Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη στην λουτρόπολη Αγίας Παρασκευής




ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ


Tην λουτρόπολη Αγίας Παρασκευής του νομού Χαλκιδικής επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στα πλαίσια των επισκέψεων των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου στις λουτροπόλεις όλης της χώρας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, τα μέλη Γεράσιμος Κυφοκέρης, Νίκος Ματθαίου και από την Επιτροπή Τουρισμού οι Βασίλειος Μπαντής, Κώστας Μήσιαλης και Αλέκος Αναστασιάδης.

Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου επισκέφτηκε την λουτρόπολη για να ενημερωθεί επί τόπου για τα ζητήματα που απασχολούν την λειτουργία της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Δυστυχώς όμως κανείς εκπρόσωπος του δήμου Κασσάνδρας ή της επιχείρησης των λουτρώνων Άγιας Παρασκευής δεν παραβρέθηκε για να ενημερώσει το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. που ακολούθησε της επίσκεψης, εξετάστηκαν τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στις ελληνικές λουτροπόλεις λόγο της κακής κατάστασης την οποία βιώνει η χώρα και λόγο του λουτρικού επιδόματος, το οποίο περιοριστικέ σημαντικά.
«Ο τρόπος που δόθηκε το λουτρικό επίδομα την περσινή χρονιά και οι προϋποθέσεις που έθετε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για να δοθεί προς τους ασφαλισμένους, δημιούργησε προβλήματα στους ίδιους και στις ελληνικές λουτροπόλεις. Τον Ιούνιο στείλαμε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουπλή, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση» επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης.

Το Δ.Σ. συζήτησε, επίσης, το ζήτημα του ψηφισμένου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας από τον ΕΟΤ για όλες τις μονάδες θεραπευτικού τουρισμού και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται από τις λουτροπόλεις για την εφαρμογή του.

Εξέτασε, ακόμη την πρόταση της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκός Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία «Πολιτιστικής διαδρομής ιστορικών λουτροπόλεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)