Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΕΕΡΦΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΚΑΛΑΚΗ





Με εμφανή την διάθεση των δικαστών να προχωρήσουν με κάθε τρόπο σε εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Ιούνη η δίκη του αντιφασίστα Χ. Μπακαλάκη στα Γιαννιτσά.
Εισαγγελέας και δικαστής αποφάσισαν ότι, παρά το γεγονός ότι για την κατηγορία της απόπειρας σωματικής βλάβης ο Χ. Μπακαλάκης έχει αθωωθεί από το Εφετείο, η νέα δίωξη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο αρχηγός της τοπικής συμμορίας της χρυσής αυγής Ι. Σαχινίδης είναι νόμιμη και πρέπει να την εκδικάσουν σαν δήθεν άλλη πράξη. Κρατούν δικαστικά όμηρο έναν αγωνιστή της αριστεράς παρά την πανηγυρική του αθώωση σε προηγούμενη δίκη. Μάλιστα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης της δικαστή που είχε λανθασμένα, όπως προέκυψε στο εφετείο, καταδικάσει τον Μπακαλάκη στην προηγούμενη δίκη και επιπλέον του επέβαλε υπέρογκα δικαστικά έξοδα προσπαθώντας να τον εξουθενώσει και οικονομικά. Τι άλλο να περιμένουμε από το περίφημο «Κράτος Δικαίου» και την «αμερόληπτη» Δικαιοσύνη? Η μεθόδευση εναντίον του Χ.Μπακαλάκη και στο πρόσωπό του ολόκλητου του αντιφασιστικού κινήματος δεν έμεινε αναπάντητη. Δεκάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας την αθώωση του αγωνιστή με διάθεση και παλμό.
Από την άλλη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν είχαν τα μούτρα να εμφανιστούν μαζικά για να υποστηρίξουν τα ψέματα του Σαχινίδη αλλά προσπαθούσαν να καθυστερήσουν με γελοίες δικαιολογίες, που δυστυχώς έγιναν ανεκτές από το δικαστήριο, την εξέλιξη της δίκης. Πότε περίμεναν τους δικηγόρους τους, πότε έλεγαν ότι έχουν δύο δικηγόρους πότε τρεις, πότε αυτοί δήθεν δεν ήξεραν την δικογραφία και ζητούσαν χρόνο να την μελετήσουν, κλπ… Οι ενέργειές τους με σκοπό την καθυστέρηση της βέβαιης νέας αθώωσης του Χ.Μπακαλάκη μαρτυρούν το μοναδικό σκοπό της μήνυσης που δεν είναι άλλη από την εμφάνισή τους από θύτες ως θύματα. Δεν παύουν όμως να είναι οι λύκοι και όχι τα πρόβατα. Αυτοί είναι που τραμπουκίζουν, χτυπούν, μαχαιρώνουν, τρομοκρατούν και δολοφονούν. Η καταδίκη της ηγεσίας τους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Σαχινίδης που ως μέλος της Κ.Ε. θα έπρεπε την Δευτέρα να βρίσκεται στο εδώλιο στην δίκη της Αθήνας και όχι σαν δήθεν θύμα στα Γιαννιτσά, αποτελεί την μόνη δίκαιη δικαστική απόφαση σχετικά με την ναζιστική συμμορία. Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί, λευτεριά στους αντιφασίστες αγωνιστές της Αριστεράς. Οι κατηγορίες κατά του αγωνιστή Μπακαλάκη θα καταρριφθούν ξανά.
Η πάλη ενάντια στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό είναι κομμάτι της πάλης του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει.
    Καλούμε σε νέα παράσταση αλληλεγγύης την Πέμπτη 11 Ιούνη ώρα 09:30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών και ζητάμε:

   Να αθωωθεί ο αντιφασίστας αγωνιστής Χ. Μπακαλάκης

   Να δικαστούν και καταδικαστούν οι φασίστες της χ.α. για τη δολοφονική δράση τους
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


   
 www.antiracismfascism.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)