Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

41 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ



Του Ανέστη Αναστασιάδη
         


Και ο πρόεδρος έκανε τραπέζι στους Αρχηγούς κομμάτων και αυτό είναι το νόημα: Ας μην ξεχνάμε τι είπε ο ΕΤΖΕΒΙΤ πρωθυπουργός της Τουρκιάς ότι αν εμείς δεν μπαίναμε στην ΚΥΠΡΟ η χούντα στην Ελλάδα δεν θα έφευγε και το  λέω αυτό για να θυμίσω στα εδώ χουντρό-σκιλα ότι φεύγοντας από την εξουσία αυτό μας άφησαν την Κυπρο  που σήμερα ένα 40% είναι δικό τους κομμάτι της Τουρκιάς Έκτος αυτού είναι και τα παιδιά που εδώ και χρόνια ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ και εμείς εδώ στην Ελλάδα κάνουμε τραπέζια.
Όσο για τον σύλλογο αντιστασιακών που και εγώ είμαι μέλος ας μην τον μετατρέψουν σε σόου του Συύριζα γιατί εδώ και χρόνια ήταν παράρτημα του Κ.Κ.Ε. Σήμερα 24 του Ιούλη 1974 ενώ μόλις βγήκαμε από τις φυλακές της χούντας μας επιστράτευσαν και ήμασταν στην μπούκα του πόλεμου και όμως  η χούντα που δεν υπήρχε παρά ένας μόνο  στρατηγός που έκανε τον πρόεδρο όρκισε πρωθυπουργό τον Καραμανλή  που ποτέ όσο ήταν στο ΠΑΡΙΣΙ την χούντα δεν την  είπε χούντα άλλα επανάσταση..
Σήμερα δεν ξέρουμε μετά από 41 χρόνια πως να εκφραστούμε με έναν Καμένο να βρίζει τους πάντες όταν εκείνα τα χρόνια ήταν ο μπούλης της χούντας . Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν λέει  ούτε λέξη για τον μεγάλο αγωνιστή κατά Της χούντας τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 Εγώ  σήμερα θέλω να θυμίσω και να ευχαριστήσω τους αγωνιστές που περάσαν από τις φύλακες της χούντας που  οι περισσότεροι μας έφυγαν. Σε αυτούς αφιερώνω αυτά τα λίγα λόγια μετά 41 χρόνια .
Ανέστης Αναστασιάδης

1 σχόλιο:

  1. Μπαρμπα Ανεστη ...αν εκανες μλκς τοτε ..οπως και σημερα στην φυλακη σε βαζανε . Και μη μας λες οτι εσεις ...ως αντιστασιακοι τον ριξατε !!! Τοτε ολοι με τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ητανε ,ασχετο αν την επομενη εγιναν ολοι αντιστασιακοι . Εξαλου εσυ το θυμισες " τι ειπε ο Ετζεβιτ "!! Τελος τα σκτα της μεταπολιτευσης τωρα τα νοιωθουμε που κυριως προηλθαν απ αυτον -που εσυ λες - "μεγα αγωνιστη κατα της χουντας " Ας γελασω ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)