , γνωρίζοντας την κακή κατάσταση που υπάρχει και προφανώς δεν ήθελαν να αυτογελοιοποιηθούν , υποστηρίζοντας ανύπαρκτες και αντίθετες από την πραγματικότητα καταστάσεις .

 Ουσιαστικός όμως και εύστοχος στις παρατηρήσεις του ήταν ο Τάσος Θεοδωρίδης , υπεύθυνος Αντιδήμαρχος επί θητείας Δ. Πασόη και για την καθαριότητα.
Ζήτησε να σταματήσει το παραμύθι ότι τα μηχανήματα του Δήμου ήταν παρατημένα ανά την χώρα και απαίτησε να ονομάσουν σε ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται. Για το απορριμματοφόρο που βρισκόταν στη Βέροια εξακολουθεί να είναι εκεί και σήμερα.
Αναρωτήθηκε πότε έλεγαν αλήθεια. Όταν ο Δήμαρχος δήλωνε σε φιλικό του blog, μια εβδομάδα πριν αναλάβει καθήκοντα , ότι όλα στο εργοτάξιο είναι  τέλεια, ή τώρα; Επέκρινε ακόμα την σημερινή δημοτική αρχή επειδή χρησιμοποιεί το καινούργιο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης για τα άλλα σκουπίδια, κάτι που δεν έχει δικαίωμα και στο τέλος θα φορτώσει άδικα τους δημότες να πληρώσουν τα σπασμένα. Από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν δόθηκε καμιά απάντηση ούτε και υπήρξε αντίδραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)