Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Κρυφή ατζέντα για τα Λουτρά Πόζαρ






ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ



Για κρυφή ατζέντα, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αλμωπίας και πρόεδρο της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ , ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, με αφορμή, όσα έκανε γνωστά για την  παραχώρηση του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου ΑΥΡΑ ,σε ιδιωτική εταιρεία  η οποία με την σειρά της  θα το μετατρέψει σε κέντρο αποκατάστασης.
Κατηγόρησε ακόμα ότι ο Δ. Μπίνος ανέλαβε την προεδρία των Λουτρών  με στόχο να τα πουλήσει σε ιδιώτες κομμάτι –κομμάτι. Ο Χρήστος Χουρσόγλου που έκανε σχετική ερώτηση για το ΑΥΡΑ δεν πήρε απάντηση. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτο το γεγονός ότι με την ενοικίαση  του Αναψυκτηρίου σε ιδιώτες χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας.
Ο Δήμαρχος απάντησε οργισμένα στις αιτιάσεις αυτές , λέγοντας ότι η Διοίκηση εργάζεται για να φτιάξει τα Λουτρά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη. Και αυτό θα φανεί στο τέλος της θητείας. Για το αναψυκτήριο δήλωσε με έμφαση « Δεν μπορούσε το Αναψυκτήριο να έχει τόσο κόσμο που κοπανούσε αέρα».
Ο Ανδρέας Κόγιος , επισήμανε ότι κακώς η μείζονα αντιπολίτευση , δηλώνει ότι πέφτει από τα σύννεφα , όπως και μέλη της πλειοψηφίας ,αφού ο Δ. Μπίνος , προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τα Λουτρά Πόζαρ και ότι  στόχος ήταν η παραχώρησή τους σε ιδιώτες.
Ο Δ Ασβεστόπουλος επισήμανε ότι στόχος ασφαλώς είναι η ανάπτυξη ,αλλά η επιχείρηση δεν παύει να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσφορά εργασίας σε ανέργους ,αλλά και την έμμεση ωφέλεια της ευρύτερης περιοχής  που δραστηριοποιείται με παρεμφερείς επιχειρήσεις. Παρατήρησε παράλληλα ότι οι αντιμισθίες της Διοίκηση πρέπει να μειωθούν , διότι μετά την ενοικίαση του Αναψυκτηρίου , έχουν μειωθεί οι υποχρεώσεις της.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος συνεχάρη πολλές φορές τον τέως πρόεδρο Γιάννη Ιωαννίδη για την προσφορά του , αλλά κατηγορούσε τον Δήμαρχο Δ. Πασόη για ανυπαρξία έργου. Κάτι που διαπίστωσε και ο Δ. Πασόης ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο να μην είναι ειρωνικός  και να αναγνωρίσει το έργο της προηγούμενη διοίκησης που παρέλαβε μια επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού  και την εξυγίανε.  

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ
Ο  Πρόεδρος της επιχείρησης Δ. Μπίνος μεταξύ άλλων είπε:

«Η σημερινή Διοίκηση θα μείνει στην ιστορία και τα σημαντικά αποτελέσματα θα φανούν ξεκάθαρα στο τέλος της πενταετίας. Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης»
«Στους 9 πρώτους μήνες της Διοίκησής μας, έγιναν πολλά και αξιοσημείωτα με στόχο το συμφέρον της Επιχείρησης και κατ επέκταση όλων των συνδημοτών μας. Η σημερινή Διοίκηση θα μείνει στην ιστορία και τα σημαντικά αποτελέσματα θα φανούν ξεκάθαρα στο τέλος της πενταετίας. Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης. Η Επιχείρηση βρίσκεται σε καλά χέρια!».


«ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ»

Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε αρχικά στην απερχόμενη Διοίκηση. Εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός από ότι πριν 9 μήνες , όταν παράλαβε την διοίκηση. Ισχυρίστηκε ότι η τότε  διοίκηση , δεν αποτύπωσε εξολοκλήρου την πραγματικότητα στα στοιχεία που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβρη κατά την παράδοση-παραλαβή, καθώς όπως είπε «δεν αποτυπώθηκαν φόροι και προσαυξήσεις των προηγούμενων ετών». Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «παραλάβαμε μια επιχείρηση σε οικονομική ασφυξία και πρώτος στόχος μας ήταν η απαλλαγή από αυτή την κατάσταση και η δημιουργία ενός αποθεματικού».

Κατά την άποψή του όλα αυτά έγιναν απόό :
-Υπέρογκες ανείσπρακτες απαιτήσεις από μισθωτές της Λουτρόπολης

-Δυσλειτουργική και ζημιογόνα λειτουργία του αναψυκτηρίου

-Υπέρογκο μισθολογικό κόστος

-Επιβάρυνση με τόκους εξαιτίας της μη εμπρόθεσμης καταβολής των τόκων

Επιπρόσθετα, ο κ. Μπίνος έκανε γνωστό ότι μέσα σε αυτό το διάστημα η επιχείρηση εισέπραξε μέσω διακανονισμών που έγιναν με συζήτηση και διάλογο το ποσό των 200.000 ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές τεσσάρων ετών.
Αναφερόμενος  στο αναψυκτήριο είπε  ότι «εκμισθώθηκε εν μέσω στείρων και ανούσιων αντιδράσεων σε τοπικούς εκμισθωτές που αγωνίζονται και είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε».
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για  δύο κεντρικούς άξονες των στόχων που έχει η σημερινή Διοίκηση:
Καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών που επισκέπτονται την Λουτρόπολη
και εξυγίανση της επιχείρησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των εργαζομένων ανά έτος, που έχουν ως εξής:

