Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Βουλή των Εφήβων»: ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών»



 
Σήμερα, Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κυρίου Γεώργιου Θαλάσση, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του
Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων». Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr.
Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών Β´ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της Κ´ Συνόδου του προγράμματος ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015. Συνολικά, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 13.678 μαθητές από 989 σχολεία (910 σχολεία από την Ελλάδα, 64 από την Κύπρο, 15 ελληνικά σχολεία του απόδημου ελληνισμού). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών θα αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr (αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ίδια διεύθυνση).

Οι εργασίες της Κ´ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, στα τέλη Ιουνίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)