Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία



Γράφει ο
Γιώργος Κωστόπουλος


Προεκλογικά επισκέφτηκαν διαδοχικά το Μέγαρο Μαξίμου  οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας με σκοπό να σώσουν τον κ. Σαμαρά από την διαφαινόμενη εκλογή του ήττα. Μάλιστα ο σκληρός της παρέας, ο σύγχρονος Μέτερνιχ κ. Σόιμπλε, μας σύστησε ξεδιάντροπα να εκλέξουμε κυβέρνηση του γούστου του, κυβέρνηση που να την αποτελούν «πρόσωπα οικεία!», όπως είπε.
Μετεκλογικά, επειδή δεν εισακούστηκε η προεκλογική εντολή του, ο κ. Σόιμπλε, με περισσότερη αλαζονεία αυτή τη φορά «Λυπάμαι, είπε, τον ελληνικό λαό που εξέλεξε μιαν ανεύθυνη κυβέρνηση!». Τσιμουδιά το δικό μας μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο, αν δεν του άρεσε κιόλας η παρατήρηση του μεγάλου αφεντικού. Μόνον ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε περήφανα: «Να λυπάσαι κ. Σόιμπλε, τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Όχι τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι όρθιο!».
Όμως ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του ήξεραν τι έλεγαν και τι έκαναν. Είχαν εμπιστοσύνη στα «οικεία» ελληνικά χέρια, που είχαν καταστρώσει έγκαιρα το σχέδιο, για να επιτύχουν την ξεδιάντροπη «αριστερή παρένθεση», δηλαδή την ανατροπή της κυβέρνησης της αριστεράς, την ενοχλητική και επικίνδυνη  για την εγχώρια και ξένη  ολιγαρχία.
Οι ενέργειες κατά της κυβέρνησης φάνηκαν εξαρχής ως ασυγκράτητο ξέσπασμα φανατικών. Δυο παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά των διαθέσεων της εγχώριας αντίδρασης. «Γερούν γερά! Σπάσ’ του τον τσαμπουκά» έγραψε ο ανεκδιήγητος Λυκούργος Λιαρόπουλος, τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού στις 30 Ιανουαρίου 2015, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup επισκέφθηκε τη χώρα μας, για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
  Εξάλλου τα μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία καλούσαν στις φοιτητικές εκλογές τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ να... «κρατήσει γερά» στις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα.
Ο κ. Βενιζέλος κάποια στιγμή ειρωνεύτηκε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι παριστάνουν τους πατριώτες. Και πρόσθεσε: «Κι εμείς τι είμαστε δηλαδή, προδότες;». Ας αφήσουμε όμως τις βαριές κουβέντες, κ. Βενιζέλο. Ας μιλάμε καλύτερα για πατριωτικές και αντιπατριωτικές ενέργειες. Τα κατάπτυστα που προαναφέρθηκαν δε συνιστούν πατριωτική συμπεριφορά. Ακολούθησαν όμως τα χειρότερα:
Την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες για τη περιστολή της οικονομικής λιτότητας, που έχει εξαντλήσει το λαό μας πέντε ολόκληρα χρόνια, την κρίσιμη εκείνη στιγμή ο κ. Σαμαράς στις 12 Φεβρουαρίου έβαζε την υπογραφή του στην απόφαση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να ακολουθήσει ο Τσίπρας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, σαν να μην είχαν προηγηθεί στη χώρα μας εκλογές(!), πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
«Σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε  η Ντόρα Μπακογιάννη. Και ο Γιάννης Μιχελάκης έγραψε: «Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των προηγούμενων δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση! Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!».
Στο ίδιο πνεύμα με τον κ. Σαμαρά και ο κ. Βενιζέλος καλούσε τη νέα κυβέρνηση να ακολουθήσει την προηγούμενη πολιτική γραμμή. Εξάλλου υψηλόβαθμα στελέχη της παλιάς κυβέρνησης έστελναν μέσα και έξω από τη χώρα το μήνυμα ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην εξουσία, για να σώσουν και πάλι τη χώρα!
«Βάστα Ρόμελ», μουρμούριζαν στην Κατοχή οι συνεργάτες των κατακτητών μας, καθώς και οι ομογάλακτοί τους μαυραγορίτες, για να μη χάσουν τη βολή τους, ενώ σήμερα κάποιοι άλλοι, μαζί με τους σύγχρονους μαυραγορίτες, στα κρυφά στα φανερά, ψιθύριζαν «βάστα Σόιμπλε», για να μη σημειωθεί και η παραμικρή ρωγμή στην αντιδραστική πολιτική της Ευρώπης.
Έτσι σε κάθε νέα διαπραγμάτευση οι δανειστές μας πρόσθεταν ολοένα και νέες απαιτήσεις με σκοπό να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό μας να υπογράψει στο παραπέντε τη σημερινή επώδυνη συμφωνία με την απειλή της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, πράγμα που στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί ο ελληνικός λαός.





