Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η ελληνογερμανική συνεργασία στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας στην Π.Ε. Πέλλας



   

Εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο κ. Matthias Hoffmann, Διευθυντής του Παραρτήματος της Βόρειας Ελλάδας και ο κ. Γεώργιος Θεοδωράκης, Business Developer του φορέα, ενώ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανος Αργυράκης και κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα εμπορικού χαρακτήρα και, ιδιαίτερα, στην προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας στη Γερμανία μέσω οργανωμένων εμπορικών δικτύων. Επίσης, συζητήθηκε η συμμετοχή παραγωγικών φορέων και ομάδων παραγωγών από την περιοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις με θέμα τα αγροτικά προϊόντα στη Γερμανία και η διοργάνωση ειδικών προωθητικών δράσεων και εκδηλώσεων προβολής που θα γίνουν στη χώρα μας με τη συμμετοχή Γερμανών εμπόρων και επιχειρηματιών. Γενικότερα, οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών και ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού αλλά και τουρισμού, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για Γερμανούς τουρίστες.

Σχετικά με τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία σε εμπορικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι σημαντική η στιγμή που γίνεται αυτή η συνάντηση καθώς συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια που κάνουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη δημιουργία ισχυρών Ομάδων Παραγωγών με τις οποίες είμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να αποκτήσει η αγροτική οικονομία της περιοχής μας εξωστρέφεια. Εξάλλου, τα τοπικά προϊόντα ανταποκρίνονται πλήρως στις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που θέτουν οι διεθνείς αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)