-2012:      197 εργαζόμενοι
-2013:      199 εργαζόμενοι
-2014:      177 εργαζόμενοι
-2015 (Α’ 6μηνο):      55 εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι πληρώνονται την επόμενη της λήξης του μήνα, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δήλωσε πως «η εταιρία ανακάμπτει πλήρως μετά από όλα όσα κάναμε αυτό το διάστημα.
Μέσω της εξυγίανσης και της ανάπτυξης που θα έχει η επιχείρηση, θα μπορεί στο μέλλον να ενισχύει με τα κέρδη της και την κατασκευή έργων στον Δήμο, κάτι που προβλέπεται σε μία εταιρία σαν κι αυτή.


«1,5  εκ. Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟ 2014»

Αναφερόμενος στον τζίρο της επιχείρησης, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι το 2014 ανήλθε στο 1.500.000 ευρώ, δηλαδή αν αναλογιστεί κανείς  ότι οι επισκέπτες ήταν ισάριθμοι, άφησαν μόλις 1 ευρώ ο καθένας στην Λουτρόπολη και αυτό σημαίνει ότι «θα πρέπει να παρέμβουμε αξιοποιώντας, ώστε να ανέβει η εισπραξιμότητα». Προς αυτή την κατεύθυνση, σε δύο περίπου μήνες θα δοθούν σε χρήση άλλοι τρεις πριβέ χώροι λούσης η κατασκευή των οποίων είχε ξεκινήσει επί θητείας Πέτρου Ζέρζη όμως δεν ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση και οι οποίοι θα φέρουν 70.000 ευρώ έσοδα τον χρόνο.

Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί πάρκινγκ με αμοιβή, το οποίο θα αποσυμφορήσεις την καρδιά της Λουτρόπολης και θα φέρει έσοδα 60.000 ευρώ το έτος.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα γίνει η κατασκευή αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής στον χώρο της πισίνας, με τα χρήματα να είναι ήδη εξασφαλισμένα γι’ αυτό το έργο.

Σχετικά με το σπήλαιο που τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό, δεσμεύτηκε να δημοπρατηθεί μελέτη ώστε να βρεθεί λύση και να επισκευαστεί με τον σωστό τρόπο το σπηλαιοβάραθρο για να γίνει και πάλι επισκέψιμο, ενώ ήδη έχει αναγνωριστεί η πηγή ως ιαματική, κάτι που δεν το έχουν πολλές πηγές στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των Λουτρών.


«ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ “ΑΥΡΑ”»
Ο Δ. Μπίνος έκανε γνωστό στους μετόχους της Δημοτικής Επιχείρησης, ότι από την Διοίκηση υπάρχει σχέδιο για αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Αύρα» με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου αποκατάστασης παθήσεων με τη χρήση ιαματικού νερού.
«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην μακροχρόνια εκμίσθωση του “Αύρα”, αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό το κτίριο αφού ανακαινιστεί πλήρως, θα στεγάσει ως κέντρο αποκατάστασης με την χρήση ιαματικού νερού, γύρω στις 40 κλίνες. Θα εργάζονται περίπου 80 συμπολίτες μας σε τρεις βάρδιες και αυτός είναι επενδυτικός και ουσιαστικός στόχος. Κέντρο αποκατάστασης με την χρήση ιαματικού νερού δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Η διαδικασία θα γίνει όπως προβλέπεται, με δημόσια διακήρυξη και πρόσκληση ενδιαφέροντος, όσοι θέλουν ας έρθουν». 







ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

-Υποβολή και έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01/01/2014 - 31/12/2014 και των επ’ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών και διάθεση καθαρών κερδών

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία
Λευκό ψήφισαν οι Δ. Ασβεστόπουλος, Γ.Αμπάρη και Α. Κόγιος
- Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη διαχείριση της χρήσης 01/01/2014 - 31/12/2014.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία
Λευκό ψήφισαν οι Δ. Ασβεστόπουλος, Γ.Αμπάρη και Α. Κόγιος

 - Εκλογή ελεγκτών (τακτικών και αναπληρωματικών) για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01/01/2015 - 31/12/2015 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία
Λευκό ψήφισαν οι Δ. Ασβεστόπουλος, Γ.Αμπάρη και Α. Κόγιος


- Έγκριση Αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2014
-
-Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία
-Λευκό ψήφισαν οι Δ. Ασβεστόπουλος, Γ.Αμπάρη και Α. Κόγιος
            - Προέγκριση Αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου          
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία
ΟΧΙ  ψήφισαν  οι   Δ. Πασόης, Ι. Ιωαννίδης ,Δ. Ασβεστόπουλος, Γ.Αμπάρη
και Α. Κόγιος




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)