Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να απέχει από την ψηφοφορία της Τετάρτης-Στον ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη ψήφισης των μέτρων



Αν η Αξιωματική Αντιπολίτευση απέχει, το νομοσχέδιο θα περάσει μονάχα με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του


Σκέψεις… αποχής από την ψηφοφορία της Τετάρτης αρχίζουν να σεργιανίζουν στη Συγγρού, στον απόηχο και των έντονων αντιδράσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για τα μέτρα που αφορούν τους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Παραπολιτικών”, μια τέτοια σκέψη αρχίζει να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες, και ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία.

Μια ενδεχόμενη απουσία της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση, “κατεβάζει” το όριο των ψήφων που απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο, το βάρος ψήφισης του οποίου θα πέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βάζοντας έτσι… τελεία στην κοινοβουλευτική ανοχή που έχει επιδείξει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στον απόηχο της κρισιμότητας των στιγμών.

Από τη στιγμή λοιπόν θα απέχουν από την ψηφοφορία της Τετάρτης για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, οι 76 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία, ο αριθμός των παρόντων βουλευτών πέφτει στους 224.

Κάτι που σημαίνει, ότι το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με πλειοψηφία 113 βουλευτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχτούν περαιτέρω διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ρίξουν την αριθμητική αποτύπωση των “ναι” κάτω από το όριο των 120.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)