Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ηχηρό μήνυμα της Δικαιοσύνης υπερ της ελευθερίας του Τύπου



 




Αθώος ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος –

Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου , την αντικειμενικής ενημέρωσης και της μαχητικής δημοσιογραφίας, έστειλε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση , εντός και εκτός Ηλείας ,  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου Ηλείας .

Μετά από πολύωρη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο , η οποία αφορούσε τον προβληματισμό πολιτών για τις μαφιόζικες κατεδαφίσεις και τους εμπρησμούς παραλιακών κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως πριν από μερικά χρόνια.
Τον δημοσιογράφο είχε μηνύσει ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως και πρώην αστυνομικός Πανταζής Χρονόπουλος.     
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του τεκμηρίωσε σε όλες της τις διαστάσεις την αθωότητα του Μ.Νοδάρου και πρότεινε την απαλλαγή του , κάτι που υιοθέτησε το δικαστήριο ομόφωνα.
Συνήγορος υπεράσπισης του Μάκης Νοδάρου ήταν η δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ από την Πάτρα Χρύσα Βουλδή η οποία  με μια σειρά επιχειρημάτων και εγγράφων «φωτιά» απέδειξε στο δικαστήριο τους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Χρονόπουλου και του μάρτυρά του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη .
Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο μηνυτής  Πανταζής Χρονόπουλος και ο μάρτυράς και πρώην συνεργάτης του  Σπυρίδων Μπηλιώνης ,  για την ίδια υπόθεση(!)  παραπέμπονται να δικαστούν, με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών , στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου με  κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (παραβάσεις του 299 παρ.1, 381 παρ.1 383 ΠΚ ) (απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ηθικής αυτουργίας στα ανωτέρω) .
 « Η Δικαιοσύνη στην Ηλεία απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας .  Η απόφαση του δικαστηρίου έστειλε ηχηρό  μήνυμα ότι η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία δεν μπορεί να φιμωθεί από κανέναν , όσο ισχυρός και αν είναι αυτός.  Ευχαριστώ την δικηγόρο μου Χρύσα Βουλδή που στάθηκε στο πλευρό μου και σε αυτή την δίκη .Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται…» – δήλωσε μετά το πέρας της δίκης ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)