9 σχόλια:

  1. Μάλλον κάπως έτσι θα τα γράψει η ιστορία τα πράγματα και τα γεγονότα. Ευτυχώς υπάρχει και το ιντερνετ και δεν σβήνει αυτές τις δηλώσεις και τις μνήμες.
    Αλλά η ιστορία θα καταγράψει και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.
    Τι έγινε το ΟΧΙ του λαού που σίγουρα δεν ήταν 61 % όχι στην Ευρώπη αλλά όχι στους εκβιασμούς και όχι στην λιτότητα.
    Διάβαζα κάπου σήμερα: "Ηγέτες να κυβερνήσουν βρίσκουμε εύκολα. Λαό να μην υποτάσσεται ψάχναμε. Και τον βρήκαμε."
    Και τι έγινε; Ξεσηκώθηκε επιτέλους ο λαός και οι ηγέτες υπέκυψαν. Και αυτά θα τα γράψει η ιστορία επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανεις δεν αναφερει οτι αυτος ο περηφανος λαος ειναι ανικανος να αυτοσυντηρηθει και η ψευτικη
    ευμαρια του οφειλετω στα δανεια που ελαμβανε απο τους διεθνους τοκογλυφους. Τωρα αναζητουν οι συντροφοι να τα πληρωσουν καπιοι αλλοι λαοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η απλοική προσέγγιση τόσο σύνθετων μικροοικονομικών και μακροοικονομικών δεδομένων πάντα με αφήνει με ανοιχτό το στόμα, όσο και το συνθηματικό "μαζί τα φάγαμε" τα δανεικά; των διεθνών τοκογλύφων; και δεν θέλουμε και να πληρώσουμε;
      Ωιμέ ....

      Διαγραφή
    2. Αν αυριο μας χαρισουν ολα τα δανεια μεθαυριο θα χρωσταμε παλι τα ιδια. Αυτο το κρατος που καταδυναστευεται απο την δυναστεια των δημοσιων υπαλ/ων συνταξιουχων του δημοσιου(οπως ο αρθρογραφος) δεκο , συνδικαλιστων παρακρατικων, κρατικοδιαιτων επιχειρματιων και λοιπων λαμογιων δεν προκειται να σηκωσει κεφαλι εαν δεν ενεργοποιηθουν οι παραγωγικες δυναμεις που ειναι χρονια τωρα υπο διωγμον. Ειμαστε το τελευταιο κρατικιστικο κρατος στον κοσμο μαζι με την βορεια Κορεα την Βενεζουελα. Ειμαστε μια χωρα που ο λαϊκισμος εχει διαβρωσει τα παντα.

      Διαγραφή
    3. Κρίμα για μια ακόμα φορά στο τσουβάλιασμα και στην γενίκευση.
      Αγαπητέ συνπολίτη κάθε κράτος σε ολόκληρο των πλανήτη έχει δημόσια διοίκηση και δημόσιες υπηρεσίες, μόνο κάτι αυτόχθονες φυλές στον Αμαζόνιο, στην Αφρική και στα υψίπεδα του Περού, της Μογγολίας ή αλλού θα σε γελάσω ζουν χωρίς επαφή με την διοίκηση σε νομαδικούς καταυλισμούς. Όσο για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων ανά κάτοικο, η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
      Επίσης η ηγεμονική εταίρος στην Ευρωζώνη, Γερμανια, έχει κρατήσει μέχρι και κρατική τράπεζα που δανείζεται από τη ΕΚΤ με χαμηλό επιτόκιο και δανείζει την Ελλάδα με υψηλότερο και αυτό λέγεται και βοήθεια και δανεισμός. Αυτό τα ανέφερα παρεπιπτόντως.
      Όσο για τον δάσκαλο και τον καθηγητή αν ανατρέξουμε λίγα χρόνια πίσω, όχι σήμερα που η ισοπέδωση και ο κοινωνικός αυτοματισμός τα έχει ρημάξει όλα, αποτελούσαν σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας ανθρώπων που αντιλαμβάνονταν τον ρόλο και την λειτουργία των δομών του κράτους και των στελεχών ευαίσθητων υπηρεσιών όπως είναι το σχολείο και η εκπαίδευση.
      Εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, λίγος σεβασμος δεν βλάπτει.
      Αν σας είναι δύσκολο να σέβεστε τα πρόσωπα, σεβαστείτε τον θεσμό δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά σας ώστε να σταματήσει η απαξίωση των πάντων.
      Γεννήθηκα το 1975, δεν είμαι δασκάλα ή εκπαιδευτικός, αλλά έμαθα από το σπίτι μου να σέβομαι τον δάσκαλό μου, τους συγχαίρω για αυτά που μας έμαθαν, ακόμα και αν υπήρχε η βίτσα όταν εγώ πήγαινα δημοτικό, εξακολουθούν να είναι αγαπητά πρόσωπα σε εμένα, όλοι μας θυμούνται με το όνομά μας και μας έμαθαν πρωτίστως τον σεβασμό στους θεσμούς.

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ !!!! ΠΟΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .....

      Διαγραφή
    5. Ελεος ρε φίλε.
      Είχες καθηγητή τον κύριο Κωστόπουλο και προσπάθησε ποτέ να σου αλλάξει κάτι πέρα από το να σε μάθει γράμματα και σεβασμό.
      Έλεος βρε παιδιά.
      Τον είχα καθηγητή. Αυστηρός, απλός άνθρωπος, με έντονη αγάπη για την δουλειά του, τί είναι αυτά που λέτε περί αλλαγής της ιστορίας και άλλες βλακείες.
      Αν σε πειράζει τόσο η κομματική του ταυτότητα δεν είναι ανάγκη να ρίχνεις τόσο πολύ το επίπεδο.

      Διαγραφή
  3. Και η αλήθεια για το ελληνικό χρέος για όσους θέλουν πραγματικά να μάθουν.
    http://debt-truth.gr/
    Ανοίξτε το συνημμένο pdf κείμενο πάνω πάνω στην σελίδα.
    84 σελίδες προκαταρκτικό πόρισμα που αξίζουν μιας τουλάχιστον ανάγνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστος σε ολα ο κ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ αλλα γιατι δενπαραδεχεται οτι πολλα κακα εφερε η αριστερα στην Ελλαδα μας Τωρα πχ ειναι ευχαριστημενος΄Εκτος κι αν αυτο το κομμα δεν ειναι αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)