Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Επί ποδός βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας



Επί ποδός βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, όπου την ερχόμενη Τρίτη 11 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 Αυγούστου, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προγραμματίζει παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καμπούρη.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, Γιάννης Κιτσουκάκης ανέφερε, ωστόσο, ότι «όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή», επισημαίνοντας πως «όλοι παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Στο μεταξύ, σε πολύωρη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διατυπώθηκαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσουκάκη, οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες αγρότες/κτηνοτρόφοι επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα για δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που κρατούν μεν χαμηλούς τόνους, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα σε περίπτωση που δεν γίνουν οι μικρές, όπως τονίζουν, αλλαγές που ζητούν στο φορολογικό.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, η πλειοψηφία των αγροτών/κτηνοτρόφων δεν αντιτίθενται στη φορολόγησή τους, αλλά ζητούν «κάποιες μικρές αλλαγές» προκειμένου να επιβιώσουν. Οι αλλαγές αυτές είναι: κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 7.000 – 8.000 ευρώ και διατήρηση του ΟΓΑ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή να μην αυξηθεί το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)